Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.
Което в днешно време е по-скоро лошо.
Бееееее.....
-
RAPTOR_84
За същия Kodiaq има филм на Bri4ka.Там пича също каза че е 1650кг-1750кг купето(в зависимост панорама+джанти 20 цола)Аз съм махнал всичко тежко от поръчката ми.rts написа: 19.02.2025, 08:13:34 Съгласен съм, че може да има настройки по-спортни на дсг и мотор, ама това особено за теглото няма как да се съглася. Казваш, че с коли се занимаваш - едва ли в града ти няма канттар, отиди я качи тази кола на кантара да видиш, какви глупости е говорил дилърът.
Поздрави и хубав ден.

-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Добре, няма проблем - нека вярваме на "пича" от Бричка и на auto-data - "най-официалните" източници на Шкода Ауто, а не на файлове със спецификации издадени от самите Шкода Ауто.
p.s. В края на краищата, както ти предложих в предния ми пост, а и за да излезе истината наяве, ако все пак е толкова важно - не може ли да идеш и да изтеглиш някъде колата? Кантари под път и над път, едва ли там където живееш няма да намериш.
p.s. В края на краищата, както ти предложих в предния ми пост, а и за да излезе истината наяве, ако все пак е толкова важно - не може ли да идеш и да изтеглиш някъде колата? Кантари под път и над път, едва ли там където живееш няма да намериш.
Последно промяна от rts на 19.02.2025, 10:54:24, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Аз мисля, че споменаването на Бричката слага край на смислената част от темата. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Смисълът според мен се изгуби още, когато се предположи, че колата върви по малко заради маслото. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Според линка в моят пост разликата е 10кг. Но все тая. На този туч 10кг силно се съмнявам да имат грандиозна разлика.
Също така с този двигател е само тази кутия. Или аз бъркам
-
RAPTOR_84
Не претендирам за нищо.Цецо75 написа: 19.02.2025, 10:46:14 Аз мисля, че споменаването на Бричката слага край на смислената част от темата.
Вие скокнахте задружно всички.
Казвам каквото са ми казали или съм гледал по видеата в Youtube за модела.
Мен ме кефи.
Нямам синдром на ,,обвързаност "щото не я карам повече от 2 дена седмично.
Дадох пример с Bri4ка ,че не се сетих за друг такъв.
Тук съм снимал нещо в градски условия,ако ви е интересно хвърлете едно око.
80-150-10 секунди.Не е зле за сапунерка
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Наистина ли ни показа 50-90 за 6 секунди? ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
RAPTOR_84
Кодиака не е много пъргав на ниските.0-100км-7.5-7.8 сек в идеални условия.
-
RAPTOR_84
Аз ги замерих 4 сек до 95км
Кодиака не е много пъргав на ниските.0-100км-7.5-7.8 сек в идеални условия.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Колега, тебе като те радва и кефи колата няма нужда да доказваш на никого нищо - особено по форумите
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Другия път замери и нагоре по байра. Това ако не се лъжа е надолу към Дунав мост.
Когато идва към Варна да не хвана седмицата с големите ветрове. Тогава разликата във вървежа по вятъра и срещу него ще е огромна.
-
RAPTOR_84
При нас е много снежно и не съм я носил никъде още.
След каране на газ малко се поотпуши,но има още да се донамести.Смених горивото да проба с PETROL GREEN FORCE с добавката.За сега нямам наблюдения -жена ми я кара през седмицата.Като се разтопи снега ще отида при Краси да и хвърли едно око.
Говорих и с VRP-Вильо евентуално да я закача на Дино,ако продължи да е спъната да и видя мощноста.И той предположи че може да е налят Нов софтуеър от Шкода.
Иначе на колегите не им доказвам нищо.
Просто те подкараха темата в тази посока и взеха да ме настъпват.
Тя и повече от 185км не можеше да вдигне ,а се кара спокойно с 220-225км
Колата си вървеше супер за тия коне преди ТО.
И пак твърдя че спрямо бизнес класите е по пъргава.Карал съм на тестдрайв Kodiaq Vision със същия мотор-имат разлика.
-
RAPTOR_84
Не е към Дунав мост.На равно е.Архимандрит Дионисий написа: 19.02.2025, 11:43:46 Другия път замери и нагоре по байра. Това ако не се лъжа е надолу към Дунав мост.
Когато идва към Варна да не хвана седмицата с големите ветрове. Тогава разликата във вървежа по вятъра и срещу него ще е огромна.
Нямаше Вятър когато идвах към Варна и на обратно.
Лятото всяка Събота и Неделя съм във Варна и карам по магистралата.Познавам си колата .
Проблема го има и на по ниска скорост в идеални условия.Карах така 1500км докато се поотпуши малко.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Няма такова нещо, проумей го. Мотор и кутия са ти същите! Едно към едно! Ако не вярваш, накарай Краси да ти покаже версиите на софтуера и ги сравни с някой вижън със същият мотор. Всъщност питай направо Краси, ако не вярваш на нас.RAPTOR_84 написа: 19.02.2025, 11:43:56 И пак твърдя че спрямо бизнес класите е по пъргава.Карал съм на тестдрайв Kodiaq Vision със същия мотор-имат разлика.
Имаш малко по-красива оптика и спортни седалки. Това е. Разликите в килограмите е несериозно да се коментират, те не зависят от това дали е спорт лайн или вижън и варират незначително от екстрите, за да имат някакво сериозно отношение в максималната скорост. Най-малкото джантите/гумите ти са по-тежки (ако са 19 или 20) и оттам губиш динамика спрямо базовите 18ки.
Дали колата ти в момента върви по-зле от преди не мога да коментирам, това са си твои наблюдения и може да имат някакво обяснение. Теоретично е възможно и нещо да е станало при ТО. Но определено няма нищо общо с това дали колата е спорт-лаин или вижън, няма смисъл повече да се спори в тази посока. Спорт-лайн е просто оптична линия на Кодиак, нищо различно като динамика.
Бееееее.....