Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
За Октавията хич не ме радва, че 1.5 TSI evo2 (не съм сигурен за evo1) няма щека и нивото се мери електронно. Някак си ми звучи по-добре след смяна на маслото да си извадя щеката и да си сравня цвета контролно. Не че нямам доверие, но все пак си е една допълнителна проверка.
Едва ли ще има проблем в Еуратек, но все още се сещам за мизериите, които имах в Порше София с другата кола. Най-куриозното е, че на последното гаранционно обслужване имаше забравена франзела в двигателния отсек след обслужването....
Не съм се вторачвал, но сигурно е така. И все пак сметката ще е изкривена към по-ниска средна скорост, а не по-висока, т.е. ще излезе, че "трябва" да се смени маслото 200км по-рано примерно. на старото ми Пежо имаше еко брояч за минутите покой на двигателя.
Само не знам защо трябва да делите изминати километри на средна скорост като тези данни така или иначе ги вземате от "long term", а там си пише часовете
Ако толкова ви са важни моточасове за смяна на нещо, ами просто си нулирайте "long term" и той ще ви ги смята. Е трябва да отчетете, че може да е превъртял няколко пъти на по 100 часа, ама то се помни.
Жегов написа: 11.03.2025, 10:36:07
Нямаме реални данни в дългосрочен план как се отразяват смени на 15к+ на двигателите все още.
Беше попаднал тест в YouTube - анализираха масло на 5100, 7500, 10 000 МИЛИ в лаборатория - най-големия спад на качествата на маслото беше на 10 000 мили (~16 000км). Между първите не беше излезнала голяма разлика. Ясно, че има доза субективизъм - дали се кара градско, извънградско, видът на маслото, дали има турбина към двигателя и т.н. Конкретно този тест беше за BMW.