Горд собственик съм на Шкода Супърб 3 комби L&K 2.0 TDI. Преди 2 дни смених зимните гуми с летни и майстора ми каза, че ще трябва да се нулира налягането. Никъде по менюто не ми дава опцията- Set tire pressure както гледах по всички клипове. Единствено мога да променям натоварването, размера на гумите и ограничител на скоростта. Има ли някъде скрит бутон/копче за да се настрои налягането и има ли как да се сменят в меню зимни с летни гуми? Благодаря предварително на отзовалите се
Нулиране на налягане в гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Nikolay Manov
Здравейте,
Горд собственик съм на Шкода Супърб 3 комби L&K 2.0 TDI. Преди 2 дни смених зимните гуми с летни и майстора ми каза, че ще трябва да се нулира налягането. Никъде по менюто не ми дава опцията- Set tire pressure както гледах по всички клипове. Единствено мога да променям натоварването, размера на гумите и ограничител на скоростта. Има ли някъде скрит бутон/копче за да се настрои налягането и има ли как да се сменят в меню зимни с летни гуми? Благодаря предварително на отзовалите се
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Car- tire- set - и потвърждаваш. При мен е това ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Последно промяна от Taratajki на 26.03.2024, 18:04:33, променено общо 1 път.
-
Nikolay Manov
Благодаря за отговора, но не ми дава такава опция въобще..
- Taratajki
Я снимай менюто. Не може да няма меню за гумите точно. "Car" от бутона и после зъбните колела долу в дясно ли натискаш?
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз верно съм с Карок, но може евентуално да съм полезен. Вчера като смених предно дясно колело с резервното имах сигнал. Днес се светнах да се поровя. На "състояние на автомобила", имаше съобщение за гумите. Отдолу пишеше, ако сте проверили налягането на гумите, натиснете Set. И тогава се изчисти "лампата" за налягането.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
Nikolay Manov
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Няма нулиране тук . С датчици е на всяка гума . Напомпете десните .
Това е "активен" TPMS . На всяка гума се следи налягането с датчик вътре до вентила и се изпраща до колата .
“ Пасивния “ TPMS както го споменават тук там, следи разлики в налягането през оборотите на ABS . И там се налага “сетването”
Това е "активен" TPMS . На всяка гума се следи налягането с датчик вътре до вентила и се изпраща до колата .
“ Пасивния “ TPMS както го споменават тук там, следи разлики в налягането през оборотите на ABS . И там се налага “сетването”
Последно промяна от storm1st на 26.03.2024, 19:18:11, променено общо 4 пъти.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
- Taratajki
Доста по различно е от при мен
Както са ти казали по горе, просто изравни налягането.
Както са ти казали по горе, просто изравни налягането.
-
tinchev54
Допълнително ли се плаща за него? Не го бях видял като опция или е част от някой пакет? Моята също е с пасивен.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
На Кодияка се доплащаше допълнително :
7K3 TPM - система за следене на налягането в гумите - RDKS -активна , в последната ценова 258 лв за всички нива на оборудване .
Има го със същия код и за Супърб , подобна цена .
7K3 TPM - система за следене на налягането в гумите - RDKS -активна , в последната ценова 258 лв за всички нива на оборудване .
Има го със същия код и за Супърб , подобна цена .
-
Ispanska muha
На мен пък датчика ми казва напоследък често, че има спадане на налягането и на четирите гуми. Случваше се преди на дъжд, а сега и при сухо време. Отивам на бензиностанцията и нивото си е добре и на четирите. Що е то?
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
-
Ispanska muha
На вулканизатор искаш да кажеш.
Ходил съм и ми казват да нулирам след помпене.
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
При мен за Karoq-а в описанието на опциите пишеше "TPM - система за следене на налягането в гумите", при което предполагах, че ще е 'активна' - с датчици, но явно са решили и тук да икономисат, като са сложили 'пасивна'. Ще разбера със сигурност, като сменям гумите.storm1st написа: 26.03.2024, 18:07:32 Това е "активен" TPMS. На всяка гума се следи налягането с датчик вътре до вентила и се изпраща до колата .
“Пасивния“ TPMS както го споменават тук там, следи разлики в налягането през оборотите на ABS.
/На екрана е варианта със Set-ването./
В тази връзка дали е възможно 'да се добави' варианта с датчиците за налягане? (нямаше го, като допълнителна 'опция')