Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.
Е как ще я напише, нали от Шкода ще разберат, че тази рама е четена за грешки
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Хубаво беше да ги оставиш... Никой не седи постоянно във форума да дебне, кой, кога и какво ще пусне. Когато има такава информация, хората, които разбират ще изкажат предположения. Но не очаквай да е 5 минути след като подадеш инфо. Другите какво ще кажат - не те интересува. Освен това, НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ да си прочетеш записаните грешки! Щом няма намеса/прекодиране - никой не може да ти каже нищо. А и както писаха други колеги - хубаво е да има грешките тук, за да могат да се ползват от друг ако има подобни проблеми.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Ти надник им плащаш, па те се шляят на истинската им работа и ги няма ЦЯЛ следобед! Аз бих започнал директно с уволнения...
Сега като го измисли това, извини ли се пред себе си за истинската причина, да го изтриеш (която е, че те е страх ЕТ "да не го видят")?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- redalex
- Гараж: i3
Да бе ...ебаси тия хора къде ходят. Как не ги е срам...
Ужас брат ми, ще те разчекнат, ако разберат, че си закачил някакъв смотан кабел за този специален и уникален автомобил...RAPTOR_84 написа: 20.03.2025, 13:30:48 А и незнам от ЕТ дали не четат форума
Все пак имам запазен час при тях ,а колата е гаранционна .
ебаси темата, честно!
-
RAPTOR_84
Пускам за ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ.
Моля ХЕЙТА да бъде пропуснат.
Ще ми е полезно, ако някой изкаже смислено мнение.

Моля ХЕЙТА да бъде пропуснат.
Ще ми е полезно, ако някой изкаже смислено мнение.

-
RAPTOR_84
Може да не я четеш и коментираш.
Никого не карам насила да чете.
И без това се начетох на пълни тъпотии от някои колеги.
А си мислих, че има ГУРУТА във форума
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ти четеш или само пишеш? Видя ли Тодор какво ти написа? По-малко лалане, повече действия.
-
RAPTOR_84
Много странно.
За Хейта,когато трябваше да чета колко ми е зле ГЪЗОМЕРА и да кимам одобрително с глава ,форума беше много БУДЕН и АКТИВЕН.
Когато качих документ който показва че ГЪЗОМЕРА си ми е наред,същите тези ,,ГУРУТА" рязко идчезнаха по темата.
ПП.Снимката я изтрих в 22ч вечерта(,,ГУРУТАТА" са били свършили работа вече)
Просто на друго място е проблема,,ЕГОТО"
-
RAPTOR_84
Всичко чета внимателно.
Мисля, че ако има ъпдейт в ЕТ ще ми кажати ще го налеят като отида другата седмица.
- Rangel
Смисъл? Търсиш решение, ревеш що няма в 22 вечерта, дават ти насока - “за кво ми е ЕТ ще я оправят”.
-
RAPTOR_84
Аз насока не видях.
40 страници ме убеждават колко не си познавам колата и т.н.- да не се повтарям.
Как си измислям разни неща и т.н-има го в хронологията .
От 3-4страници вече имам НАСОКИ.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ти още ли си във филма със единствения специален Кодиак на цялата планета.
Вече не знам в дилъра ли те е филмирал, ти сам ли се навиваш, че си получил специална кола.
Мотора, кутията и всичко друго е като на другите Кодиаци.
Не ми се пишеше и за глупостите оня ден покрай графиката дето пак са те филмирали за мотора който слагали на Ауди.
Тази графика не изглежда нормално, не мисля че има как мощността на двигателя и колелата да се различават нелинейно ( загубите са почти константа и се залагат ) при едни и същи обороти.
Стана сложно ще извадя данни от графиката
Мощност на двигателя: 205.8hp/4002rpm
Мощност на колела :165.1hp/3411rpm
Не е нормално една и съща мощност ( изчислена чрез коефицент да е в различни обороти )
Графиката на мощността на колелата изглежда нормална, на мощмостта на мотора изглежда нереална.
Ако се водим по измерената мощност на колелата и заложим едни 18% загоби излиза, че колата е около 195к.с. по това дино.
Nm също изглеждат малко нереално високи, изглеждами все едно има нещо правено по-колата и то в ниските обороти. Ти каза, че не е бутано така, че приемаме, че е така.
Относни изтритите грешки как да ти се помогне като, явно само ти и още един сте ги видели.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не си прав! Тези, които могат да ти дадат насока не висят постоянно тук. Тези, които определяш като хейтъри пък, просто нямат, какво да кажат/коментират при наличието на данните, които си пуснал. Те, просто не са компетентни! И за т'ва - нямаше движение по темата. Споко, хейтърите ще си чешат още пръстите - няма да спрат. За съжаление...RAPTOR_84 написа: 20.03.2025, 14:37:22Много странно.![]()
За Хейта,когато трябваше да чета колко ми е зле ГЪЗОМЕРА и да кимам одобрително с глава ,форума беше много БУДЕН и АКТИВЕН.
Когато качих документ който показва че ГЪЗОМЕРА си ми е наред,същите тези ,,ГУРУТА" рязко идчезнаха по темата.
ПП.Снимката я изтрих в 22ч вечерта(,,ГУРУТАТА" са били свършили работа вече)
Просто на друго място е проблема,,ЕГОТО"
Да, защото с конкретни данни вече могат да се дадат мнения и насоки. Без диагностика - просто е "хвърляне на боб" работата..ю
- Rangel
ТРЕТИ ПЪТ, ти прочете ли Тодор какво ти написа?
- Rangel
todor87 написа: 20.03.2025, 14:00:24 Напиши рамата на колата, мисля че има ъпдейт по казуса...По едно време при Ауди слагаха една приставка за потока на въздуха преди дебитомера + ъпдейт на ЕКУ-то и се решаваха нещата.