KODIAQ VRS - СНИМКИ И ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

skodko, кажи де
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Интересно би било сравнение на Kodiaq RS с VW Tayron R-Line 2.0 TSI 265 коня ;). Реално базово е по-ниска цената на Тайрон а . Но пък си е доста постен от към екстри . И като се накичи с всичко като Кодияк а ,пак си става с едни 10% + отгоре на първо четене . Нямам и никаква идея дали VW дават и отстъпки някакви . От друга страна, Тайрона пък е малко по-голям все пак . Та избор много.... , за всеки вкус и портфейл :) .

Някой ако има по-преки впечатления от Тайрон Р-Лайн може да сподели в темата за VW .
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

bega4kata написа: 09.03.2025, 15:58:30 skodko, кажи де
Мисля, че е New Generation, но ако е Natural Gas ще си е оферта.
(жалко за мястото за резервната гума и кантона)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Той и без това е менте :)
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

storm1st написа: 09.03.2025, 16:50:36 Интересно би било сравнение на Kodiaq RS с VW Tayron R-Line 2.0 TSI 265 коня
Бензинов Tayron с 265 к.с. има налични два броя в момента в представителствата, поне така излиза в интернет.
Ако съм гледала където и както трябва.
Ниво на оборудване R-Line с бензинов двигател с 265 к.с. за около 114 299 лева с ДДС.

https://stock.volkswagen.bg/car/V-2024-0210140-BG

И още един, с 5 лева и една стотинка по-евтин. [smilie=sarcastic.gif]

https://stock.volkswagen.bg/car/V-2024-0210139-BG
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

R Dynamic LR5 написа: 09.03.2025, 18:23:19 Бензинов Tayron с 265 к.с. има налични два броя в момента в представителствата, поне така излиза в интернет.
Ниво на оборудване R-Line с бензинов двигател с 265 к.с. за около 114 299 лева с ДДС.

И още един, с 5 лева и една стотинка по-евтин.

viewtopic.php?f=92&t=440&start=1170
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Е защо да се мести на колежката поста като е в пряк отговор на въпроса на @storm1st , че и повече :)
Марката си я харесваме и уважаваме, но няма нужда всичко различно да се избутва в други теми.
Така си мисля.
ЦецоNOL написа: 09.03.2025, 10:58:05 Добре е , когато се критикува да показва с примери и факти?
Поне така мисля.
Сивият РС е точно 106 000лв с ДДС.
Моля да ми покажете S/RS/M/AMG такъв сегмент или с такъв пакет сув колко пари струва с такива екстри - алкантари и прочее?
Защото за тези пари Кодиака предлага най-много като пакет за такъв РСВ СУВ.
R Dynamic LR5 написа: 09.03.2025, 18:12:58
storm1st написа: 09.03.2025, 16:50:36 Интересно би било сравнение на Kodiaq RS с VW Tayron R-Line 2.0 TSI 265 коня
Бензинов Tayron с 265 к.с. има налични два броя в момента в представителствата, поне така излиза в интернет.

И още един, с 5 лева и една стотинка по-евтин. [smilie=sarcastic.gif]

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

Колега tsb, благодаря Ви за съпричастността. :)

По желание на колежката е преместен постът и, аз самата го помолих, като му прекъснах културната програма.😃

Всъщност го помолих да го изтрие направо постът ми от тази тема, за да не се дублира с този в темата за VW, но явно е настъпило преплитане в кабелите между София и Бургас и крайният резултат е леко различен.😃
yo73

Шкода Новак

Мнение от yo73 »

При сходно оборудване Tayron R line е с около 7-8% по-скъп от Кодиак RS след прилагането на отстъпките на дилърите.
Фаровете му са космически и в интериора са вложени по-качествени материали.
Инфотеймънта също е на по-високо ниво с включването на ChatGPT.
От друга страна Кодиака е с по-голям багажник, физически бутони за климатроника, протектори на ръбовете на вратите и други практични глезотии, който биха били оценени от семейства с деца.
С две думи единия автомобил е малко по-скъп и по-луксозен и с една идея по-добро оборудване от другия, който е по-евтин и по-практичен.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Ами публикувайте отново критиката или кажете къде е преместена, за да може и други да видим, какви са впечатленията от модела!

ПС: Предполагам, че като всеки форум и тук си има правила и не става въпрос за мъжко/женско или някаква тенденциозна на соченост спрямо Вас или жените? Да, най-вероятно по-голямата част от форума сме мъже, но пък лично аз се радвам, когато има женски мнения и присъствие!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
Flaviana

Шкода Новак

Мнение от Flaviana »

Alvin_iv написа: 10.03.2025, 12:15:58 Ами публикувайте отново критиката или кажете къде е преместена, за да може и други да видим, какви са впечатленията от модела!

