Скоростни кутии при 2,0 ТДИ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Миналата седмица имах малко свободно време и реших да се поразровя малко да видя какви ръчни скоростни кутии се слагат на 2,0 ТДИ 8/16 клапана ПД/КР и предно педаване.
инфото основно съм го взел от тук:
http://workshop-manuals.com/skoda/octav ... tavia_ii)/
Направих една таблица с различните кодове и техните предавателни числа, която може да е полезна на някой, ако търси да сменя скоростна кутия. До колкото съм запознат посочените кодове в таблицата са взаимозаменяеми!
Изчислената скорост е при размер на гумите 225/45/17
инфото основно съм го взел от тук:
http://workshop-manuals.com/skoda/octav ... tavia_ii)/
Направих една таблица с различните кодове и техните предавателни числа, която може да е полезна на някой, ако търси да сменя скоростна кутия. До колкото съм запознат посочените кодове в таблицата са взаимозаменяеми!
Изчислената скорост е при размер на гумите 225/45/17
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
hvp800
Кутията на ОК 2 , взаймозаменяема ли е с тази на фейслифта и на ОК 3 ?!?
Имаше нещо със кръглия тампон, та искаше да се пипне тук- там.
По-спомен говоря и може и да бъркам
Имаше нещо със кръглия тампон, та искаше да се пипне тук- там.
По-спомен говоря и може и да бъркам
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
С фейслифта е, с о3 не.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- tsonko
И аз мисля, че на фейса няма никакаква разлика. Гледам, че и на суперб 2 също ги слагат кутиите 02Q. За О3 нямам инфо, но едва ли ще става болт он...
-
hvp800
Ако Супърб 2 е идентичен с Пасат 6, то скоростната му кутия пасва болт он, на голф 4 и производните му. И обратното естествено. Това за колите на предно, и с дизелови мотори, за другите незнам.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- tsonko
Мисля че не става директно. Кутията (6ск) на голф 4, октавия 1, фабиа 1... е 02М и имат малки разлики. 02Q я дават малко по-здрава. Поне това съм срещал из ТДИ форума (не Българския). Не претендирам да съм на 100% прав - по спомен...
-
hvp800
Май месец, миналата година правихме една много странна размяна с мой приятел с Пасат б6, 2,0 тди.
Аз си купих кутия от ибиза 131, fjw и му дадох моята кутия, оригинална от голф 4 116- ка ( не помня кода ) , а той свали неговата кутия, защото имаше много странен шум. И карета, и захващане към мотор и купе, всичко пасна 1:1
Аз си купих кутия от ибиза 131, fjw и му дадох моята кутия, оригинална от голф 4 116- ка ( не помня кода ) , а той свали неговата кутия, защото имаше много странен шум. И карета, и захващане към мотор и купе, всичко пасна 1:1
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- tsonko
значи ако изпадне кутия от фабия 1 рс, или друго 1,9 тди с главини 5х100 ще стане и на моята. Мен най-много ме съмняваха полуоските, но щом е правено.... 140 КР ми харесват колко са дълги, но са безбожно скъпи все още.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От фабия рс на октавия 2 кутията не става. И др.комбиназииот 1.9 5х100няма да стане 
Не си помислил за ъбгрейд при колегите с ок2 105 кс. 1.9. 5ст. То при тях е основно проблема с къса най висока предавка!
Само за твоята говориш
При тях мното заспива от 1.6 CR 105, 5ст. Там 5-тата е дълга като 6-та на 2.0тди пд 140.
Не си помислил за ъбгрейд при колегите с ок2 105 кс. 1.9. 5ст. То при тях е основно проблема с къса най висока предавка!
Само за твоята говориш
При тях мното заспива от 1.6 CR 105, 5ст. Там 5-тата е дълга като 6-та на 2.0тди пд 140.
GUNTER SERVICE

-
hvp800
Кутията ОК 2 е заменима само от коли на база голф 5 ( и г6, както се разбра по-горе ). Т.е. от Супърб 1 и 2, както и от Голф 4, Фабия 1 и т.н. няма да стане.
Дългата кутия не е чак толкова хубаво нещо, аз на 3000об подминавам 190 (по километраж, гуми 205/50/17 ), и това звучи супер НО...
Скоковете между предавките са големи, и за градско си е малко мъка. За драг категорично не става, ама то и дизела не е за драг
При първа възможност, ще сменя кутия с малко по-къса![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
ПП- сещам се за колега от друг форум, който в момента слага кутия от ОК 2 на голф 3, незнам какво е станало там
Дългата кутия не е чак толкова хубаво нещо, аз на 3000об подминавам 190 (по километраж, гуми 205/50/17 ), и това звучи супер НО...
Скоковете между предавките са големи, и за градско си е малко мъка. За драг категорично не става, ама то и дизела не е за драг
При първа възможност, ще сменя кутия с малко по-къса
ПП- сещам се за колега от друг форум, който в момента слага кутия от ОК 2 на голф 3, незнам какво е станало там
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- tsonko
Вече се обърках, но 99% кутия от Суперб 2 и ФЛ (2,0 тди) става за Октавия 2 - същият код е като в Октавия 2 ФЛ и Голф 6. За града не е много голяма разликата, понеже основната разлика е при 5та и 6та.
Ще направя и подобна таблица с 5 степенната на 105кс ПД. Аз мойта искам да я сложа на Кади 105кс, а за мен да си намеря малко по-дълга (6та).
Ще направя и подобна таблица с 5 степенната на 105кс ПД. Аз мойта искам да я сложа на Кади 105кс, а за мен да си намеря малко по-дълга (6та).
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
С2 и ок2 стават.
GUNTER SERVICE

-
hvp800
Ами за въпросния Пасат ( помагах в обръщането на волана ), лично аз купих кутия от ОК2, бкд, и не стана.
Кутията на ОК2 е по-събрана и по-компактна от тази на Пасат 6, и не знам как ще се прехвърлят директно.
Няма логика и различните кодове да са с различно захващане , така че и аз се омотах.
Съединителя на ОК 2 не е ли 228мм ? или съм в тотална заблуда.
Всъщност старата кутия на Пасат-а все още е в гаража на човека, и при първа възможност ще я огледам обстойно , че ми стана интересно.
Кутията на ОК2 е по-събрана и по-компактна от тази на Пасат 6, и не знам как ще се прехвърлят директно.
Няма логика и различните кодове да са с различно захващане , така че и аз се омотах.
Съединителя на ОК 2 не е ли 228мм ? или съм в тотална заблуда.
Всъщност старата кутия на Пасат-а все още е в гаража на човека, и при първа възможност ще я огледам обстойно , че ми стана интересно.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- tsonko
*Може някой модератор да го премести в първото мнение да се сравнява по лесно.
Ще потърся точно Пасат 6 с каква е.
Ще потърся точно Пасат 6 с каква е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От пасат 6 става на ок2.
GUNTER SERVICE