Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте,
От около 2 месеца имам Superb L&K MAY23.
Включил съм чистачките на INT. Преди няколко седмици като валя докато отивах към колата видях как чистачките се включиха сами. Помислих си че е засякла ключа в мен и това е някаква екстра. Вчера пак след дъжд отивам към колата и виждам че чистачките отново са се включвали. Този път обаче е било доста преди да се доближат до нея, защото след това се бяха натрупали нови капки.
Това нормално ли е и защо се включват докато колата е изгасена? В упътването пише че трябва всички врати да са затворени и колата да е запалена, за да се активират автоматично. Ето и една снимка
Странно. Бих посетил ЕТ. Ако наистина се включват сами, докато те няма не ми се мисли при сняг лед как може да се прецакат. Вероятно не от веднъж, но няма да добре.
И аз се чудя какво ще стане като дойде снега и леда. За това питах първо тук, да не би да е някаква настройка която се изключва от менюто. Явно ще трябва да им се обаждам на ЕТ. Надявам се днес да превали пак и ще отида да погледам малко време колата.
Лесно се пробва това.
Заключваш колата. Оставяш ключа вкъщи, слизаш след 30 минути при нея, взимаш 2 бутилки и започваш да поливаш стъклото.
Ако се включат, отиваш в ЕТ да заявиш за проблема.
dmustakov написа: 06.10.2024, 14:49:40
И аз се чудя какво ще стане като дойде снега и леда
Е какво има толкова за чудене...
Пишеш, че си ги включил на интервал - ами постави лостчето в положение "изключено" и ги включвай само при нужда, докато я закараш в ЕТ.
Почвам да мисля че съм си въобразил. Въпреки че единият път пред очите ми се включиха. Миналата неделя наблюдавах колата 20 минути и нищо не се случи. В петък сложих едно листо на дясната чистачка за тест, цяла вечер валя, на сутринта нямаше следи чистачките да са се движили.
Ще я наблюдавам още малко.
Ще изполвам темата на колегата. Относно пръскалките на фаровете на С3. При удара който имах преди 2 м дясната беше счупена. Сменена в сервиза по заведена щета. Взех колата преди няколко дни , от тогава пусках поне 10 пъти пръскалките на чистачките но не забелязах тези на фаровете да се пускат. Видях,че по дефолт е на 10 пръсканиа да се включват и те. Днес пръсках поне 50 пъти но нито веднъж не пръснаха тези за фаровете. Има ли нещо допълнително което да проверя или направя за да ги принудя да се пуснат или утре да отивам в сервиза ?