Впечатления и препоръки за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
to4kata
Tц, окачването ме разколеба най-много и някой дребни детайли по интериора. На косъм бях, иначе е разкошна кола!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Зависи от гледната точка...
Аз слизайки от хот хеч с 235/35/19 и качвайки се в стандартен Камик с 16ки балонки 205/60/16 бих казал, че Шкодата вози много добре по легнали полицаи, набръчкан асфалт, трамвайни релси, но пък в завои си се накланя осезаемо (НЕ казвам неприятно).
Карал съм и съм се возил в дрът Range Rover модел 2005г. Е там се накланя неприятно, чак имам чувствпто, че всеки момент ще се обърнем по таван
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Така е,зависи от гледната точка.
И аз след Октавия рс с 19 на 35 и Айбах,като подкарам нормална октавия с 16 цола и все едно съм в ес класа
И аз след Октавия рс с 19 на 35 и Айбах,като подкарам нормална октавия с 16 цола и все едно съм в ес класа
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Пълно щастие няма, това е ясно .
Затова продължавам да твърдя , че кола, гуми , акумулатори и прочее, не се купуват с гледане на тестове , а с това за какви нужди ще трябват , къде и как ще се ползват.
Повече от 10г карам кола с 13/14 цола балони и кола с 20” , вече на 19”.
Отделно и кола на въздух със 17”
Специално за Камика - дойде с 17” заводски , ествествено вдигнат и за мен не беше ОК.
В завоите се клатеше като Лили Иванова на Златният Орфей , през легнали полицаи и неравности супер мазен , ама пак Морска Болест.
Изсипах го с 35-40мм и го качих на 18”, друса яко при неравности , обаче стане мега стабилен, предницата стои като залепена и почти няма драми с предното предаване.
В завоите е ТОП.
За нуждите ми в момента е Номер 1 и 25 000км за една година са показателни.
Същата работа е и с акумулаторите - на аудито дават 110ач без старт стоп, агм и прочее, обаче за нуждите и типа каране на колата взех АГМ 95-ца , че седи повече в гаража и стана като хоби Кар и вече 5 години няма драми.
Затова продължавам да твърдя , че кола, гуми , акумулатори и прочее, не се купуват с гледане на тестове , а с това за какви нужди ще трябват , къде и как ще се ползват.
Повече от 10г карам кола с 13/14 цола балони и кола с 20” , вече на 19”.
Отделно и кола на въздух със 17”
Специално за Камика - дойде с 17” заводски , ествествено вдигнат и за мен не беше ОК.
В завоите се клатеше като Лили Иванова на Златният Орфей , през легнали полицаи и неравности супер мазен , ама пак Морска Болест.
Изсипах го с 35-40мм и го качих на 18”, друса яко при неравности , обаче стане мега стабилен, предницата стои като залепена и почти няма драми с предното предаване.
В завоите е ТОП.
За нуждите ми в момента е Номер 1 и 25 000км за една година са показателни.
Същата работа е и с акумулаторите - на аудито дават 110ач без старт стоп, агм и прочее, обаче за нуждите и типа каране на колата взех АГМ 95-ца , че седи повече в гаража и стана като хоби Кар и вече 5 години няма драми.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Цецо Тодоров
- Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG
Може ли обективно мнение за “динамиката” на бензиновия мотор 1.5 150кс с DSG7.За градско е ясна работата.Как се държи извънградско, като се наложи на 80-100км/ч да изпревариш някой.Говориме за съвсем нормално придвижване, без фърляне на боб ще ти стигне ли мястото за изпреварване или в някой баир да изключваш климатика да може да го изкачиш.Магистрално подържат ли се комфортно скорости около максимално разрешение.
В момента имам оферта за взимане на наличен такъв Карок СпортЛайн Плюс,просто малко ме притеснява това двигателче дали няма да ми развали квфа от покупката на новия автомобил
В момента имам оферта за взимане на наличен такъв Карок СпортЛайн Плюс,просто малко ме притеснява това двигателче дали няма да ми развали квфа от покупката на новия автомобил
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Мнение мога да дам, но в T-Roc. Абсолютно адекватна комбинация. Карам Passat 150 кс/DSG 7. T-Roc-a се държи по абсолютно същия начин и нито е слаб нито муден. Пробвал съм го на специфични места, където карам и Passat-а - аз не намирам разлика. Напълно достатъчен за изпреварвания, като не ги прави рискови. Поддържа 130 - 150 на магистрала без проблеми. Лятото го тествах София - Бърно (2ма възрастни+ две големи деца и багаж) пак без проблеми и климатика работеше през цялото време (стигнахме за същото време както и с Passat-a 10часа и 40 мин). Катери баири без проблеми и държи по-ниска температура на маслото от Passat-a.
10 часа и 40 мин е чистото шофиране, има и 1,5 - 2 часа за спирания и тоалетни, едното е на М5 преди Будапеща - да хапнем по един гулаш![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
10 часа и 40 мин е чистото шофиране, има и 1,5 - 2 часа за спирания и тоалетни, едното е на М5 преди Будапеща - да хапнем по един гулаш
Последно промяна от kolyo b8 на 28.01.2025, 21:24:54, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
За поддържане на магистралата е комфортно, защото са относително дълги скоростите. Всъщност са дълги като на двулитровите.
