Е за РС а не съм съгласен . 1825 кг пишеше, че е . Нищо олекотено няма според менRAPTOR_84 написа: 14.02.2025, 08:43:11 Kodiaq SPORTLINE и VRS са с олекотено купе и спортни настройки на скоростната кутия в сравнение със стандартния Kodiaq.Така ми каза дилъра като го поръчвах.Имат разлика.
Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodia Sportline 2.0 TDI 200hp.
ABBC3_OFFTOPIC
-
RAPTOR_84
Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodia Sportline 2.0 TDI 200hp.
Питах управителя на сервиза.zloQQ написа: 14.02.2025, 10:11:19 И на мен ми звучи/изглежда като да е налят нов софтуер... Другото е, да за "занулили" кутията, че нали е от тея, които се "учат" от стила на шофиране. Ама от Варна до Русе, все ще се оправи при натискане. Интересно е, какво ще се окаже, защото както Самуил пише - много параметри се следят и колата ще се размрънка при проблем.
Каза че не са пипали софтуеъра.Само инспекция.
И той каза че има много сензори и ще отчете отклонение.Въпреки всичко автомобила е спънат и при натискане на газта автомобила се замисля малко повече преди да тръгне и ръмжи сякаш се зори и не отлепя така бързо.
-
maiden
Със същия ключ ли я карате ?
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Имал съм друг подобен проблем (сега си спомних) на Пассат Б8. Смених масло в официалният сервиз (носих си мое. Няма да пиша марка, че ще стане една ...). Съответно налях дизел (Шелл В Пауър или там каквото се води). Ръмжи и не върви, все едно трактор караш. Толкова се бях филмирал, че щях да ходя да рева пред Автотрейд Варна (точно като лирическият герой на Ицо Хазарта ... пред БалканСтар). Отидох тогава в друг сервиз и помолих да ми сменят маслото с друго - Ами все едно взех нова кола. Тихичка и стъпва като коте. Така и не разбрах тогава от какво се беше получило това. Факт е, че съм попадал после на кофти горива и то на Шелл (колата трака като трактор. Това с Кодиака съм го изпитвал). Ако тия твърдят, че не са наливали софтуер най-безобидно можеш да пробваш и с друго хубаво дизелче, например Еко Авио (двойно превареният/филтрираният им) или Петрол с добавката. Понякога дизела ни е мега смотан ... Ако не сервиза, който са ти препоръчали ще помогнеRAPTOR_84 написа: 14.02.2025, 11:59:28 И той каза че има много сензори и ще отчете отклонение.Въпреки всичко автомобила е спънат и при натискане на газта автомобила се замисля малко повече преди да тръгне и ръмжи сякаш се зори и не отлепя така бързо.
Поздрави!
Послепис: Историята ми с Пассата да не се взима присърце и не е някаква диагноза а просто нещо, което ми се е случвало преди.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
RAPTOR_84
Колата от както е излязла от завода и наливам само скъпия дизел на Лукойл.Нямал съм проблем .pavel31 написа: 14.02.2025, 12:13:38 Съответно налях дизел (Шелл В Пауър или там каквото се води). Ръмжи и не върви, все едно трактор караш.
Това с Шел го пробвах един път и го установих че не върви с това гориво.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Ясно. Ами и аз следя с интерес този казус. За всеки случай фърли едно око на щеката на маслото всичко в граници ли е.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Рапторе,имаш ли друга кола?
И каква е?
Да ти кажа едно нещо да пробваш.
И каква е?
Да ти кажа едно нещо да пробваш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
RAPTOR_84
Давай акъл.
Глава не боли.
За това съм пуснал темата,че тия от сервиза едва ли ще направят нещо по въпроса.
-
RAPTOR_84
То светва лампа когато намалее.pavel31 написа: 14.02.2025, 12:34:12 Ясно. Ами и аз следя с интерес този казус. За всеки случай фърли едно око на щеката на маслото всичко в граници ли е.
На 10000км доливам 1литър и малко масло на 2.0 TDI 200hp.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
еми не ми отговаряш каква е другата
GUNTER SERVICE

-
RAPTOR_84
Жена ми има едно малко VW Lupo за малките улички.
Имам и бусове дизелови.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Значи избираш си,една седмица ще караш или САМО Лупото,или САМО някой бус.
И Кодияка ще се оправи после.
И Кодияка ще се оправи после.
GUNTER SERVICE

-
glorious
Така...и идвам на моята теория...
Колкото по-малко си ръчкате новия автомобил, толкова по-добре. Значи ще му изкараш оригиналните филтри, дето примерно ги дават до 80к километра и ще сложиш някакви оригинални, ама не съвсем. Нищо не изкарва толкова, колкото сложеното от завода... тия дилеми да се сменя маслото на 10к ги пускат, тия дето продават масло. Фолца казва ангренажен ремък 200х км или 10г. селския майстор с китайския ремък казва не е възможно. Вярвайте им...
Страдайте.
На 100х км ми вика селския майстор, трябва да смениш накладките, не може да караш така...отивам във фолца казват, ок са, карай, минах още 40к км, колата спираше перфектно, така и я продадох, с оригиналните накладки...
Колкото по-малко си ръчкате новия автомобил, толкова по-добре. Значи ще му изкараш оригиналните филтри, дето примерно ги дават до 80к километра и ще сложиш някакви оригинални, ама не съвсем. Нищо не изкарва толкова, колкото сложеното от завода... тия дилеми да се сменя маслото на 10к ги пускат, тия дето продават масло. Фолца казва ангренажен ремък 200х км или 10г. селския майстор с китайския ремък казва не е възможно. Вярвайте им...
Страдайте.
На 100х км ми вика селския майстор, трябва да смениш накладките, не може да караш така...отивам във фолца казват, ок са, карай, минах още 40к км, колата спираше перфектно, така и я продадох, с оригиналните накладки...
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Цяла седмица е много и един ден градско стига.bega4kata написа: 14.02.2025, 13:51:42 Значи избираш си,една седмица ще караш или САМО Лупото,или САМО някой бус.
Преди време карах една служебна Ибиза 1.2 три цилинтъра бензин 70к.с., струваше ми се спъната, обаче от време на време ми се налагаше да карам стока с един дърт Форд Транзин, атмосферен бензин, без хидравлика. След 2 часа градско с Форд-а, после Ибизата ми се струваше самолет.
Шегата настрана, но е възможно нещо да са му объркали на колегата при обслужването.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
GUNTER SERVICE