Повдигане на Шкода Октавия 3 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Salt Dreamer
- Гараж: Skoda Octavia Scout lll FL
Слизам от Хонда ЦРВ 3, която за разлика от всички други генерации е с клиренс 185мм - известно време след покупката и намерих и монтирах пружини H&R +3см - возията се оправи в положителна за мен посока, метална кора под двигателя и всичко заспа - рибарска работа...
Обаче ми идва висока да и слагам каяка от горе, а и гаража е друг, по-нисък.., и това е рационалното решение...
Субаро Форестър повече харесвам, ама с тея ремонти и горене - в града на час, извънградско на декър.., няма шанс...
Този Скаут си е ТОП, но ако има шанс за малко лифт, ще е идея по-спокойно в главата...
На Хондата не съм имал проблеми с каретата.. Принципно ми казват, че до 5см лифт от нормална позиция е към лимита на безпроблемна работа на каретата, а Скаут е вече с +3, та не знам до къде му е прага...
Обут е с 225/45R18, за това и питах някой, като мен, дали е пробвал с 50....
На ЦРВто амортисьорите не са ми удряли...
Не тествам автомобилите на предела и извън него, а просто спокойствие в главата, АКО се наложи да премина през по-неравен терен или недогледам/пропадне някъде да е идея по-спкойно...
Още не съм видял защитата на двигателя каква е, но ако е пластмаса, веднага ще се обурудва с метална кора...
В сайта са написали, може и с рекламна цел, де - The B2BFAB Camber Correcting Lift Kit is the only kit on the market for your Skoda Octavia Scout/B8 Passat Alltrack/Seat Leon X-Perience that provides the 1.5" lift you want without sacrificing handling or proper alignment specifications!
И клипа е така направен, но...
Ходим по язовири, балкани, морета... Та така..
ТенкЮ на отзовалите се..
Ще дерзая за напред...
Обаче ми идва висока да и слагам каяка от горе, а и гаража е друг, по-нисък.., и това е рационалното решение...
Субаро Форестър повече харесвам, ама с тея ремонти и горене - в града на час, извънградско на декър.., няма шанс...
Този Скаут си е ТОП, но ако има шанс за малко лифт, ще е идея по-спокойно в главата...
На Хондата не съм имал проблеми с каретата.. Принципно ми казват, че до 5см лифт от нормална позиция е към лимита на безпроблемна работа на каретата, а Скаут е вече с +3, та не знам до къде му е прага...
Обут е с 225/45R18, за това и питах някой, като мен, дали е пробвал с 50....
На ЦРВто амортисьорите не са ми удряли...
Не тествам автомобилите на предела и извън него, а просто спокойствие в главата, АКО се наложи да премина през по-неравен терен или недогледам/пропадне някъде да е идея по-спкойно...
Още не съм видял защитата на двигателя каква е, но ако е пластмаса, веднага ще се обурудва с метална кора...
В сайта са написали, може и с рекламна цел, де - The B2BFAB Camber Correcting Lift Kit is the only kit on the market for your Skoda Octavia Scout/B8 Passat Alltrack/Seat Leon X-Perience that provides the 1.5" lift you want without sacrificing handling or proper alignment specifications!
И клипа е така направен, но...
Ходим по язовири, балкани, морета... Та така..
ТенкЮ на отзовалите се..
Ще дерзая за напред...
На човек проблемите му идват от "втория етаж"...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сложи от Пасат Алтрак!
Оригинални!
Оригинални!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Принципно гуми 225 50 18 ,ще влезнат и няма да опират, защото съм слагал 245 45 18 на старата октавия ,а тя не беше скаут и не опираха 
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Да ползвам темата. Според теб тоя рсзмер ше опре ли на леон купра комби. Сега съм на 225/40 както е по книга, но мисля следващите да са на 45.
П.С. за разлика от октавия 3, 19ката по талон на Купрата е 235/35, а не 225/35.
235 35 19 не е много по-малко от 225/45/18.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Може да разгледаш темата с подложките , които предлагам, вдигали сме скаут, става много добре. 25мм отпред и 30-35мм отзад, ако приемем , че сега автомобила е равен е чудесна комбинация. Ако си от София може да минеш да направим едно контролно замерване и да определеим какво се цели и с какви подложки може да се постигне. Имам налични всички размери за задницата, за предницата трябва да видя какво остана , че колегите раздаваха подложки на поразия тия дни и трябва да правим ново зареждане, 25мм със сигурност останаха , защото ми ги върнаха едни клиенти и взеха 20мм . Хубаво е и една рама да ми пратите на автомобила, за да засечем с кое точно окачване е , че предните опори са два вида и не са взаимно заменяеми
ето и линк към темата с подложките --- viewtopic.php?t=4509
ето и линк към темата с подложките --- viewtopic.php?t=4509
-
Salt Dreamer
Темата с подложките съм я пропел отдавна, но не съм видял Скаут и мислих тези дни да се чуем по въпроса...
Относно гумите - по-практичния вариант - цитираните от мен гуми Falken Wildpeak A/T Trail са така замислени, УЖ - гуми за леки коли, не тежки и усилени, а само грайфера им е по-агресивен, да не добавят допълнително тегло и проблеми с окачването...
То и те трудно ще се докарат тук, но това е друга тема и въпрос на ентусиазъм...
Та, ако, както казва "SilverBullet", една част от задачата ми е решена...
Остава да измисля
Cooper Discoverer ATT 225/55R17 - карал съм ги на ЦРВ-то и са доста тихи и икономични, че са по-пътно настроени..,но пък са тежки и усилени..
Май ще мисля за Falken Wildpeak A/T Trail 225/50R18!
Относно гумите - по-практичния вариант - цитираните от мен гуми Falken Wildpeak A/T Trail са така замислени, УЖ - гуми за леки коли, не тежки и усилени, а само грайфера им е по-агресивен, да не добавят допълнително тегло и проблеми с окачването...
То и те трудно ще се докарат тук, но това е друга тема и въпрос на ентусиазъм...
Та, ако, както казва "SilverBullet", една част от задачата ми е решена...
Остава да измисля
Cooper Discoverer ATT 225/55R17 - карал съм ги на ЦРВ-то и са доста тихи и икономични, че са по-пътно настроени..,но пък са тежки и усилени..
Май ще мисля за Falken Wildpeak A/T Trail 225/50R18!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Най изгодно с подложки.
GUNTER SERVICE