ПС: Предполагам, че като всеки форум и тук си има правила и не става въпрос за мъжко/женско или някаква тенденциозна на соченост спрямо Вас или жените? Да, най-вероятно по-голямата част от форума сме мъже, но пък лично аз се радвам, когато има женски мнения и присъствие!
Как да го публикувам нещо, като очевидно не е угодно и е изтрито? Попитайте този, който го е изтрил.

Именно, има си правила и когато се трие, не е лошо да се каже къде е грешката, за да не се повтаря. Свободата на словото просто отсъства, като на повечето места и това, че някой има 1 бутон повече в панела си не го прави нещо повече от всеки друг обикновен потребител, който иска да изрази личното си мнението. Друг е въпроса, ако той/тя се изживяват като всемогъщи, имайки право да трият мнения, които на тях не им харесват. С други думи, субективизма, надделява, което е признак за тесногръдие и ограничено мислене. Както и да е.
Аз мисля, че винаги съм била коректна и не съм обиждала. Просто лицемерието и мазненето понякога ми идват в повече. Казваш какво мислиш и хак, веднага цензура.
Аватар
Flaviana

Шкода Новак

Мнение от Flaviana »

Нека като говорим, да бъдем обективни тогава и всеки да има право да изрази мнението си. Аз казвам моето - изтрива се. Вие казвате вашето - остава. А аз никъде дори не съм казала, че е грозен. Просто мнението ми е изтрито и няма как да се докаже това. Но дори и да съм, какво от това? Всеки има право на лично мнение. Да, но когато са дадени права на хора със субективно и ограничено мислене, предубедени, резултата е на лице. Няма страсти, има факти.

Нормално е да се вижда все повече и повече по улиците, нали само това се продава.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Четириоката Октавия поне мязаше на Мерк W212 (префейс) в предницата, та не е толкова зле [smilie=sarcastic.gif]
Новият Кодиак за мен е 50/50 външно, опитали са да го направят Ауди, но не навсякъде са успели.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Flaviana написа: 10.03.2025, 12:27:16 Именно, има си правила и когато се трие, не е лошо да се каже къде е грешката, за да не се повтаря.
Те правилата са във всяка тема, най-горе с ЧЕРВЕН ШРИФТ!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.

Нещо само не разбрах (или се правя на не разбрал?): СМЕТКА ЛИ МИ СЕ ДЪРЖИ???
Че 2-3 мнения са СПАМ и не са по темата и се обясняваме/оплакваме, как някой имал права, как еди какво си, бутони и айде?

Хората имат ПРАВА, имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Докато не се научат, че когато си на място което не е твое лично, а е някакво общество с наложени НОРМИ И ПРАВИЛА които трябва да се спазват, няма как само да се мрънка- АЗ ИМАМ ПРАВА!
Всяко следващо мнение , НЕ ПО ТЕМАТА , няма смисъл да го търсите къде е!!!
Да не захващаме темата за изказ и поднасяне на информацията.
Всеки има право на мнение и може да НЕ ХАРЕСВА Кодиака.
Едно е да се напише аргументирано с добре поднесена информация, друго е да се напише по един друг начин, който не съответства с масовите разбирания и след като СЕ Е ДОКЛАДВАЛ няколко пъти- направо отива в коша!
Изображение
Аватар
Flaviana

Шкода Новак

Мнение от Flaviana »

В моето мнение (убедена съм, че то може да бъде извадено като доказателство, за да се види, че е едновременно по темата, представлява аргументирана критика, не съдържа обидни или груби изрази, не е СПАМ и не цели насаждане на негативно отношение към марката), което е изтрито, разбирам сега от докладвали го недоволни потребители на форума, че в него недвусмислено е посочено, че автомобилът няма стил, а дизайнът на фаровете е естетически неприемлив, тъй като изглежда несъразмерен и нехармоничен. Продължавам да поддържам тази позиция, тъй като пропорциите са дисбалансирани, а визуалният ефект е далеч от оптимален. Освен това изразих мнение, че при очаквания фейслифт, който е неизбежна част от продуктoвия цикъл, тези фарове непременно ще бъдат намалени в размер, което ще доведе до по-агресивно и премиум излъчване.Също така казах, че отзад червената лента, която минава от стоп до стоп е безсмислена щом не свети. Допълнително подчертах, че автомобилът не притежава онзи характерен дизайн, който създава запомнящо се визуално присъствие и предизвиква спонтанна реакция у наблюдателя. На кратко - няма стил.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”