Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

Нямах никаква представа кой автомобил точно искам, затова разглеждах различни варианти. Един колега си беше взел РАВ 4 точно тогава, и много ме навиваше. Направих "тест драйв" на неговата кола. Чисто нова Тойота, к'во да не ѝ харесаш - но по сравнение Шкодата имаше глезотии като дигитални инструменти, "симпли клевър" нещицата (с които вече свикнах, но тогава ме впечатлиха), семейния пакет с подложките за глава и сенниците отзад, такива работи. Това ме грабна в крайна сметка, и разбира се - цената.

Моята конфигурация беше 68 хил. лв. с всички екстри, за които ми пукаше или исках, и ЕТ ми я дадоха за 62 хил. лв. Тойотата беше 76 хил. лв. без изброените по-горе глезотийки.

В някои паралелни вселени сигурно съм си избрал РАВ-ка, или върнато БМВ, или Дачия, или електричка. Тук обаче избрах Октавия-та, и не съм съжалил дори за минута. Та по тая линия ги сравнявах, не като цена, или тип автомобил.
Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

браво Много прилично представяне от Коди!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Момчета, някой монтирал ли е калобрани на Кодяк 2, четох, че при Карок се пробива и се слага нещо грозно под прага, дали е така и при Кодяка?
KSim

Шкода Новак

Гараж: 2021 Skoda Superb 3 L&K Combi - 2.0 TDI - 200hp, DSG7, 4x4

Мнение от KSim »

Здравейте колеги,

Моят дойде. Стоманено сив, Edition, 2.0 TSI, с DCC.

Вече му навъртях 1500 км и понатрупах впечатления.

Доста е различна от Супърба и ще ми трябва време да свикна. Сега най-силно впечатление ми прави, че отпред по неравности трака яко. И на Супърба DCC то понякога му потраква леко отпред, но тук е осезаемо. Чета в Briskoda, че е идентифицирано като проблем но още няма решение.

Някой от вас потраква ли вече ?
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

KSim
На всички режими ли трака, карам и пасат б7, потраква когато е на комфорт предимно.
Моя ще го взема в четвъртък и вече съм паникьосан от проблемите дет изкачат.😀
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp

Мнение от azsamodapitam »

Привет!
Насочил съм се към Кодиак плъгин хибрид, ниво едишън.
Чудя се към кои допълнителни екстри да се насоча.
- ел. зарядното
- акустични стъкла ( Има ли смисъл, някой от личен опит? )
- DCC? ( Идвам от кола без. След направен тест драйв на Октавия с ДСС и Кодиак с ДСС, вътрешното ми убеждение, е това, че на Кодиак между нормал и комфорт не беше, кой знае каква осезателна разлика. Какво е личното ви впечатление? )
- по голямата 13" мултимедия или стандартната 10.25". ( 2000 лв. си е цифра, затова ако може да бъде споделено плюсове/минуси. Чух, че на малката няма карти, освен при връзка с телефон, докато при голямата го има като опция. Дали и с други опции е така? В малката да ги няма, в голямата да ги има.
Пускане на отопление/охлаждане предварително чрез приложението примерно и т.н.

Благодаря на отзовалите се.
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.

Мнение от digitalpr »

