Red velvet RS FL
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Red velvet RS FL
Е то на бензинките не ви трябва звуков генератор, не страдайте за него
При мен си дойде с такъв ама, защото дизелчето няма никакъв гласец и съм само с едно гърне... Общо взето като минах от бензин на дизел и все едно карам електричка
, много тиха ми е Октавията, чак скучно понякога. За дълъг път е добре де.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Red velvet RS FL
Не е ли по-лесно да пуска мигач при престрояване? На мен пък ми е досадно някакви коли пред мен да шарят между лентите без мигач.bega4kata написа: 12.03.2025, 10:59:39 stanley написа: 12.03.2025, 10:51:17
zalmaneca написа: 12.03.2025, 10:40:49
Травел асиста ми изкара акъла. Не знам пре-фейсовите как са ама това си тресе цялото купе при пресичане на лента без мигач.
На мен ми звучи, като асистнта да работи правилно. Виж колко хубаво ти е привлякъл вниманието и ще си по-внимателен занапред.
Да,и ще го изключва всеки път Този е от досадните асистенти.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Red velvet RS FL
Ами то не всеки път трябва да пускаш мигача
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- atanashh
Red velvet RS FL
Все едно в БМВ форум пишем
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Red velvet RS FL
Подкрепям казаното от @stanley, не се "сърди" на ТА, а по-скоро му се радвай - пускай мигача, даже не докрай, а само лекото натискане надолу, което мига три пъти и няма да има проблеми - освобаждава ти престрояването без блъскане. Винаги съм давал мигач и мисля, че това е най-правилно за собствена и за останалите водачи безопасност да не говорим, че не е право, а истинско задължение за всеки един водач съгласно закона.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Red velvet RS FL
Никак не се оплаквам от ТА.
Действа стряскащо.
Явно и на вторият ред трябва да проверят дали фончо не е заспал.
А на заспалите ще им се наложи да чуват чат-пат мигача![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Действа стряскащо.
Явно и на вторият ред трябва да проверят дали фончо не е заспал.
А на заспалите ще им се наложи да чуват чат-пат мигача
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Red velvet RS FL
Я сподели кога при смяна лента не трябва да уведомиш останалите водачи за намеренията си.
Не се заяждам, но щом асистена реагира, значи има защо.
Тази функция има 2 основни ползи - 1. да те предпази от заспиване докато шофираш и 2. да те предпази от отклонение от лентата ако си се разсеял - примерно си настройваш нещо по медията и не гледаш пътя. И в двата случая активирането на асистента може да ти спаси живота. Мисля, че това е една от много полезните екстри в новите автомобили.
-
ivo_67
Red velvet RS FL
Въпросът не е към мен, но ще отговоря как е по мое мнение. Първо за ползите по двете точки съм съгласен. Но когато караш по път с повече от една лента в посока, осеян с дупки от поддали шахти, някои от които са в състояние да ти изкривят джанта, при това са нацвъкани където им е паднало (разбирай в дясно и в ляво дори по самите очертания), ТА в случая е повече от досадна "екстра". Особено когато имаш навика да шофираш с една ръка на волана. Та за да избегнеш дупка или каквото и да било препятствие по пътя, за секунда, две, как точно ще подаваш мигач ? Ами когато заобикаляш спрели на платното автомобили на двупосочно движение с пресичане на линията, подаване на мигач може да заблуди тези зад теб, че имаш намерение да правиш ляв завой.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Red velvet RS FL
При мен има случаи да сработва от сянката на мантинелата върху пътното платно...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Red velvet RS FL
Има стотици ситуации,в които е досадна екстра. Не ми де влизаше в обяснения
Всеки си преценвва. Аз я изключвам,въпреки че съм я направил само да извибрирва нежно. Пак е досадно.
Всеки си преценвва. Аз я изключвам,въпреки че съм я направил само да извибрирва нежно. Пак е досадно.
GUNTER SERVICE

- Sawyer
- Гараж: ///
Red velvet RS FL
Според мен, ако ти е нужна система, за да не заспиш или за да знаеш къде точно се намираш на платното, нямаш място на пътя. Не че е лоша екстра, но и мен по-често ме дразни, отколкото ми помага съществено ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- stanley
- Обратна връзка:
Red velvet RS FL
Разбирам напълно отговора ти. Ето и моя комнтар всички имаме някакви навици при шофиране. Това не означва, че тези навици са правилни и полезни - просто са нашите навици. Ако заради навици не можеш да сигнализираш, значи или навика е кофти или скороста на движение не е съобразена с пътната обстановка (шахти, дупки...).
За заобикаляне на спрял на платното автомобил пък е супер задължително да сигнализираш, защото твоя сигнал ще помогне на автомобила зад теб да разбере, че има нещо на платното, в противен случай ти се спасяваш и поставяш задният автомобил в риск да се нахендри на паркиралата кола, тъй като неговото време за реакция ще е по-малко от твоето.
Пак да кажа ежедневно шофирам в натоварен софийски трафик и те разбирам напълно какво ми казваш. Само ще завърша, че моето разбиране за подаването на мигач, като цяло е да информираш водачите около теб какви са ти намеренията. Проблема е, че всички седнали зад волана ставаме от тарикат нагоре и като цяло се е изгубило уважението и толерантността към другите водачи.
Когато водачите са наясно кой, накъде отива ситуацията е предвидима и риска се свежда до минимум. Когато всеки кара със своите навици става нещо, като брауново движение по пътищата т.е. хаос.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Red velvet RS FL
Писах до шефа на продажбите на ЕТ относно неточността в ценовата листа. Той потвърди за неточността в ценовата листа и за промяната при RS FL:neshtoZabavno написа: 12.03.2025, 11:31:24 Някъде бях чел, че фейслифтовата версия идва със "спортна" генерация
Благодарим за отправената забележка. Наистина при Октавия 4 RS Фейслифт динамичният звуков генератор е заменен с:
GM4: Sport exhaust sound without deactivation – Спортно настроена изпускателна система без възможност за деактивация
Корекцията ще бъде нанесена и оправена в следващата ни ценова листа, която ще публикуваме съвсем скоро.
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Red velvet RS FL
@smoke какво значи това, пак фейк звук, но през ауспуха?
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- atanashh
Red velvet RS FL
Ако говорителя е до аспуха и се чува от там, никой не може да докаже, че е фейк ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)