п. с . : 2 рата смяна при мен беше на 13К + км и не беше нишо светнало . Пу пу пу .

Трябва да врътнеш няколко хиляди 2,3,4 лежерно градско за да забележиш че на всяко палене държи високи ниски обороти. Около1200-1400. Първото магистрално каране решава проблема. Това е при първите ТСИ с ГПФ от около 2018та. Не мисля че при 1,5 има някаква промяна при все че са една еко категория. Както казах трудно се случва защото подобно каране е много частен случай и затова не се говори за тези регенерации защото при нормално каране не се случва нищо забележимо. По време на пандемията като ни бяха затворили имаше подобни случаи. Честно казано не съм се интересувал за самия процес какво и как се случва и дали е като при дизелите с доп. впръскване на гориво или по-високата темтемпература на газовете при бензина е достатъчна да чисти перманентно когато мотора е във по-високи обороти. Просто споделям симптоматиката .ЦецоNOL написа: 07.03.2025, 21:11:57Да те попитам нещо?
Мразко е Ево 2 TSI 1.5 150кс
150кс.
Има ОПФ/ГПФ и каквото и да е там .
Трябва ли да прави регенерации това чудо?
Усещат ли се по някакъв начин реално?Защото нищо необичайно не съм забелязал?Нито да вдига обороти и прочее неща.
Благодаря![]()
Благодаряmazut написа: 07.03.2025, 22:26:50 Трябва да врътнеш няколко хиляди 2,3,4 лежерно градско за да забележиш че на всяко палене държи високи ниски обороти.

Аз, каквото съм гледал из нета за бензиновите коли след 2018, всички при първо палене след дълъг престой си държат някво време 1200 оборота. Мината седмица направих 400км магистрала - Сф-бс, като колата си я настъпвах. На др ден при първо палене, колата пак си държеше 1200 обр. Не мисля, че първото палене след престой, означава регенерация. Колата е 2.0TFSI DNFE
Не е Регенерация.
Ако са по ниски градусите навън така пали.
Гаражна е - около 9-12 е вътре
Нямам идеяRAPTOR_84 написа: 08.03.2025, 08:00:59 Не е Регенерация.
В студено време винаги пали на по високи обороти докато загрее.При дизела поне е така.Пали на 1000-1200 обр.

Това е друго. Всички са така на първо палене и времето зависи най-вече от външната температура. В случая за който говоря се забранява старт стопа и на светофар например държи 1200-1400об.ЦецоNOL написа: 08.03.2025, 07:31:23Благодаряmazut написа: 07.03.2025, 22:26:50 Трябва да врътнеш няколко хиляди 2,3,4 лежерно градско за да забележиш че на всяко палене държи високи ниски обороти.
99% от времето се кара на Спорт/Индивидуал и казано на жаргон “в обороти”, демек си й подавам яко газ.
Иначе -да
Като запаля - даже и сутрин - веднага потеглям, обаче вчера запалих и нещо се зарових в телефона , гледам 1+ минути държеше 1200+ оборота
Ясноmazut написа: 08.03.2025, 08:07:57 Всички са така на първо палене и времето зависи най-вече от външната температура. В случая за който говоря се забранява старт стопа и на светофар например държи 1200-1400об.

1.5 си държи високи обороти за 30-40 сек. след палене - около 1300-1400 об.. Много е дразнещо.
Не мисля,че зависи толкова от външната температура, колкото температура на антифриза и на двигателя. Доколкото аз съм запознат и съм разпитвал ( и забелязал при моята кола ) при студен старт двигателя държи малко по-високи обороти до около минута някъде поради няколко причини:mazut написа: 08.03.2025, 08:07:57 Всички са така на първо палене и времето зависи най-вече от външната температура

Това е основната причина. За да отговори на екологичните норми, трябва катализаторире да загреят бързо.neshtoZabavno написа: 08.03.2025, 09:17:04 - Загряване на катализатора и по-бързо да достигне оптимална температура на работа.