DCC - дали си струва според мен зависи от джантите. Аз съм с 19" и карам предимно на комфорт в града. Ако бях с 18, мисля че и без DCC щеше да е напълно ОК.
Дисплей - аз съм с големия, но ми се струва странно да няма карта на малкия. Вградената навигация е зле и вече няколко пъти я хващам да бърка. Вероятно ще ползваш Android Auto така или иначе.
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Ще доплатя 1500 за 18ки, но след време ще ги ползвам за зимни, летни ще търся 19ки. Чух, че с малката мултимедия не можело да се пали през приложението от разстояние.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Някой се беше оплакал от новия Супърб, че с малкият дисплей въобще нямал опция за Андроид ауто. Дилърите го заблудили, че може по кабел, но се оказало, че не може въобще
Бееееее.....
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Има си безжичен Андроид ауто на малкия дисплей (на Кодиак). Има си и карти, но се плащат 750 лева след първоначалния безплатен месец. Това, което май няма, е интеграция на разните асистенти с навигацията, примерно да ти намалява преди голям завой. Някъде го бях чел, понеже разликата в цената ми се струваше огромна и взех да търся защо; но не съм 100% убеден. Другото, което няма, е бърсалка за екран :D И heads-up дисплея, който май върви само заедно с 13" навигация. Всички други екстри си ги има колата - климатизация през телефона, профили, сума ти безплатни и платени допълнителни приложения и т.н. За палене на колата не мисля, че принципно има - независимо от навигацията - моля да ме поправят ако греша.

Акустични стъкла определено препоръчвам, но имай предвид, че са само предните. Не, че няма ефект - има си, но са пестили :) Лично аз щях да платя двойно и за задните, но по някаква причина не може. Същото е и с keyless-а.

За DCC - както казаха колегите, пробвай някоя без DCC (за предпочитане със същия размер джанти, които искаш). Аз лично много се кефя на DDC-то, но аз обичам да ми вози като кораб и да ми е много меко. Между "Normal" и "Comfort" има осезаема разлика, да не говорим за най-лявото положение, в което карам аз. Освен това лично за мен всички 18" джанти са грозни, и смятам да взема едни от 19"-ките по-натам. Един важен детайл: настройките не се помнят и се връщат на Normal при всяко запалване на колата. Доколкото намерих информация е умишлено това.

Иначе пускам и снимка на окачването, че спуках гума на първия ден след като взех колата и ходих да я оправям :D
Изображение
mimomimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT

Мнение от mimomimov »

Aмортисьори Кayaba...., очаквах нещо по добро като първоначално вграждане.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Слизайки от Passat B8 мога да кажа, че в колата е пестено доста, особено от дребни и безсмислени неща. Но не знам как са новите VW, нищо чудно и там да се пести видимо, след като вече в Мерцедес се качваш и всичко мърда и скърца. Иначе генерално впечатленията ми са много добри, но има видими и дребни места, които с едни 200-300 евро отгоре можеше да не са така и нямаше толкова да се оскъпи колата.
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Благодаря за изчерпателната информация. И на мен ми се свидят 2000 за голямата мултимедия + 500 още за хедсъпа. Аз не съм фен на колите. Не им разбирам. Към Кодиак съм се насочил поради факта, че ще се ползва 80 градско и 20 извън. Белким с тоя хибрид се поспести нещо. Големия багажник е и другия критерии, който наклонява везните към марката/модела, поради вдигането на популацията с +1 човек от скоро хаха ;)
Високия просвет също по ми допада от колкото на лек автомобил. Както казах по горе, ще я чакам с 18. Ще ги търкалям лятото и ще се опитам да ги продам директно, максимално доближени до нови и да взема зимни. А докато дойде лятото ще търся 19 с гуми и готово :) Идвам от кола без, която я търкаляне от 2008. И без дсс и с дсс всичко на което се кача от 2020 ще е светлинни години напред. [smilie=sarcastic.gif]
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

lyubohar написа: 11.03.2025, 07:34:27 Същото е и с keyless-а.
Какво му е на keyless-a? Че не може отключване/заключване през задните врати ли?
По ценова листа го дават Kessy Go за Selection, като при останалите нива е "Kessy Advanced със Safelock" (това може да се вземе и за Selection, но е част от пакет за жалост).
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Ами да, задните врати изгкеждат като keyless дръжки, но не работят :) Там е разбираемо, понеже оскъпява с окабеляване и т.н. Но съм свикнал и постоянно посягам да отварям колата от задните врати :)

В Edition, каквато е моята, e Kessy Advanced със Safelock.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”