Varioflex седалки за Karoq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Staso
- Гараж: Karoq 1.5 TSI 7DSG
- Обратна връзка:
Здравейте, може ли ли малко информация относно комфорта-а на Varioflex седалките за Karoq? На мен ми се струват гъвкава опция в случаите в които трябва да транспортираш нещо обемно, но не съм сигурен дали са по-удобни от стандартните. Може ли някой да ми даде съвет? Благодаря!
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Имах такива седалки на Рено Сценик I f2 и там бяха супер опция при товарене на обемисти неща, като печка, пералня и т.н., като се има в предвид, че там нивото на багажника е наравно с бронята, а след 'вдигане' на седалките пода продължава да е равен в цялото образувало се пространство, а височината в багажното е около 90 см.
В Karoq имам поглед само по рекламните снимки, като не съм убеден дали пода на багажника е наравно с бронята и колко е височината (реално).
Относно комфорта - по принцип на Karoq-а задните седалки не са сред най-удобните за дълго пътуване (облегалката е доста изправена), но предполагам varioflex няма да се различават особено от стандартните.
Големият '+' е, че бързо и лесно могат да се демонтират и изнесат от купето.
-
Staso
- Обратна връзка:
Благодаря за отговора!
Това което гледах на клипчета е, че седалките се накланят назад с 13.1 градуса, което трябва да "+". Иначе да, не е наравно багажника, но не е най-важното това, защото да я ползвам за товарен бус. Въпроса е дали на бабата ще и е удобно до морето между децата ?
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Това което гледах на клипчета е, че седалките се накланят назад с 13.1 градуса, което трябва да "+". Иначе да, не е наравно багажника, но не е най-важното това, защото да я ползвам за товарен бус. Въпроса е дали на бабата ще и е удобно до морето между децата ?
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Ц.
При всички варианти средната седалка е с една идея по-тясна, по-неудобна, по-...неизползваема
P.S. Да разбирам ли, че вече си го поръчал с такова изпълнение?
-
Staso
- Обратна връзка:
Да, поръчах колата с тях. Имам разни обемни, но не тежки неща, които ще ми се налага да разнасям от време на време. В крайна сметка на мен ми си ми трябват. Ще споделя впечатления след като дойде колата. Дано не закъснее много.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Когато взимах имаше бройки които вече се чакаха и реших че не ми е чакат още 2-4 месеца за това и още 1-2 неща и малко ме е яд.
Друго което бях гледал по клипове е че може да разкараш средната седалка което прави повече място за оставащите 2 или 1, което също е плюс
Друго което бях гледал по клипове е че може да разкараш средната седалка което прави повече място за оставащите 2 или 1, което също е плюс
-
Staso
- Обратна връзка:
Много гъвкаво решение са като цяло. Не смятам, че съм сгрешил. Надявам да са и удобни. Щеше да е супер в магазина да ги имаха ама...krachunov написа: 21.01.2025, 11:07:08 Друго което бях гледал по клипове е че може да разкараш средната седалка което прави повече място за оставащите 2 или 1, което също е плюс
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Ето и клипче как става, имах такива едно време на Рено и бяха супер удобни.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
Staso
- Обратна връзка:
Да, благодаря. Клипчетата съм ги гледал всичките. Въпроса беше дали някой ще излезе със заключение относно това дали са по-удобни за седене от обикновените.tsb написа: 21.01.2025, 16:07:13 Ето и клипче как става, имах такива едно време на Рено и бяха супер удобни.
-
tahumbata_2
С два пръста по-ниски са от обикновените(облегалката е по-къса, за да са по-компактни като се сгъват и разнасят), иначе се накланят назад в три положения, аз лично не съм забелязал разлика в комфорта от това, в което съм сядал и съм се возил и което не е варио флекс. Ако отзад има две детски столчета, място за баби и дядовци няма. Най-много за някоя компактна манекенка 
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
-
Staso
- Обратна връзка:
Здравейте,
Колата дойде с въпросните седалки. Обективното ми мнение е, че си залужават. Сториха ми се комфортни, но ще имам възможност да ги сравня и ще пиша отново на по-късен етап.
Важно е да спомена, че заради седалките колата се забави малко повече (1 седмица) от друга със същите параметри и цвят, но без varioflex седалки.

Колата дойде с въпросните седалки. Обективното ми мнение е, че си залужават. Сториха ми се комфортни, но ще имам възможност да ги сравня и ще пиша отново на по-късен етап.
Важно е да спомена, че заради седалките колата се забави малко повече (1 седмица) от друга със същите параметри и цвят, но без varioflex седалки.
-
tahumbata_2
Честито! Имаш ли ципове да се сваля дамаската по въпросните седалки? На мен тази подробност ми направи много добро впечатление, предвид, че там сядат децата, които цапат по-бързо, отколкото мога да изчистя…
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4