Това Поло ако беше 4х4, кви стартове щеше да прави . За блока и двулитровите бутала, никой не възрази, значи концепцията е права

.
Буталата са "втора ръка" от BRT мотор, биелите са Кобелшмит, нови, за лагерите е ясно!
Другите неща са турбо от Волво, гтб2056вл, тук ми минават еретични мисли за студена перка от 2260 на Ауди, ама с тия хибриди отдавна съм скаран . Засега ще остане така, а пък може и да му сложа по-голяма перка, знам ли.
Разспръсквачите все още не са поръчани, пробвах да поръчам 120% фирадски стандарт, ама нещо пропадна, сега чакам подходяща оферта пък да видим.
Дюзите, всъщност имам доста

, имам AL от 150-ка, 5 броя, имам и Н, от V10, също 5 бр. Един от двата комплекта ще е за пръскалки, другия ще чака по-добри времена.
Дотук бяха ясните неща.
Малката дилема е какъв да бъде вала. Мненията за dbilas на помпа-дюза са противоречиви. Някой държат, други не и общо взето е "на късмет". Намерих и друг вал ( от фирма дето все немога да запомня ) финландски, стоманен, но е 280°, това за " кауфландка" са страшно много, а все пак удоволствието на дизела е да мачка от ниски обороти. Някой ако знае нещо читаво да казва?
Голямата дилема е главата. Не моята
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
. Дали да се портва ? Дали да слагам по-големи клапани? Повдигачите какви да са? Много въпросителни много нещо

Портването- като цяло рисково и шанса да се обърка нещо, ако се прави на ръка е огромен. Машинно аз поне незнам някъде в България да се прави.
Клапаните- горното важи и тук, ако обаче се сменят и леглата на клапаните, процедурата става хептен сложна и като цяло има немалък шанс да се сдобия с няколко повредени глави. Иначе това , което знам за клапаните е, че се слагат всмукателни от 1,6 бензин на ВАГ групата, а фругите МАЙ от МВ 124-ка .