Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Да. И Форд и други марки са супер.
Аз исках да кажа,че може да затопли БЕЗ ДА ПАЛИ двигател! Кой друг милд хибрид го може? За това ме впечатли. Че не е плъгин или електромобил,но може да затопли на ток без да пали двигател (в гараж или подземен паркинг) ако стои. @ЦецоNOL каз че е Рено китайско,ама не съвсем
Палене дистанционно много имат вече.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Щом можеш да затопляш, значи можеш и да охлаждаш. За да охлаждаш и топлиш на батерия трябва да имаш термопомпа. А ти няма как да имаш. Пали двигателя колата за да се случват нещата. Тази батерия е смешно малка за да затопля. За мотора на вала е ОК, но не и за друго.
The Hooligan написа: 27.01.2025, 20:07:07
При положение, че имаш 900W батерия от която реално може да се ползват макс 700W, не знам какво точно, ще подгрее
Почти киловат е, за един час, хич не е малко енергия това, купе 1000 литра, може да го затопли. Е няма от -10 да направи +30. Но едни 10-15 градуса може да вдигне.
Представи си да пуснеш вътре духалка 1 Кват за един час... Айде за половин час да е, ако батерията не я използва до край. Пак е доста енергия.
А нагревателите на седалките незнам колко вата са, ама ако на око са по 200 вата - мисля, че няма да има проблем да ги приготви комфортни за сядане.
Много оптимистично ги гледате нещата. От никоя батерия не можете да използвате 100% от капацитета. Оптимистично 80% е 700W и то при положение, че батетията е успяла да рекуперира на макс преди да паркира.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
igeorgiev82 написа: 27.01.2025, 21:50:58
ще се замръзва в студа в задръстване
Ми тя харчи повече за да си топли батерията, отколкото задника ти А в случая с ДВГ с батерия може да се похарчи смело тока, за да са ти топките в кондиция. Генератора ще запали, рано или късно
Цецо75 написа: 27.01.2025, 21:42:52
Все едно да пуснеш 2 киловата духалка за 21 мин. Верно ще стане баня.
Не съм чувал в колите да има духалки. Не греят ли водата в малкия кръг на парното?
Ся ние си чешем езиците без да знаем как точно работи системата, обаче сега гледам в другата тема, че при Ваг е 700W , но зарежда до 50% батерията. При Мерцедес дали е така, гадаем..
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..