Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте, някой слагал ли е 18' джанти с 8J и на какво ЕТ:? са, понеже съм харесал афтърмаркет джанти и са на 8J но нз на какво ЕТ да ги поръчам без да имам проблеми като търкане в подкалниците при натоварен автомобил и т.н
Опцийте ми за размер са 18' 8J и ет е 30,35,45 и не знам кое да избера спрямо мойте джанти а те са 17 7J ET 46 RONAL (оригинални)
bega4kata написа: 19.01.2025, 21:58:57
С 35 птоменя геометрията. Все едно слагаш на всички колела фланци 10мм.
Сами, да не го приемеш като заяждане, далеч съм от мисълта да спорят с теб. Просто искам да разбера защо.
Това как може да попречи на състоянието на колата?
Летните ми джанти са същите - 8J, ЕТ 35, но 17-ки. 7 години вече ги търкалям и нямам никакви проблеми.
Отговарям Окачването е изчислявано да работи с определеното изнасяне....
Двата вектора, трябва да се събират в центъра на колелото в точката на контакт с асфалта!
Нарушаваш труда на инжинерите. С малко и не го усещаш,но все пак.
Ако сложиш ет 25 вече и ти ще го усетиш. Много нарушено поведение на автомобила! Както и влияние на неравностите във волана.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Значи тук ще споделя следното без да споря или да се приема написаното като съвет!
Шкода Октавия 2 комби (Така нареченият Италиански Кенеф), с независимо окачване отзад, заводски търкалета - 6.5Jx16 ET50, гуми 205/55/16
Сложих ET35. Колата придоби тотално друга визия. това ясно. По-интересното е, че стана много по-стабилна, до степен като се качат други собственици на аналогичен автомобил да ме питат какво съм правил по окачването, че не мята задницата (добре известен проблем на тази платформа). Нищо не е правено освен джантите. Аз самият като се кача и днес в тази кола я чувствам учудващо добре лягаща на пътя и с много директно управление, като за кола на 20 години и 16 цолови гуми.
Гуми за близо 10 години не съм забелязал да се износват неравномерно. Нямам и биене във волана, влачене в някаква посока и т.н. Не задира по калниците въпреки, че на моменти е товарена брутално.
Колата и до ден днешен е в семейството и се кара с този сетъп (ЕТ35).
Пак казвам, горното са просто лични впечатления, не е препоръка или съвет!
И аз не споря. Просто се придържам към заводските характеристики.
Когато искате да подобрите визията,се прави с по широки джанти със същото ЕТ,а не с тесни и по изнесени.
Лично мнение.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аз не разбирам, защо има едно заядливо отношение към Самуил (не го познавам), но ми прави впечатление, че хора които им е поддържал колите (Стефан, който също не познавам), усеща се едно гадничко такова недоверие ли, лекичко заяждане ли. Не ми харесва.
Някой дава насоки, всеки съмняващ се, може да си свери информацията, а тя самата по себе си, може само да помогне. Визирам ЕТ-при джантите.
Здравейте,
С Октавия 4 21г. съм , от лизинг, много шкоди имам все нови служебни ... дойде време и да си купя едната дето много съм си я гледал от чисто нова !!!
Въпросът ми е такъв! Гуми и джанти Фабрично е с 205/55/17, а и сложих 215/55/17, стоят и страхотно и вози по добре , от СУПЪРБ не L&K, сега обаче имам джанти от Супърб за Гуми 235/45/18, а въпроса е ако го сложа на Октавията , дали ще задират , или да пробвам ?