Здравейте, Автомобилът е Skoda superb 3 2019г.
На скоро се заиграх с наместването на страничните огледала посредством джойстика на шофьорската врата.
Открих, че ми е много трудно да установя на какъв принцип работят. Понякога тръгват, а понякога стоят и не мърдат. Джойстикът може да се натисне надолу, но не успях да намеря значение за това, ако е някаква функция. В наръчникът не пишеше нещо подобно.
Има 5 позиции: 0, L, R, прибиране на огледала и подгрев.
Имах няколко странни случая, след чието цъкане, на L се движете дясното огледало само наляво или надясно. В последствие и на позиция вместо прибирането на огледалата, започна да се движи дясното огледало. Лявото не успях да го подкарам. Стигнах до етап , в който нито една позиция не работеше. След 10-тина минути шофиране на автомобила, всичките опции заработиха, но за кратко - период от около 20-тина секунди.
Та въпросът ми е: Има ли начин за рестарт или някакъв вид обучаване? Подозирам, че може да се е объркала паметта на функциите? Може изобщо да не съм на прав път, затова моля за мнения и най-вече - помощ!
Тук може да се види упътването за външните огледала: https://digital-manual.skoda-auto.com/w ... 7077e18025
Поздрави
Проблеми със страничните огледала
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
hristislav
-
hristislav
Проблемът е решен чрез смяна на акумулатор.
Доста се рових по проблема, дори ходих в Шкода и ми казаха, че джойстикът е за смяна, а малко преди това минах инспекция и измерването на акумулатора беше с отлични стойности.
Освен странното държание на страничните огледала, нямаше никакви други индикации за заминаващ акумулатор, като един ден просто автомобила не запали.
Доста се рових по проблема, дори ходих в Шкода и ми казаха, че джойстикът е за смяна, а малко преди това минах инспекция и измерването на акумулатора беше с отлични стойности.
Освен странното държание на страничните огледала, нямаше никакви други индикации за заминаващ акумулатор, като един ден просто автомобила не запали.
-
flieger76
Привет! Аз имам същият проблем Супърб 2018г. Бих искал да попитам от самосебе си ли се оправиха огледалата след смяна на акумулатора?
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Проблема с акумулатора не се ли проявява първо в старт-стоп системата? Т.е. ако спре да гасне при включена старт-стоп система.
-
DonSkoda
Да,ако го забележиш. Аз вече съм си изградил навика, на всяко палене да натискам бутона да я спирам. Но, и акумулатора е на зарядно всеки месец.
-
ZhelyazkovZ
Привет на всички. Също имах такъв проблем. Колата също е супърб 2018 и доста четох из други групи. Решението е разглобяване на джойстика и пръскане с контактен спрей. При мен поне за сега е ок. Единствения проблем е, че се сваля малко тегаво.