-
Salt Dreamer
-
Salt Dreamer
Има ли някъде инфо - потърсих, но не намирам.., колко е разстоянието от пътя до най-горната точка на калника заводско, да го наречем... Или къде точно да меря просвета, за да е отправна точка в случая - дали има умора в материала(мисля, че при мен няма) , клекнала и т.н....
При мен в началото до калника беше 70,6-7см..
Монтирах гуми General Grabber AT3 225/50R18, събрах очите на всички гумаджии..

И сега е 71,7-8см...
От пътя, до пода/ламарината зад гумата ми е 22см...
Монтирах метална кора под двигателя(Silver Bullеt, де..) , но тя слиза малко по-надолу и от нея до пътя е 16,5 см. Което малко връща нещата към изходна позиция...
Част от задачата е решена.., но ми се ше още 2см, според моето виждане...
Че и Пловдивски майстор не мое си намера ми ги сложи, баси...
При мен в началото до калника беше 70,6-7см..
Монтирах гуми General Grabber AT3 225/50R18, събрах очите на всички гумаджии..

И сега е 71,7-8см...
От пътя, до пода/ламарината зад гумата ми е 22см...
Монтирах метална кора под двигателя(Silver Bullеt, де..) , но тя слиза малко по-надолу и от нея до пътя е 16,5 см. Което малко връща нещата към изходна позиция...
Част от задачата е решена.., но ми се ше още 2см, според моето виждане...
Че и Пловдивски майстор не мое си намера ми ги сложи, баси...
Последно промяна от Salt Dreamer на 12.03.2025, 22:24:50, променено общо 3 пъти.
- SilverBullet
Ако не намериш майстор , може аз да ги сложа
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
Salt Dreamer
- Bucket
- Гараж: О2 комби, '11, CAYC, 4x4 L&K
- Обратна връзка:
При мен се появи нещо подобно при О2ФЛ.
Счупи се предна пружина и я закарах да сменят направо пружини, амортисьори, излязоха и шарнир и биалетки. Викам си, супер, имам ново предно очакване. Колата е 4х4, с пакет лоши пътища, но не беше висока.
Сега предницата стърчи много, а задницата клекна. Отзад съм с нормални пружини, отпред с такива за 4х4
Добре, викам си, ще я карам така, не ми дреме. Обаче при минаване през лежащи полицаи, особено по-остри и високи се чува точно такъв удар.
Сега се чудя, да търся ли други пружини отпред, или да сложа подложки отзад..
-
schetovoditelja
Колега привет, въпреки, че темата е стара, в момента карам Октавия 3 Комби, сложил съм подложки отпред и отзад по 30 мм, та въпроса ми е ще станат ли гуми 215/60/16? Някой тествал ли го е? Предварително благодаря.
- SilverBullet
Аз си карах на нормални пружини без подложки 215 55 17 ,които са по-високи от 215 60 16, така че няма проблем...schetovoditelja написа: 22.03.2025, 19:08:45 въпроса ми е ще станат ли гуми 215/60/16? Някой тествал ли го е? Предварително благодаря.
-
schetovoditelja
Много благодаря.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)