Ремонт по каско

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
sjilx

Шкода Новак

Ремонт по каско

Мнение от sjilx »

Здравейте,

Наскоро бях участник в ПТП и имам застраховка каско. Застрахователят ме насочи към доверен сервиз, но имам съмнения дали няма да ми падне гаранцията, тъй като си спомням, че при определени условия трябва да се ползва оторизиран сервиз. Сервизът, към който ме насочват, има много добра репутация, но не е оторизиран. Някой има ли опит или информация дали това може да повлияе на гаранцията ми?

Благодаря предварително!
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Ремонт по каско

Мнение от pavel31 »

А каското ти с какъв сервиз е разписано ? Доверен, официален или и двете (мисля, че имаше и тази опция)?
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
sjilx

Шкода Новак

Ремонт по каско

Мнение от sjilx »

@pavel31 Да, забравих да уточня. Каското ми е с право на официален сервиз. Въпроса е че имах разправии с местния представител на Шкода преди време, както и че не знам дали няма да стане по-бавно ремонта при тях.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Ремонт по каско

Мнение от FaKeR »

Тенекии едва ли се правят в ЕТ, вероятно при подизпълнител. Въпроса е частите да са оригинални, ръчният труд при боя и ламарини е Божа работа.
Да, има го момента с оставането без автомобил, но ако не си доволен от ремонта винаги можеш да НЕ се подпишеш и да върнеш автомобила при приемане.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Ремонт по каско

Мнение от pavel31 »

Ако си спазиш точките по завеждане на щетата не би трябвало да има проблеми в довереният сервиз (застрохователят те праща там). Аз лично не съм попадал в ПТП (пу-пу-пу), но моето каско в момента е в официален сервиз. Бих избрал официален сервиз ако колата ми е нова и примерно се налага смяна на части (евентуално да ми сложат оригинални). Ако е дреболия - отивам в доверен. Какви са щетите по автомобила ти и налага ли се смяна на части според теб?
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
sjilx

Шкода Новак

Ремонт по каско

Мнение от sjilx »

@bdinev95 Значи опасението ми за времето за изпълнение е основателно. Отделно, че така и така вече не се харесваме с тях много много, може да стане още по-бавно..
А за гаранцията сте преминали през тази процедура или само предположение? Понеже бях, чел в договора, че имат някаква гаранция на боята за 10 години или нещо от сорта, просто не е пред мен договора, за да го цитирам точно как е. А и като цяло мен тази част не ме притеснява толкова, колкото да не изреват нещо, и да ми отпадне основната гаранция

@pavel31 Колата ми е на малко над 1 година. Иначе за инцидента, се срещнахме с друга кола в една лента. На мен ми отиде ляво огледало (тотал), калник (леко), врата (средно) и 1 джанта е надрана. По-принцип могат да бъдат ремонтирани, но на мен сякаш ми се иска да сменят вратата. Огледалото е ясно че е за смяна.
Последно промяна от sjilx на 21.02.2025, 10:15:14, променено общо 1 път.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Ремонт по каско

Мнение от FaKeR »

Ако можеш да минеш всички детайли, нуждаещи се от подмяна, с нови оригинални е най-добре. Борил съм се с неоригинални тенекии и после винаги си личи, колкото и добър да е майстора, който боядисва и напасва.
Това с фабричната гаранция на боята естествено е в случай, че няма удари по детайла. По-скоро си го представям за паднал лак или за тръгнала ръжда.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Ремонт по каско

Мнение от krachunov »

bdinev95 написа: 21.02.2025, 09:48:17 Като си закараш колата за ремонт на каско в ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ (те ги карат в доверен... :) което е супер тъпо друг ти кара колата ти си си оставил колата примерно в Шкода а тя се ремонтира в на Бай Пешо сервиза а си плащаш оторизиран което е то-скъпо от доверен с 200,300лв.
Е да, за това като я взимаш я оглеждаш щателно. Ако нещо стане ТЕ носят отговорност.
Принципно застрахователи не плащат щети от мивки и сервизи.
pavel31 написа: 21.02.2025, 09:55:45 застрохователят те праща там)
До сега винаги са ме питали къде искаш? Особено за гаранционен автомобил.
pavel31 написа: 21.02.2025, 09:55:45 налага ли се смяна на части според теб?
Според него ако има разминаване със застрахователя, няма значение. Или отива и говори със застрахователя. Пак според него няма значение, според щетите може да се наложи последващ оглед. Тоест след като са разколачили колата, сервиза звъни и на застрахователя, той идва гледа описва и тн.

А това дали официален, ще има подизпълнител ми е все едно. Парите не ги даваш ти. Въпроса е ако прецакат нешщо, някой сензор или подобно, да не кажат оо то гаранция отпада.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Ремонт по каско

Мнение от Цецо75 »

С официалният сервиз има и друг проблем. Понеже има паразитно звено (самият официален сервиз), рекламации за недобре свършена работа стават по-трудни. Едно е директно да идеш при изпълнителя да се разправяте ако нещо не е като хората, друго е да имаш някой по-средата дето да спъва процеса на претенции и да се оправдава с изпълнителя. Изпълнителя пък от своя страна не ще да се занимава с теб, той си има отношения с официалния сервиз. И става параграф 22.