GUNTER SERVICE

- Цецо Тодоров
kolyo b8,
Супер.Значи ще ходя да направя още един тест драйв и ще пазаруваме.Ние пролетта мислим да направим една разходка до Хърватска,дано да се случат нещата да е с новата кола
Супер.Значи ще ходя да направя още един тест драйв и ще пазаруваме.Ние пролетта мислим да направим една разходка до Хърватска,дано да се случат нещата да е с новата кола
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Това 1.5 TSI + DSG го карах около 1 час на тестдрайв (градско, магистрала, изкачване със завои) и впечатленията ми са следните:
За спокойно (прилично) каране режим комфорт в града - ок.
За спокойно (прилично) каране режим комфорт по магистрала 130-150 км/ч - ок.
При изкачване в режим комфорт динамиката се губи, в режим спорт си е - ок.
Режим еко е-е-е ... Евро изгЛЕзица
С други думи (според мен) комбинацията е добре балансирана. Караш си спокойно на комфорт и можеш и да изпреварваш нормално, а ако искаш динамика (за да изпреварваш, например по- ... бързо) - просто превключваш в режим спорт.
Подобно 'вяло' поведение в режим комфорт наблюдавам и при 2.0 TSI, въпреки че разликата е осезателна, но в режим комфорт се стреми да държи на възможно най-висока предавка при възможно най-ниски обороти (1300-1500 при 90 км/ч) и при натискане по-рязко на газта за около 1-1.5 сек. се 'зачудва' какви си ги замислил и тя каква се очаква да я свърши и след това си реагира адекватно (и се 'изстрелва'). В режим спорт поддържа оборотите около и над 2000 и реагира мигновено при натискането на газта (не се 'чуди', а действа), съответно и сменя предавките при по-високи обороти.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карам такъв от половин година и то предимно на дълъг път. Държи се много добре и динамиката му е достатъчна за разумнж изпреварване. Когато искаш нещата да са по бързи буташ лоста назад и кутията минава в спортен режим и тогава се ускорява много бързо.Cuki9224 написа: 28.01.2025, 20:57:19 Може ли обективно мнение за “динамиката” на бензиновия мотор 1.5 150кс с DSG7.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Бил съм на тест-драйв на Karoq 1.5 TSI DSG и на Karoq 2.0 TSI 4x4 DSG.Cuki9224 написа: 28.01.2025, 20:57:19 Може ли обективно мнение за “динамиката” на бензиновия мотор 1.5 150кс с DSG7.
1.5 TSI за мен е шумен и с по-лоша возия. Като мощност е ОК за придвижване, става за спокойни изпреварвания, но не и за по-динамично каране. Ако очакваш динамика като на О3 2.0 TDI, ще останеш разочарован.
Писал съм повече тук:
viewtopic.php?p=367765#p367765
Според мен не си заслужава Karoq Sportline Plus с 1.5 TSI мотор. Хем стува доста пари, а няма мощност като за толкова пари, не е 4x4, със "сухо" DSG е, отзад е с торсионна греда.Cuki9224 написа: 28.01.2025, 20:57:19 В момента имам оферта за взимане на наличен такъв Карок СпортЛайн Плюс,просто малко ме притеснява това двигателче дали няма да ми развали квфа от покупката на новия автомобил
Karoq Sportline Plus 2.0 TSI е много по-балансирана комбинация - има достатъчно мощност, по-тих и по-отзивчив е, 4x4 е, с "мокро" DSG е, отзад е с мултилинк окачване (разбирай по-стабилна задница и по-добра возия като цяло).
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Потвърждавам описаното по-горе.smoke написа: 29.01.2025, 00:07:13 Karoq Sportline Plus 2.0 TSI ... има достатъчно мощност, по-тих и по-отзивчив е, 4x4 е, с "мокро" DSG е, отзад е с мултилинк окачване (разбирай по-стабилна задница и по-добра возия като цяло).
-
maiden
Не знам какво сте карали на тест драйв обаче в режим спорт и заварка на педала DSGто сваля не една, а две три предавки и наковава 4000-5000 оборота. Това е нормалното поведение за 1.5 и 2.0tsi.
-
gerito_jp
90 работни дни, ако автомобилът е нов. Може и по-бързо, да се види твоето ниво на оборудване и тн дали е в производство и цвета. По-скоро на лято ХърватскаCuki9224 написа: 28.01.2025, 21:56:21 kolyo b8,
Супер.Значи ще ходя да направя още един тест драйв и ще пазаруваме.Ние пролетта мислим да направим една разходка до Хърватска,дано да се случат нещата да е с новата кола![]()
- Цецо Тодоров
Имат няколко налични на склад в момента,ако не са ме излъгали.В събота бях в Надежда и така ми казаха.Няколко налични 1.5 бензин и няколко 2 дизел 4х4