Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Болтовете на джантите стегнати ли са? Случвало ми се е сервиз да ме пусне да си ходя с развити болтове и при тръгване и спиране да се чува (метално) дрънкане.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Провери задължително болтовете на джантите. При мен е навик след сервиз, ако са сваляли гумите проверявам задължително!
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

anto2256 написа: 04.11.2024, 15:16:38 Да, вчера заредих, ни нито вчера нито днес по път за сервиза се чуваше каквото и да е!
Както ми го описваш е точно ефекта на пълния резервоар. Не при всяко спиране се проявява...
Усещането е същото като ако сложа 2 дини в багажника свободно да се мандахерцат.
Поредната инженерна недомислица. Хвахах го още при тест-драйва, но в багажника имаше някакви кашони и си помислих че там е проблема...
Ама като си взех моята Октавия - същото се случваше при празен багажник...
За твоя случай - покарай да се изпрани пълния резервоар с едно 20% и ще видиш дали се повтаря пак. Предполагам че тогава проблема няма да го има
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Мнение от FaKeR »

По-скоро при пълен резервоар не би трябвало да се чува, защото няма въздушен джоб, който горивото да отмества. При Камика почти го няма този ефект, но при Пежото остане ли гориво около 3/4 от резервоара при спиране имам чувството, че колата се мести сама от пляскането на горивото вътре [smilie=sarcastic.gif]
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

Здравейте - днес на няколко пъти ми попремигна таблото показващо километраж и обороти ...
После се оправиха нещата.
Случвало ли се на някой друг нещо подобно?
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Не, но ЕТ най-вероятно няма да видят грешка. Като на лоша връзка ми изглежда.
6_without_10

Шкода Новак

Мнение от 6_without_10 »

Потропва на пълен резервоар баш като две мандахерцаши се дини [smilie=sarcastic.gif] имам чувството, че сами резервоар е на някаква мека връзка и се движи от тежестта си и инерцията при спиране.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Ако се налепи малко шумоизолция под задните седалки и в багажника, няма ли да се оправят нещата [smilie=pardon.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Само да споделя, след като мултимедията се обнови до последната версия забелязах, че проблема, който го имах преди в Стара Загора с разкачането на телефона от мултимедията ( т.е. спирането на Android Auto ) на конкретни кръстовища вече го няма. Тези дни покрай празниците минах доста пъти и нито веднъж не се е разкачил.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Не е точно проблем, по-скоро е любопитен факт, който ще споделя тук.
Пътувам си аз днес в града и получавам на екрана на мултимедията съобщение, нещо от типа "Има налична системна актуализация. Инсталирането ѝ е в две стъпки - първо трябва да се свали, след това трябва да се стартира инсталирането" и отдолу бутон "Сваляне". Натиснах бутона и продължих да си шофирам. Спрях след това по едно време на една бензиностанция, за да зареждам. Тогава ми излезе съобщение "Системната актуализация е готова за инсталиране" и отдолу бутони "Инсталирай" и "По-късно". Тъй като досега всякакви предишни инсталации са свършвали за около минута, аз натиснах "Инсталирай" и отидох да пълня резервоара. След това платих, върнах се и се качих. Тогава на екрана на мултимедията ми излезе голямо съобщение на всички възможни езици - "Извършва се инсталиране на системна актуализация. Не ползвайте автомобила докато не завърши актуализацията". А отдолу progress bar, който за последните 5-6 минути е мръднал само на около 10%. Изпаднах в шок, понеже аз съм на колонката! Не трябва да мърдам докато не завърши инсталацията!

Инсталацията продължи още 10-15 минути. Палиха се и се гасиха няколко пъти дигиталния кокпит и мултимедията. Цъкаха разни релета в моторния отсек. Излизаха и разни съобщения като:
- "Сега се актуализира мултимедията, през това време не работи touch на екрана"
- "CPU Update" (с отделен progress bar)

Какво е CPU Update, мога само да гадая. По принцип CPU при компютрите значи Central Processing Unit, демек централният процесор. Това актуализация на firmware на ECU-то ли ще да е била?

В крайна сметка всичко завърши успешно, като софтуерът на мултимедията се актуализира от версия 1941 на версия 1985.
Най-накрая освободих бензиноколонката : )
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

И при мен така протече ъпдейта преди 1 месец.
Изображение
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Жегов написа: 20.01.2025, 19:41:10 Вчера вечерта на -4 пръскачките на предния джам отказаха да пръскат. Все едно бяха замръзнали. Тази на задната си пръскаше.
Имаш ли подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба? Аз карам с някакъв бъркоч между зимна и лятна течност и не ми се е случвало подобно нещо.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Жегов написа: 20.01.2025, 19:41:10 В Еуратек като я взех Ноември казаха, че е със зимна течност, ама нали двигателя хибрид явно и "зимната" течност и тя
Дори и да е със силно зимна течност, когато дълго време не се ползват пръскалките, спиртът в течността, която е в дюзите на пръскалките, се изпарява през дюзите и в дюзите остава само вода и тя замръзва. Затова по нашите ширини е гяволско човек да има екстрата "отопляеми дюзи на стъкломиячната система".
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Мнение от FaKeR »

Както и подгрев на предното стъкло - неземен кеф е да не се търка.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

На какъв принцип работи подгрева на пръскалките? Изисква ли се нещо да е активно или колата сама преценява кога да го включва? Аз го имам при мен, но не срещнах в ръковдството за подрева на пръскалките активиране и/или условия за фунциониране или няма, или не съм го видял.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”