Проблеми с преден мост Кодиак мк1
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Здравейте, коланги
. Пускам тема търсейки адекватен отговори или опит от други колеги с такъв, или сходен проблем. Та закупух един Кодиак с доста добро оборудване уж с малък пробег, а се оказа с хлабини в предното окачване. Проверка в ЕТ даде пробег сходен с показателите. Чак не мога да повярвам, че една кола на почети 5г прихлопва по неравностите. Оглед в ЕТ не можа да даде точен отговор какво се е разбило. Може би са биалетките ама не чак толкова убедително
. Купих я със 17 зимен и 19ки летен сетъп. На зимния почети не се чуваше и разбираемо поради високите гуми. Летните 19ки бяха Пирели Скорпион Верде 235/50/19 99V две от, които не ми харесаха и ги смених с четири Pirelli p-zero pz4 но с хомологация Volvo със същия скоростен и товарен индекс. Меджу другото м/у двата модела имаше осезаема разлика във вида. Сякаш малко по-широки и по-високи бяха Скорпионите. А размерите едни и същи
. С новите гуми хич не вози добре. Какъв премуим са тези Пирелита нямам идея. Ще се радвам на мнения. Благодаря. 
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Че то там като не са разбрали (в което силно се съмнявам), какво е, как очакваш някой тук по описание да разбере и да ти помогне?
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Пирели Скорпион возят много приятно. Поне сравнено с други марки.
Да не би колата да е с DCC ?
- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Ами примерно да е имал подобен проблем
- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Даnetizen написа: 25.04.2024, 20:42:48 Пирели Скорпион возят много приятно. Поне сравнено с други марки.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Ако не си карал до сега кола с DCC може да се объркаш, усещането (на звук) е като на олуфтено окачване. Та съвсем възможно е да му няма нищо на кодияка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Ами да, до сега не съм карал кола с такова окачване. На комфорт що годе бива. Ама на нормал си е леко цепеняк. Имам и едно купе баварско и то вози кофти. Свикнал съм на тръскане, но ще сменя тези биалетки да видим. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Здравейте и от мен!
За много години! Да ви е здрава, успешна и безаварийна новата 2025!
Скоро не бях влизал във форума и за това чак сега се включвам с коментар по темата.
На първо място се радвам, че виждам точно такава тема, защото засяга моята най-голяма "болка" с КодЯка.
Закупен преди близо 3 години от ЕТ на 10К км (техен тест-драйв автомобил) още с първите 100-200 км се усещаше яко притропване от предния мост, което беше особено изявено при преминаване през легнали полицаи или подобни неравности на пътя. Като гаранционен автомобил, веднага се върнах в ЕТ с оплакване и отговорът бе: "Нищо му няма".
Тропането не се оправи разбира се и преди малко повече от една година (11.2023 - на 35 000 км) се върнах отново в ЕТ със същото оплакване - направиха "Смазване на тампони на предни носачи". Да, имаше ефект, ама само около 1000 км. Сега на 45 000 км, положението е: "Май нещо иска да падне отпред".
И аз наистина го чакам да падне.
Автомобилът не е с DCC. Гумите са 17-ки (летни и зимни - Пирели и Мишелин) но няма никакво значение за тропането - винаги си го има.
Ще се радвам да разбера дали има развитие при колегата Бай Семо или вече е "притръпнал" и просто усилва музика повечко.
За много години! Да ви е здрава, успешна и безаварийна новата 2025!
Скоро не бях влизал във форума и за това чак сега се включвам с коментар по темата.
На първо място се радвам, че виждам точно такава тема, защото засяга моята най-голяма "болка" с КодЯка.
Закупен преди близо 3 години от ЕТ на 10К км (техен тест-драйв автомобил) още с първите 100-200 км се усещаше яко притропване от предния мост, което беше особено изявено при преминаване през легнали полицаи или подобни неравности на пътя. Като гаранционен автомобил, веднага се върнах в ЕТ с оплакване и отговорът бе: "Нищо му няма".
Тропането не се оправи разбира се и преди малко повече от една година (11.2023 - на 35 000 км) се върнах отново в ЕТ със същото оплакване - направиха "Смазване на тампони на предни носачи". Да, имаше ефект, ама само около 1000 км. Сега на 45 000 км, положението е: "Май нещо иска да падне отпред".
И аз наистина го чакам да падне.
Автомобилът не е с DCC. Гумите са 17-ки (летни и зимни - Пирели и Мишелин) но няма никакво значение за тропането - винаги си го има.
Ще се радвам да разбера дали има развитие при колегата Бай Семо или вече е "притръпнал" и просто усилва музика повечко.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Всички тампони ли смениха? 4бр.?
Накладките може да тракат. На спирачка трака ли?
Накладките може да тракат. На спирачка трака ли?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
ecubg
Тампони не са сменяли - само смазване на тампони на предните носачи.
При спирачка не трака, няма никакъв шум. Само при легнали полицаи - даже при самото слизане на предния мост от "полицая" се усеща най-силно. От скоро се чува по-ясен "метален" шум от предно-ляво, но усещам че ако отида пак в ЕТ ще бъда отново закичен с .. "Нищо му няма - карай!".
При спирачка не трака, няма никакъв шум. Само при легнали полицаи - даже при самото слизане на предния мост от "полицая" се усеща най-силно. От скоро се чува по-ясен "метален" шум от предно-ляво, но усещам че ако отида пак в ЕТ ще бъда отново закичен с .. "Нищо му няма - карай!".
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Казах ти двете най големи вероятности вече. Отиди в друг сервиз.
GUNTER SERVICE

- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
При мен са сменени тампоните и Кодиака ми стъпва като котка. Sorry, но на други хора да пробутват това със смазването...ecubg написа: 08.01.2025, 11:21:34 Тропането не се оправи разбира се и преди малко повече от една година (11.2023 - на 35 000 км) се върнах отново в ЕТ със същото оплакване - направиха "Смазване на тампони на предни носачи". Да, имаше ефект, ама само около 1000 км. Сега на 45 000 км, положението е: "Май нещо иска да падне отпред".
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Това със някво смазване е мега тъпотии
Ако трябваше от завода щяха да сложат гресьорки.
Както на старите Волги селенчето.

Ако трябваше от завода щяха да сложат гресьорки.
Както на старите Волги селенчето.

GUNTER SERVICE

-
DasSkoda
@bega4kata за октавия 3, е същото положение. Кара една година, и после скърца като каруца.
-
ecubg
Да, благодаря за инфото!
Ще сменя тампоните и да видим дали "ще стъпва като котка"
Все пак ми стана странно как така автомобил на 10К км е за смяна на тампони.
Успех на всички и ще дам обратна връзка след смяната, което ще е следващия месец.
Das Skoda - предишната ми кола бе Октавия 2 и си скърцаше и отпред и отзад. Преди 4 г смених всички тампони отпред, а отзад смених само осите на супортите на спирачните апарати (не целите супорти) и малко "регулирах" ламаринените капаци на спирачните дискове, че по паветата дрънкаха - до ден днешен няма никакъв шум.
Ще сменя тампоните и да видим дали "ще стъпва като котка"
Все пак ми стана странно как така автомобил на 10К км е за смяна на тампони.
Успех на всички и ще дам обратна връзка след смяната, което ще е следващия месец.
Das Skoda - предишната ми кола бе Октавия 2 и си скърцаше и отпред и отзад. Преди 4 г смених всички тампони отпред, а отзад смених само осите на супортите на спирачните апарати (не целите супорти) и малко "регулирах" ламаринените капаци на спирачните дискове, че по паветата дрънкаха - до ден днешен няма никакъв шум.