Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mimomimov
- Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Здравейте, преди всяко лято имам навик да полирам автомобилите си с цел сваляне на оксидацията от боята и някаква елементарна защита от слънцето. Дълги години, над 15 използвам това https://www.bomarbg.eu/turtle_wax_metal ... _PTFE.html но искам да го сменя с нещо подобно и поне със същото качество че взех трудно да я намирам тази марка по обичайните места. Препоръчайте някой препарат но само да полира и предпазва, без да има абразиви в него.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Значи може би не ползваш правилната терминология. Казваш че полираш, но си пуснал вакса. Полирането предполага сваляне на повърхностен слой.
Ползвал съм това https://detailingbg.com/produkt/ultimate-polish-473ml/ не рекламирам сайта просто то ми излезе. В амазоня се намират и на много по - добри цени.
Та това е полиш и може да "свалиш" някои деруги от клони (малки разбира се), както и паяжини.
Всяко полиране, без значение с какво е, премахване на най - горния слой на лака, така че не е добре да се прави особено често. На един познат му бяха напръскали колата от съседен строеж със ситни капчици, боя ли, мазилка ли. Та полира я но след това сложи керамика, че иначе щеше да прегори след толкова полиране.
Иначе аз го правя преди зима и я плескам с това https://www.emag.bg/tvyrda-vaksa-za-kol ... DJM85SMBM/, след което на няколко измивания на мивка ползвам бърза вакса пак магуаерска, като съм тествал 2 варианта, мокра и суха. Мократа след измиване на колата се напръсква директно и след това я отмиваш което е доста по - лесно и бързо. И суха. Измиваш подсушаваш пръскаш и пак бършеш.
Само за протокола да знаят колегите, детайлинг бг и много други зареждат от https://pochisti.bg/ та може да се проверява и тук за по - добри цени.
-
mimomimov
- Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT
Така се е получило, точно вакса ми трябва.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Неочаквано добра информация! Точно се чудех от къде да си поръчам нещо на Labocosmeticakrachunov написа: 19.03.2025, 09:07:50 Само за протокола да знаят колегите, детайлинг бг и много други зареждат от https://pochisti.bg/ та може да се проверява и тук за по - добри цени.
Благодаря!
В тоя ред на мисли се чудя следното - до колко има нужда да ползвам препарат тип CarPro Descale? Мисля като затопли да направя основно миене, chemical decon, малко синтетичен клей-кърпа. и после да сложа керамичен спрей (прост, Optimum Ultra Ceramic Seal). И понеже имам само предизмиване (Bilt Hamber Touchless) и CarPro Reset, дали да купувам и Descale или да карам така.
Или пък да взема на Labocosmetica Preludio, и да си направя това нещо в гаража с ONR.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
С всичко останало, нямаш нужда от descale.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
flieger76
Здравейте, някой използвал ли е Паста за премахване на драскотини от пластмаса, акрил и плексиглас Sonax или нещо подобно за полиране на централната конзола около DSG и другите детайли от интериора с пиано лак?
- krachunov
Това според мен само ще изпонадере. Ако може да се оправя по подобен начин ще е от професионалист с професионална козметика. Според мен удачен вариант е като ново да му се сложи фолио.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Не е нужно да е паста за плексиглас точно, и с нормална става.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
insp1r3
Ако търсиш за София, моят съвет е да избягваш Лазурит (за съжаление те май са и под изпълнител на Skoda Дружба). Колата (red velvet metallic) изглеждаше потресаващо след 2 опита при тях и накрая ми обясняваха, че аз съм виновен, че съм купил такъв цвят кола.Stefan_doc написа: 06.11.2024, 16:41:00 Привет колеги. По нелепи обстоятелства се сдобих с щета- натисната дясна предна врата. Мина по каско със смяна на врата и боя в официален сервиз. Да, обаче има разлика в нюанса / сребрист металик/. Момчетата от сервиза ми казаха, че това е максиммума от тяхна страна и немогат да направят повече от това. За съжаление приемам автомобила повече от средство за придвижване и очите са ми в тази врата. Мисля за пробвам с още едно пребоядисване. Видях, че препоръчвате Little paint и има добри отзиви за тях. Ще се радвам, ако препоръчате още някой сервиз от който сте доволни. Естествено ще бъде за моя сметка вече, но не ми е това проблема.
Накрая я оставих на майстор от Сливен, който смятам, че се справи доста добре.
- tndrrr
- Гараж: Skoda Octavia III vRS 2.0TSI 220hp 2014
Здравейте,
Бихте ли препоръчали препарат за ръчно нанасяне от непрофесионалист, за отстраняване на драскотини от удар от чужда врата.
Погледнах Meguiars Swirl Remover. Някой дали го е ползвал?
Качвам и снимка на драскотината:

Бихте ли препоръчали препарат за ръчно нанасяне от непрофесионалист, за отстраняване на драскотини от удар от чужда врата.
Погледнах Meguiars Swirl Remover. Някой дали го е ползвал?
Качвам и снимка на драскотината:

- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
viewtopic.php?p=355189#p355189
Не съм специалист. Аз една "джазгия" я махнах така (виж горе).
Послепис: Винаги следвай едно просто правило: На какъвто и препарат да се спреш първо тествай на малка площ ...
Не съм специалист. Аз една "джазгия" я махнах така (виж горе).
Послепис: Винаги следвай едно просто правило: На какъвто и препарат да се спреш първо тествай на малка площ ...
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- krachunov
На магуаяр полиша съм тествал и маха следи от клони и подобни. Та може и да успееш.
-
insp1r3
Здравейте! Два бързи въпроса от мен.
1. След като фолирах колата и си мислех, че всичко вече е перфектно, взех, че одрах джантата (Altair). Драскотината е в полираната (стругирана) част и е сравнително повърхностна. Знам, че може да се оправи на струг, но цената е 400+лв и отделно мисля, че е доста повърхностна, а на струг ще минат цялата джанта и ще замине доста материал. Та възможно ли е да се оправи с водна шкурка и може ли да ми препоръчате някого който се занимава с това?
2. Какви чанти за автокозметика използвате? Търся нещо, в което ще мога да събера всички препарати и кърпи. Хвърлил съм око на чантата на Gyeon, но бих искал да видя и други варианти.
1. След като фолирах колата и си мислех, че всичко вече е перфектно, взех, че одрах джантата (Altair). Драскотината е в полираната (стругирана) част и е сравнително повърхностна. Знам, че може да се оправи на струг, но цената е 400+лв и отделно мисля, че е доста повърхностна, а на струг ще минат цялата джанта и ще замине доста материал. Та възможно ли е да се оправи с водна шкурка и може ли да ми препоръчате някого който се занимава с това?
2. Какви чанти за автокозметика използвате? Търся нещо, в което ще мога да събера всички препарати и кърпи. Хвърлил съм око на чантата на Gyeon, но бих искал да видя и други варианти.
- krachunov
торбичка тип Била. Като каракачанката
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мойта има специална оригинална сгъваема щайгичка за автокозметика в багажника.
Така дойде от завода,не съм я поръчвал
Има специално място направено да стои и да не мърда. Симпли клевър от всякъде
дапрепоръчате някого който се занимава с това
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