Обезшумяване Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Обезшумяване Kamiq

Мнение от tsb »

Carlo написа: 29.01.2025, 20:33:53 Всичко което сте написал е абсолютно безполезно , и най вече :. " ......... но явно на пишещите в този подраздел възможностите са ни до Kamiq, Karoq"
Хубаво ,ако нямате какво да правите да не го правите тук!

Иначе съм на етап разглобен таван , багажника е без кори и тапицерия предния капак също е без кора .Шумоизолацията е купена по съвет на момчета които ми доставиха колата (APEX3) най-доброто което продават в Авител ,
ще пиша за резултата другата седмица .
Браво за ентусиазма, после да споделите какво, как, къде и резултатите.

П.С. Няма нужда от нападки, все пак свободен форум е, всеки си има и дава мнението.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
yancho71

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp

Обезшумяване Kamiq

Мнение от yancho71 »

И аз съм любопитен да разбера резултати. браво
zdrash

Шкода Новак

Гараж: Kamiq 1.0tsi dsg
Touareg 7p6 3.0tdi

Обезшумяване Kamiq

Мнение от zdrash »

Не съм попадал на кола в която шума от гумите да не се чува в купето. Имал съм Пасата В5 ( което всъщност е Ауди), Ауди А6 4Ф, Туарег 7Р6. Карал съм S500, GL420, CLS320, CLS350, SQ8, Кайен и други премиуми. Във всяка от тях гумите се чуват. Камика с трицилката е със съвсем прилично ниво на шума, даже е изненадващо тих според мен. Малките дизелите имат едно басово бучене, което изморява на дълъг път, затова предположих ( даже съм сигурен) че неприятния шум е от дизела.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Обезшумяване Kamiq

Мнение от MHlebarov »

Кефи се и ни дръж в течение, поздрави.

П.п. те, едно GLC и бронирана шкода

Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Обезшумяване Kamiq

Мнение от bega4kata »

И аз много съм карал ама в ес класа да кажеш че се чуват гумите като в Камика :)Той Тигуана е много по тух от Октавия 3.
Не е лошо да се опита обезшумяване,но съм карал и не е нещо което е неприятно. Съвсем ок си е. Особено ако гумте не са нископрофилни.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
zdrash

Шкода Новак

Гараж: Kamiq 1.0tsi dsg
Touareg 7p6 3.0tdi

Обезшумяване Kamiq

Мнение от zdrash »

2008 S500, на задната седалка седиш върху гумата, с 275 зимни не се трае, возих се до Солун и обратно преди години. Пасата ми Б5, с гуми 195 беше доста по тих от към шум на гумите в купето. Може по-новите да са ги подобрили но не вярвам. Слагат им текстилни подкалници, но като си с баници широки 250+, нищо не може да спре шума особено по грапав асфалт.
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Обезшумяване Kamiq

Мнение от VesCo »

Всичко е относително и въпрос на гледна точка.
Ако слезеш от S класа и се качиш на Skoda е ясно, че ще ти е много шумна.
При мен е обратно.
Слязох от 24 г. Рено 1.9 dTi, при което основният шум беше от двигателя и за да разговаряш 'нормално' трябва да го надвикаш и съответно шума от гумите и въздушната струя почти не се чуваха.
Сега на Karoq-а двигателя почти не се чува, разговаряме си нормално, без да надвикваме нищо и съответно, като най-силен шум остава този от гумите и той се чува осезателно, защото по-силен от него няма. По книга му дават шум около 71 dB, а толкова дават и на повечето гуми.
Ако обаче сравним цялостно всичкият шум - то мога да кажа, че в Karoq-a той е 3-5 пъти по-малко в сравнение с шума в Реното.
Да, не е Audi или Mercedes но не е зле. За мен си е Ок.
Е, ако се окаже, че допълнителното обезшумяване има значителен и осезаем ефект - човек може да се замисли да вложи малко кинти в допълнителен комфорт...
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Имам база за сравнение между Камик и служеби Пежо, а сега Опел Кросленд(дизел) ! И при Опела се чува шума от гумите, но не е така дразнещ и напрягащ! Няма ги резонансите по купето и самият звук е някак си приглушен, сякаш е по-далече от теб? Това е мнението и на други, които съм возил в тези автомобили! Смея да твърдя, че Кросленда е по-обезшумен и от Пежото и от Камика, както в окачването, така и в завихрянията! Жалкото е че и при тестовите Октавия 4 и Карок ги има същите дразнещи шумове! Предполагам, че при новият Кодиак и Супърб тези неша са коригирани и са значително подобрени! Всеки има различни предпочитания, но мен лично ме е много яд, че със съвсем малко усилие Шкода могат да станат почти перфектният автомобил! Все още има по-мощни двигатели и дизел и бензин(за разлика от Stelantis) , пространство в купето, не са чупливи при правилна експлоатация, само значително да подобрят шумоизолацията! Но, както вече беше коментирано "продуктово позициониране"!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Carlo

Шкода Новак

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Carlo »

ИзображениеИзображениеИзображение

това е кола направена със същата шумоизолация
която купих и аз ,
ще обезшумя тавана , предния капак ,предните подкалници, под задната седалка и зоната на багажника
Alvin_iv

Škoda Фен²

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Много добре сте се ориентирали колега!
Смятам, че при Камик шума идва основно от подкалниците?
Аз на времето си играх и налепих шумоизолация под кората на предния капак(само това не ме беше страх да разглобя), но нямаше абсолютно никакъв ефект! Той двигателят и без това не е шумен, дори смятам, че си е направо тих,! Просто капака стана малко по-плътен и тежък разбира се.
maiden

Škoda Фен²

Обезшумяване Kamiq

Мнение от maiden »

Най-голям ефект има от легена на багажника. На повечето коли там няма абсолютно нищо, а багажника е покрит с едно мокетче. Под седалките малко от малко слагат битум тук и там, който гаси резонансите, а и самите седалки са плътни и тежки. Вратите също имат кори. А в багажника няма нищо. От предния капак няма абсолютно никакъв ефект. Ефект отпред има ако няма кора под двигателя и се сложи такава, тогава ДВГ утихва доста.
Не ме разбирайте погрешно, не че няма да има ефект ако всичко се облепи брутално. Всичко е съотношение цена/тегло/ефект. За мен слагане на 30-40кг битумна изолация е излишно тегло.
От опит го казвам.
mimomimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT

Обезшумяване Kamiq

Мнение от mimomimov »

Carlo написа: 31.01.2025, 21:30:44 това е кола направена със същата шумоизолация
която купих и аз ,
Каква е марката, цена и от къде я взе? Ако може да споделиш, и аз обмислям на Скалата но само пода в багажника.
Carlo

Шкода Новак

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Carlo »

по съвет на хората , които ми доставиха колата "APEX3" всичко съм купил от "Авител"цените са в техния сайт
Carlo

Шкода Новак

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Carlo »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Горе долу съм готов .
Уикенда сглобявам , след това тест драйв.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Обезшумяване Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Евала за куража и ентусиазма!
Надявам се ще споделите впечатленията си преди и след?
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”