Ъпгрейд към АСС - адаптивен круиз контрол

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ttorre

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tdi 190 к.с. 4х4

Мнение от ttorre »

Здравейте! Имам Кодиак 2.0tdi 190 к.с. с обикновен автопилот и front asist! Идеята ми е да се сложи в колата адаптивен круиз контрол! Въпросът е какви части и доработки следва да се вложат за целта!Според RPD automotive studio, на които случайно попаднах от реклами във Фейсбук тази доработка може да се направи, за целта трябвали нови лостчета, както и софтуерно да се добавят активационни ключове към радара за АСС. От гореспоменатата фирма, която е от Добрич, след проверка по рама, казаха, че автомобила ми разполагал с радара за АСС, просто имал софтуерен ключ само за фронт асист! Дали някой е правил подобно нещо и е запознат с това дали само с лостчета и софтуерно отключване ще стане ъпгрейда към АСС?
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Според мен, може би няма да имаш проблем да се направи. Тук има много хора, които разбират и са в различни точки на страната.
Ама една препоръка от мен :). Попълни си данните в профила за автомобила, града.. Удобно е много, особено, ако се нуждаеш от помощ за нещо. По-бързо се случват нещата и правилните хора могат да се свържат с теб.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

VAG имат два вида радари : LRR (Long Range Radar) и MRR (Middle Range Radar). За ACC ти трябва LRR. Идеята на съществуването на двата вида радари е точно тази : за колите без ACC да се монтира по-евтиния. Но щом са ти казали, че си с LRR, значи ще стане с лостче и кодиране.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Ето една интересна и полезна страница, пълна с информация, снимки и парт номера.
https://mqb.pl/en/adaptive-cruise-contr ... cc-on-mqb/
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Следя темата
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Прави се по принцип. Нови лостчета с трето лостче бяха около 300 лв в Еуратек. Ще ти трябва и нова долна капачка с изрязан отвор за третия лост. Иначе трябва да се кълца твоята.
После кодиране и готово.
ttorre написа: 12.01.2025, 14:10:10 RPD automotive studio
Не ти препоръчвам там да ходиш. Обърни се към Емилян Бакърджиев в Бургас. Ако решиш, ще ти изпратя телефон на лично.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

JORDITO написа: 13.01.2025, 09:11:39 Прави се по принцип. Нови лостчета с трето лостче бяха около 300 лв в Еуратек. Ще ти трябва и нова долна капачка с изрязан отвор за третия лост. Иначе трябва да се кълца твоята.
После кодиране и готово.
Задните датчици на АБС, трябва ли се сменят?
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

xektop написа: 13.01.2025, 14:25:44 Задните датчици на АБС, трябва ли се сменят?
Това пък защо?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Мнение от SlipX »

Аз ползвах наскоро RPD automotive studio, понеже съм от Добрич. На мен ми активира автоматичното светване и изгасяне на дългите светлини, направи ми интервала на хващане на волана, ако съм на магистрала да е 1 минута (да дава предупреждение), добави ми четенето на знаците, обнови ми картите и не се сещам още какво. Младо момче е, много коректно и превръща хобито си в работа. Аз силно го препоръчвам.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

JORDITO написа: 13.01.2025, 21:46:15
xektop написа: 13.01.2025, 14:25:44 Задните датчици на АБС, трябва ли се сменят?
Това пък защо?
https://mqb.pl/en/adaptive-cruise-contr ... cc-on-mqb/
Тук е написано да се проверят задните датчици, дали отговарят на даден номер.
ttorre

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tdi 190 к.с. 4х4

Мнение от ttorre »

След контакт с момчето препоръчано от JORDITO, и проверка на данните на автомобила, се установи , че при мен може да се монтира АСС, необходими са ми лостчета, и долната пластмаса на волана, вече поръчани при добре известния тук Цецо с маслата Равенол! Цената при него е по добра от Еуратек! Въпросителна беше дали ще трябва смяна на лентовия кабел! След проверка се оказа, че не! Цена лостове за който се интересува 220, пластмасата на волана 105! Номерата на частите ще напиша след монтажа! Трябва и кодиране след монтажа! Това обаче, което предложи момчето от Бургас е да ми сложи и камера за лайн асист, което ще позволи функциите предактив круиз контрол, разпознаване на знаци, автоматична смяна на светлини,разпознаване на умора , на пешеходци и т.н. За целта обаче освен камера, кабели и кодиране, трябва и смяна на предно стъкло с държач за камерата, и пластмасите които скриват камерата! Поразмислих се и реших тъй като без това стъклото ми е с доста удари от камъчета да го сменя по Каско с ново каквото трябва и да действам и за камерата! Цената на камерата е 500 лв втора употреба! Много ли е малко ли е незнам, нова я гледах към 900 евро! Та ще видим какво ще стане накрая!
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

ttorre написа: 14.01.2025, 21:21:05 стъклото ми е с доста удари от камъчета да го сменя по Каско с ново каквото трябва
Преди да смяняш стъклото - разузнай дали застрахователя ще смени оригиналното стъкло с такова с камера. Възможно е да не покрие разликата между обикновенно и това с камера. В общия случай сменят със същия тип каквото е било първоначално.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Каква е цената, която ти обяви за активацията на тези екстри, примерно колко е за пътните знаци?
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Камерите са три вида - Valeo MobilEye, Bosch MCP3 или Bosch MCP3 Evo. От скоро има и MPC4. Според мен ще е тегаво там. Трябват и два вида калибрации - статична и динамична, при които се поставя специален "pattern" на определено разстояние пред колата и тя "запаметява" колко криво е сглобена колата и колко криво е монтирана камерата. След това си прави корекция на геометричните изкривявания по време на работа на база научените параметри.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Браво, много добър ъпгрейд. Калибрациите не мисля, че ще са проблем.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”