Особенно в по-малките населени места, АКО МОЖЕ да се заобиколи официалният при щети е по-добре.
Бееееее.....
sjilx

Шкода Новак

Ремонт по каско

Мнение от sjilx »

Благодаря за всички мнения. А някой минал ли е през процедурата чрез ЕТ? Много ли се бавят?
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Ремонт по каско

Мнение от krachunov »

sjilx написа: 21.02.2025, 10:32:13 Благодаря за всички мнения. А някой минал ли е през процедурата чрез ЕТ? Много ли се бавят?
Имах малка щета, счупих в един лед "спойлер" задна броня, което е нявква пластмасария отдолу. От както заведох щета, занесох им писмото от застрахователя, мина ден и половина два и ми звъннаха да я закарам на следващия ден. Понеже не можех, я закарах на по следващия ден. В 8 я оставих в 14 часа ми звъннаха че е готова. Но беше само смяна на въпросната част, без нужда от боя.
За София Надежда.
Мен ми се видя неприлично бързо. В тойота за подобно нещо, час е за след 1-2 месеца и миниум седмица без кола
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Ремонт по каско

Мнение от FaKeR »

Чак ми е странно като казвате, че ЕТ се бавят. Живея до Ветек, подизпълнител на ЕТ в София за тенекии и боя, и съм си карал и Пежото по каско на ДЗИ, но доколкото знам с предимство са Шкодите на ЕТ, но това важи за колите с каско към Алианц. Не вярвам да е по-различно в другите градове, тъй като ЕТ не са малка фирма и вероятно уреждат плащането към подизпълнителя бързо. А всеки сервиз работи за пари.
Най-добре е ЕТ да са на пангара, все пак те са тези, на които е оставена колата и сроковете текат към тях. Както и те са тези, които доставят частите, та ако нещо е проспано или объркано те си носят вината. Подизпълнителя само сменя/ремонтира детайли и боядисва. Вероятно и координацията с Алианц за вторичен/третичен преглед, както и паричната част, се движат също от ЕТ.
10 човека да пишат 10 различни мнения ще има по този въпрос ;)
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Ремонт по каско

Мнение от _v_ »

Зависи какъв ремонт ти предстои - моя съвет е все пак да се консултираш ПИСМЕНО с ЕТ (предполагам става на въпрос за шкода) дали има възможност да извършиш ремонта в доверен сервиз относно гаранционните им изисквания.

Не съм запознат с казуса ти, но все пак ми се струва по удачен вариант да искаш възлагателно писмо за официален сервиз, а не за доверен такъв.

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
sjilx

Шкода Новак

Ремонт по каско

Мнение от sjilx »

_v_ написа: 21.02.2025, 12:48:53 Зависи какъв ремонт ти предстои - моя съвет е все пак да се консултираш ПИСМЕНО с ЕТ (предполагам става на въпрос за шкода) дали има възможност да извършиш ремонта в доверен сервиз относно гаранционните им изисквания.

Не съм запознат с казуса ти, но все пак ми се струва по удачен вариант да искаш възлагателно писмо за официален сервиз, а не за доверен такъв.

Поздрави,
Ами всъщност вчера ги запитах относно гаранцията и тези ремонти, и това което ми казаха е следното:

"Сервизите на застрахователните компании не са „оторизирони“ а „доверени“.

Със сигурност рязполагате с Гаранционните условиа за фабрично нови автомобили, където в частта за неприемането на гаранционни претенции пише:

„3.8. Рекламационни претенции не се приемат, в случай че :

...

Автомобилът преди това е бил ремонтиран или поддържан в несъответствие с предписаната от Производителя технология.

...“

Доколкото разбираме, застрахователят Ви е предоставил право на избор, трябва да го направите Вие.

С поздрав,

ШКОДА Тим"

Само дето не ми става много ясно. Хем ми изглежда сякаш казват, че ремонта трябва да бъде извършен от тях, хем ми казват "ти си реши".
Доверения сервиз, към който ме насочват (не ме задължават) от застрахователя знам със сигурност, че работят добре и хората са много доволни. Лично вътрешно мое притеснение е и че не знам те от къде си поръчват частите. На ЕТ ли поръчват, от някъде другаде ли. И другото естествено е да не го оправя в доверения и след време нещо да вземе, че стане с двигател или т.н. и от ЕТ да ми кажат, че защото съм си оправил ламарините другаде, гаранцията ми вече не важи.

Та и за това реших да попитам и хората тук, че някой дето е минал, да ме насочи.

Поздрави!
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014

Ремонт по каско

Мнение от slavikatsarov »

Аз се сблъсках преди месец с подобен казус. Относно това какви части ще ти сложат/сменят това което ми казаха в моя случай от Булстрад е ако колата е до 4 г са задължени да слагат само оригинални части. След този период се търсят части заместители ако има и в случай,че няма слагат оригинални. При мен калник и броня сложиха нови тайвански, фар оригинален хела , амортисьор монро ( който беше с 1000лв по евтин от оригиналния който също е монро 🤐
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”