Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Ами на 222000 и 10 години, сменям ангренажен комплект за втори път и за сефте, предни накладки. Не знам какво трябва да искам от тази кола.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Октавия 3 преди фейса, излиза ми грешка за изгоряла крушка в задния стоп. Пробвах да сваля стоп-а за да погледна крушкит ено нещо не успях. Въпро са ми е габаритната светлина от няколко крушки ли се осветява или е някаква диодна лента?
- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
За нормалните стопове, тези които не са LED - ако не бъркам, габарита си има крушка w5w/t10 (по 2 са на стоп). Крушката на стопа свети с понижен % и участва в габаритната светлина, както и тази зa мъглата. По този начин, се формира C формата на светлините.
На комбито - сваля се черната пластмаса, 2 торкса, и с леко издърпване се вади стопа.
Поздрави!
На комбито - сваля се черната пластмаса, 2 торкса, и с леко издърпване се вади стопа.
Поздрави!
<= Те това е колата!- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
И аз така направих, даже и клипчета гледах преди да започна, но с издърпването не ми се получи. Стоп-а просто не излизаше. Ще пробвам пак.BlackSpot написа: 20.12.2024, 13:42:34 На комбито - сваля се черната пластмаса, 2 торкса, и с леко издърпване се вади стопа.
Благодаря за насоките.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Вземи си оранжеви тулове за пластмасови елементи. Разклащаш и забиваш шпакла във фугата между стопа и калника и излиза. После напръскай със силиконов спрей маншоните и пъпките на стопа.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Случайно установих защо новите дизели загряват купето по-бързо от старите в студено време.
Бях оставил борда екрана (без да искам) да показва консумацията на гориво от ел.системите. Видях, че докато не стигна температурата на водата поне 60 градуса, колата използваше климатика за целта.
Бях оставил борда екрана (без да искам) да показва консумацията на гориво от ел.системите. Видях, че докато не стигна температурата на водата поне 60 градуса, колата използваше климатика за целта.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Използва електрически нагревател да подпомага затоплянето докато загрее водната система.
Климатика има функция да охлажда.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Моята О4 2.0 дизел, при 1-2 градуса околна температура духва топло на 2-3 минута. След като запаля чакам 10-15 секунди и тръгвам
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Имат и топлообменик на ЕГР-а. И ел.нагреватели в купето.
Климатика няма общо, не може да топли. Поне не и при Шкода с ДВГ. Консумацията на гориво идва от ел. реотаните.
Кодиака почва да духа топло почти веднага, ама докато загрее нафтата буквално изчезва от резервоара.
Климатика няма общо, не може да топли. Поне не и при Шкода с ДВГ. Консумацията на гориво идва от ел. реотаните.
Кодиака почва да духа топло почти веднага, ама докато загрее нафтата буквално изчезва от резервоара.
Бееееее.....
-
Ispanska muha
Аз тука само да се похваля. И не съм го чакал да стане на 111111 км, ами паркирах и то така си беше. ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
За колко време ги врътна?
-
Ispanska muha
7 години. Не карам много
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз карам дори по-малко... Стана и моята на 7 години, чакам скоро да ударя 77777 и ще снимам...
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Аз какво да кажа 10г. 48к ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“