От Октавия на Кодиак
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
От Октавия на Кодиак
Здравейте,
Аз да споделя моя много кратък, но за това пък приятно изненадващ опит с КодЯка. Преди 2 седмици тръгнахме за къщата на един приятел, която се намира В Драгалевци - последна къща, буквално в гората, стръмна и тясна улица и разбира се непочистен сняг. Той с VW Touran (без 4х4) остана още в началото на улицата, докато КодЯка, на режим SNOW бавно бавно си се изкачи до горе. Дори в най-стръмната част го тествахме с тръгване от място - потегли си без никакви проблеми. И това със зимни гуми Пирели на 6 години и 20к км пробег. Спускането го направих на режим OFF-ROAD за да не използвам спирачка и да не позволя на автомобила да се "лъзне" към някой довар.
Между другото точно тогава се замислих за изкачване на заснежени стръмни улици, кой е по-добрият режим на автомобила - SNOW или OFF-ROAD.
Аз да споделя моя много кратък, но за това пък приятно изненадващ опит с КодЯка. Преди 2 седмици тръгнахме за къщата на един приятел, която се намира В Драгалевци - последна къща, буквално в гората, стръмна и тясна улица и разбира се непочистен сняг. Той с VW Touran (без 4х4) остана още в началото на улицата, докато КодЯка, на режим SNOW бавно бавно си се изкачи до горе. Дори в най-стръмната част го тествахме с тръгване от място - потегли си без никакви проблеми. И това със зимни гуми Пирели на 6 години и 20к км пробег. Спускането го направих на режим OFF-ROAD за да не използвам спирачка и да не позволя на автомобила да се "лъзне" към някой довар.
Между другото точно тогава се замислих за изкачване на заснежени стръмни улици, кой е по-добрият режим на автомобила - SNOW или OFF-ROAD.
Последно промяна от ecubg на 09.01.2025, 09:45:06, променено общо 1 път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От Октавия на Кодиак
И двата.
Ценното на Кодиака е, че 1ва скорост на DSG то е наистина бавна. И в офроад/снежен режим може да пъпли, което е голям плюс като проходимост.
Ценното на Кодиака е, че 1ва скорост на DSG то е наистина бавна. И в офроад/снежен режим може да пъпли, което е голям плюс като проходимост.
Бееееее.....
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
От Октавия на Кодиак
Със сегашните ценови оферти за Карок, може би щях да избера Карок пред Октавия. Едишън Карок е с 2000лв по-скъп от Октавията ми,като оборудването му включва ел.багажник и подгрев на задните седалки.
.
.- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От Октавия на Кодиак
Ако караш само по асфалта, няма смисъл. Карока харчи повече и се клати повече и бгажника му е по-малък.
Бееееее.....
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
От Октавия на Кодиак
Цецо75, Жена ми искаше джипка,но тогава цените бяха без отстъпките. Вижда повечето вече са с разни Suv коли и тя да е на високо.Иначе да по асфалт основно,и конете и малко 150 за купето.
-
DasSkoda
От Октавия на Кодиак
Карока е новото Йети. Октавията е къде повече от него. По-широка, по-комфортна и т.н
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
От Октавия на Кодиак
Прав е колегата,по комфортна е Октавията.
Но пък Карока също е добре и е красива сувка.
Но пък Карока също е добре и е красива сувка.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
От Октавия на Кодиак
Не е точно така, Карокът е с 2 см по-широк от Октавията (размер без огледалата), предната следа е дори с 3 см повече. И още нещо в плюс за градско каране - Карокът е с 30 см по-къс (паркиране!), и висока позиция и обзор на водача.DasSkoda написа: 09.01.2025, 13:24:36 Карока е новото Йети. Октавията е къде повече от него. По-широка, по-комфортна
-
DasSkoda
От Октавия на Кодиак
Тези 3см ги нямаш в купето обаче.
Октавията е по просторна вътре.
Сувечето не е лошо, но си е градска кола с претенции.
Сувечето не е лошо, но си е градска кола с претенции.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
От Октавия на Кодиак
Не че съм непременно пристрастен за Карок, но нека бъдем точни - има такъв параметър "Широчина вътрешно на нивото на лактите". Карок: 1486 мм, Октавия: 1463 мм (отпред). Може да се видят и в каталозите на сайта на ЕТ.DasSkoda написа: 09.01.2025, 20:32:50 Тези 3см ги нямаш в купето обаче.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
От Октавия на Кодиак
Аз пък съм възхитен от Карока, не ме разбирайте погрешно Октавия е много кола за парите си. Даже с маломерния двигател си върви, донякъде учудващо, но факт. Ако човек се напасне с колата и не очаква чудеса разбира се. Вози много добре,не лопа, тропа, сравнително тихо е, багажника не е лош. Много добър избор е, ако човек иска нещо по високо, СЮВ не е в никакъв случай.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От Октавия на Кодиак
Абе,ако ми подаряват сега един Карок спортлайн и една Октавия спортлайн и трябва да избера едно от двете ....избирам Карока.
GUNTER SERVICE

- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
От Октавия на Кодиак
Тихо...да не чуят Октавианците.bega4kata написа: 09.01.2025, 22:27:40 Абе,ако ми подаряват сега един Карок спортлайн и една Октавия спортлайн и трябва да избера едно от двете ....избирам Карока.
И не съм съвсем сигурен, че си прав, но все пак от притежател на топ Октавия сигурно има поне малко защо.
Явно и ЕГН-то ще допринася
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От Октавия на Кодиак
Моля никой да не се обижда. ЕГН -то ми е виновно основно. Както и родните ни пътища.
Определено смея да твърдя,че не са подходящи за леки автомобили за съжаление.
Определено смея да твърдя,че не са подходящи за леки автомобили за съжаление.
GUNTER SERVICE

- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
От Октавия на Кодиак
....Октавията е 1413мм. Но това не е чак толкова важно. Според мен, всичко опира до какво търси човек. Аз избрах Карока(изобщо не съм гледал Октавия, Супърб и т.н.), защото търсех по-висок автомобил(респективно по-изправено седнало положение), автоматик, да има пространство в купето,медията да не е таблет, матрични светлини и т.н. Като цяло и вътре, и вън е симпатичен автомобила. Но това е харесало на мен. Не че не исках Кодяк, но предвид бюджета, избрах по-компактното. Пътуваме доста и багажника е много приличен, но аз имам и Туле за покрива, което ползвам лятото за плажни принадлежности - столове, маса, чадъри, играчки и др.
Октавията също добър автомобил и е много симпатична от вън, но вътре, на мен не ми допада таблото.
Последно промяна от spaldingrs на 10.01.2025, 08:27:46, променено общо 1 път.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!