Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Не, решили са, че ще са просто дръжки, нема никой вътре.
На октавията ми също са бутафорни.Явно още пестят матрял.
На октавията ми също са бутафорни.Явно още пестят матрял.
-
Finchi
На новия модел как се деактивира acc? На лостчето няма off бутон. Като взех колата няmаше иконка а сега като не пoлзвам acc седи в standby режим със сива икона до иконата на lane asist-a
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Finchi
Има бутон в дясно на волана, после от медията му даваш ОФ.
Има бутон в дясно на волана, после от медията му даваш ОФ.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Днес покарах Кодяка градско 107 км., еми колата си е топ.
Градско с климатик 12.4 разход, с повисяване по светофари.
Малко снимки и с калобрани.

Градско с климатик 12.4 разход, с повисяване по светофари.
Малко снимки и с калобрани.

- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Така вече изглежда сериозен автомобил. Евалата и за цвета и за гумите/джантите.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Finchi
Ами не... от десния бутон може да избираш между acc travel asist и limiter но няма оф.
А от медията като отидеш на acc имаш право да изключиш да намалява преди завои и да спазва ограничения от знаците пак не виждам off бутон? Да не изпускам нещо
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
И аз не съм намирал да може да се спре. А и другите ACC настройки ги връща обратно при следващо запалване. Мен малко ме дразнят тези постоянни асистенти. Вече 2 пъти ми набива максимални спирачки при паркиране. И на Пасата имах front assist, но не беше толкова чувствителен. Потърсих инфо и попаднах на няколко души, на които им е спирала колата на масистрала при липса на каквото и да е препяствие ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Иначе тия джанти без капаците са много красиви за мен.
Иначе тия джанти без капаците са много красиви за мен.
-
Finchi
Именно! И най страното е че като я взех от дилъра имаше активен само лейн асист! След като активирах травъл асиста за първи път да го пробвам, мога да го деактивирам но не се изключва и стои на стентбай, даже помни заложена предходна скорост което е неудобно
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Ако натиснете лоста назад (поз.CANCEL), би трябвало да го изключи (или вече сте го пробвали). Най вероятно лостчето е останало в поз. RESUME.
Лостчето се движи в 4 посоки (нагоре-надолу/напред-назад)

-
Finchi
Cancel спира асиста ако е функционирал до момента.. при което от зелена имонка става сива.. при изключено поюпжение трябва да изчезне напълно
Пс. Стария лост имаше офф на същия лост при крайна позиция навън от шофьора, някои октавии имаха офф бутонче от горната страна на същото лостче , в момента такъв оф бутон няма и интересното е че нямаше иконка на стендбай , тоест сива при взимане от дилъра а след първо ползване на асистенцията се появи
Пс. Стария лост имаше офф на същия лост при крайна позиция навън от шофьора, някои октавии имаха офф бутонче от горната страна на същото лостче , в момента такъв оф бутон няма и интересното е че нямаше иконка на стендбай , тоест сива при взимане от дилъра а след първо ползване на асистенцията се появи
- lyubohar
А теб сивата иконка ли те дразни, колега, че не разбрах? Аз май нямам такава, а май го тествах веднъж дистроника. Но според мен има логика да е винаги на "standby", защото радарът отпред работи постоянно заради front assist-а.
-
Finchi
Да сивата и не само, ако си дал на travel assist или на adaptive cruise control постояно изкачат коли, мотори и тн на дисплея което си е разсейващо в градски условия... за това го държа на limiter като сива икона защото по този начин засича само лентите
- lyubohar
Хм, при мен е на ACC и нищо не ми изскача на дисплея. Трябва да тествам тия дни да го пусна и да видя след това как ще е.
- lyubohar
И при мен е така, колега. Сивата иконка си я има, не съм сигурен дали не съм я забелязал досега, или се появи като тествах ACC днес. По-скоро е първото, понеже колите си ги засичаше и си се джуркаха от самото начало, в това съм сигурен.Finchi написа: 16.03.2025, 21:08:37 Да сивата и не само, ако си дал на travel assist или на adaptive cruise control постояно изкачат коли, мотори и тн на дисплея което си е разсейващо в градски условия... за това го държа на limiter като сива икона защото по този начин засича само лентите
Нещо друго да споделя, че да спестя мъките на някой човечец, че аз се изтормозих тия дни
След сума ти забивания без информативни грешки и обяснения защо не става, разтърсих в нета и разбрах, че просто така работи. Профилите в колата са си отделно и си работят (макар и също малко бъгаво, 2 пъти вече ни разменя седалките и единия път едва спрях аварийно, защото си пуснах моя профил в движение, но приложи седалката на жена ми и ме смаза в движение).
Също така ако инициирате създаване на втори профил от самата кола, забива на една стъпка и не може да се продължи. На жена ми инициирахме създаването на профила (за колата) от приложението и следвахме всички стъпки, но спряхме на момента със свързването към колата (което, както писах по-горе, не може да се направи, защото колата вече е асоциирана към моя профил) и така профила се създаде коректно. След това в приложението се логна с моя акаунт, за да може да управлява колата от телефона.