Хе-хе усмивки от старите ленти. Аз съм на 47, като ученик дружах с една компания от "Вилхелм Пик". Всичките са по разни сервизи вече началници. Тези неща се случваха преди 20 и повече години. Казваха му претакане. Вадят да речем 4-5 литра връщат 2 или 3 и слагат нови два. В ерата на големия брат и камери навсякъде.Николай Карамфилов написа: 06.02.2025, 21:24:06 Предстои ми първа смяна на масло и познати ме филмираха че има голяма вероятност да не ми го сменят
Съвет за нов Камик!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
b5202s
Съвет за нов Камик!
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Съвет за нов Камик!
И аз имах известни резерви към ЕТ (в частност София - Надежда) - смениха ми маслото за няма и час, като дръпнах щеката чисто и бистро ново масло.
Какво са сложили - дано това, което съм им дал. Но е факт, че след смяната двигателя си промени звука, започна да работи осезаемо по-меко и с по-малко вибрации. Дори като чисто нова не работеше така меко.
Хубаво е човек да подхожда с доверие към нещата - ако не им вярваш си маркирай масленият филтър и после го провери след смяната например. Самото масло дали е сменено се вижда лесно - вдигаш щеката и разбираш. При по-старите дизели още с паленето на двигателя маслото може да е катран, но в случая говорим за чисто нов двигател. Ако е бензин - остава си бистро дори след няколко хиляди километра.
Какво са сложили - дано това, което съм им дал. Но е факт, че след смяната двигателя си промени звука, започна да работи осезаемо по-меко и с по-малко вибрации. Дори като чисто нова не работеше така меко.
Хубаво е човек да подхожда с доверие към нещата - ако не им вярваш си маркирай масленият филтър и после го провери след смяната например. Самото масло дали е сменено се вижда лесно - вдигаш щеката и разбираш. При по-старите дизели още с паленето на двигателя маслото може да е катран, но в случая говорим за чисто нов двигател. Ако е бензин - остава си бистро дори след няколко хиляди километра.
-
Николай Карамфилов
Съвет за нов Камик!
А намирали ли сте метални стружки в маслото на 11000км.е колата след като избърсах щеката на бяла салфетка ги видях
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Съвет за нов Камик!
Я дай снимка
да видим салфетката
може да си за основен
да видим салфетката
може да си за основен
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Съвет за нов Камик!
Как си мислите става? Механиците от Шкода, носят всяка сутрин торба с туби/бутилки от кока кола, вътре масло от Кауфланд и ви го наливат в колата на официалния сервиз, а главните механици и другите им колеги ,приемчици се споглеждат и им казват "давай давай,не ме гледай"
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за нов Камик!
Николай Карамфилов, Каква е колата, при всички положения не е нормално да има стружки.
Бееееее.....
-
Николай Карамфилов
Съвет за нов Камик!
Камик 1.5
-
Николай Карамфилов
Съвет за нов Камик!
Ще снимам дано се видят
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Съвет за нов Камик!
Ти не си за смяна на масло ами за проверка на двигателя.
-
Николай Карамфилов
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Съвет за нов Камик!
Николай Карамфилов написа: 06.02.2025, 16:03:59 Възможно ли е да отидеш в Шкода сервиз Дружба за смяна на масло да си платиш за смяната а да си прибереш автомобила със старото
Ще си позволя една скрита реклама ,но ако е против правилата трийте.:
"The formulation contains chemical marker for identification and is green colored."
I ask you to judge me by the enemies I have made
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Съвет за нов Камик!
На твое място бих поискал да видя източеното масло веднага, след като е свалено от колата, както и разрез на филтъра.
Ако има магнит на пробката би било още по-добре. Но или е заводски дефект, или много юнашко каране. Или е карана без масло... как е нивото му му в момента, налагало ли се е доливане? Моята например като я взех чиста нова нивото беше на 2/3, та го поглеждах отвреме навреме.
Ако има магнит на пробката би било още по-добре. Но или е заводски дефект, или много юнашко каране. Или е карана без масло... как е нивото му му в момента, налагало ли се е доливане? Моята например като я взех чиста нова нивото беше на 2/3, та го поглеждах отвреме навреме.
-
Николай Карамфилов
Съвет за нов Камик!
Маслото не е мръднало карам я нормално до 3000км.съм я галил като пиле два пъти съм вдигал над 200 и това е
-
Николай Карамфилов
Съвет за нов Камик!
Цецо75, 

- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Съвет за нов Камик!
Колега, разгледах ти снимките и предишните постове. Имам усещането, че си се настроил негативно и малко влизаш във филми. Колата ти на базата на това, което чета е нова. Новите коли и по-точно техните двигатели (това, което съм чел) би трябвало да работят първо на стенд в завода и не се налага смяна на масло след 2000 км (т.е. първите стружки вече са махнати в завода). Най-правилно е да покажеш снимката и да си обясниш притесненията в Шкода серзива, където ходиш и ХИЧ, АМА ХИЧ да не си го слагаш на сърцето понеже колата ти е нова в гаранция.
Поздрави!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx