![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Застраховане и правно съдействие пред съда
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
+1 доволен! ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Искам да ползвам темата, за да питам нещо:
Някой знае ли къде мога да намеря списък с доверените сервизи на Булстрад?
На сайтът им го няма или просто аз не го намирам.
- vfurlanski20
- Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3
За град София ли става въпрос?
- redalex
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Доста дразнещо са го написали/направили. 

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
От сайта им нищо не може да разбереш. Явно само при запитване може да се добереш до тази информация.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Дълбоко пазена тайна от 90% от застрахователите. Да се чудиш защо. Ако ти се разкарва отиди до ликвидационните им центрове - Хъшове или Горубляне и ще ти дадат тази информация. Другият ми съвет е, ако си си харесал сервиз просто им се обади и ги питай дали работят с Булстрад.redalex написа: 19.02.2025, 13:22:21 Искам да ползвам темата, за да питам нещо:
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- redalex
Дай акъл моля.
Имам щета, заведена преди време и възлагателно писмо към Мкар (официален сервиз).
Сега имам нова щета, но вече нямам право на официален сервиз.
И двете щети са боя и подмяна на един външен елемент + боя.
Не искам да вкарвам колата 2 пъти на 2 различни места.
Имам ли вариант да си доплатя за да ми я направят изцяло в Мкар или да искам възлагателното за официалния сервиз да го сменя с доверен сервиз?
Имам щета, заведена преди време и възлагателно писмо към Мкар (официален сервиз).
Имам ли вариант да си доплатя за да ми я направят изцяло в Мкар или да искам възлагателното за официалния сервиз да го сменя с доверен сервиз?
-
DonSkoda
Макар работят с подизпълнители. Виж в кой сервиз ще ти я правят, и се разбери направо с тях колко ще струва да ти оправят и другата щета. После с фактурата можеше да я предоставиш за възстановяване.
Поне аз така бих направил.
Поне аз така бих направил.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Вариант 1 - сменяш възлагателното писмо за официален сервиз с писмо за доверен сервиз (за същия, за който вече имаш писмо по щета №2)redalex написа: 21.02.2025, 12:56:51 Дай акъл моля.
Вариант 2 - искаш щета №2 да бъде изчислена на база "експертна оценка" и си вкарваш колата в Мкар с възлагателно писмо по щета №1. За щета №2 си плащаш, а застрахователят ще ти преведе пари.
Вариант 3 - предоставяш проформо фактура по щета №2, като застрахователят казва каква сума ще одобри. Ремонтираш щетите в Мкар, като за щета №2 взимаш фактура, предоставяш и в оригинал на застрахователя, като той ти плаща обещаната сума. Разликата е за теб.
Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- redalex
Горе долу така си ги представях и аз нещата.
Благодаря ти много!
Благодаря ти много!
-
miroman
- Гараж: Škoda Octavia III Liftback 2.0 TDI 150 PS 6-speed manual gearbox
Изказвам най-сърдечни благодарности на _v_ за професионалното и най-вече човешко отношение с издаване на застрахователна оценка при прехвърлянето на автомобила и за сключването на застраховките гражданска отговорност и каско.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Добър ден, адвокатите
Имам едно питане.
Това за какво се отнася? Част от НПК е.
“Чл. 345а. (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.
(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.’‘
Аз го тълкувам, като изтриване\прикриване на номера на шасито и мотора. Не става дума за ДКН на МПС-то. Или греша?
Имам едно питане.
Това за какво се отнася? Част от НПК е.
“Чл. 345а. (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.
(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.’‘
Аз го тълкувам, като изтриване\прикриване на номера на шасито и мотора. Не става дума за ДКН на МПС-то. Или греша?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Това е,да.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Демек за ДКН е това?
Чл. 100, ал 4 от ЗДвП гласи следното:
“Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:
1. табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тях никакви предмети, материали и вещества;
2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност;
3. стъклата и огледалата чисти.“
В случай на нарушение на разпоредбата на чл. 100 от ЗДвП е предвидена глоба. Тази глоба е в чл. 183, ал. 4, т. 11 от същия закон и е в размер на 50 лева. Законовият текс гласи:
“Наказва се с глоба 50 лв. водач, който управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер, включително и в нарушение на чл. 100, ал. 4, т. 1“.
Кво тогава са се ошашкали всички за средната скорост?