Skoda Octavia 1.5TSI ACT - 2018г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
7г или 200к
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Embata_skoda
- Гараж: Octavia 1.5TSI ACT
Здрасти колега,това инфо по тази програма ли го изкара?
Мотора е DADA,ако не се лъжа
Благодаря много за инфото!
Мотора е DADA,ако не се лъжа
Благодаря много за инфото!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Давам ти максимумите.
Че нещо не ти се сменя по предписание(така те усещам)- навсякъде си питал като чета
GUNTER SERVICE

- Embata_skoda
Не си ме разбрал,аз съм го поръчал вече,но си паза колата в момента докато дойде в ЕТ.
Най-ме е яд,че не се дава точно и конкретно предписанието, а както видя по-горе всякакви изказвания от уж “оторизирани” сервизи.
Исках точно и конкретно, да по предписание еди си какво,а не единия 5,друг 7,трети 10.
Надали предписанието е такова…![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Най-ме е яд,че не се дава точно и конкретно предписанието, а както видя по-горе всякакви изказвания от уж “оторизирани” сервизи.
Исках точно и конкретно, да по предписание еди си какво,а не единия 5,друг 7,трети 10.
Надали предписанието е такова…
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Щом си го поръчал вече,слагай го да не старее.
Нали знаеш,че всичко гумено старее, независимо дали го ползваш.
Нали знаеш,че всичко гумено старее, независимо дали го ползваш.
GUNTER SERVICE

- Embata_skoda
Да,но чакам да ми звъннат.
И на мен ми беше странно,че го няма наличен и се прави поръчка в ЕТ.
В това време няма как да не карам колата и за това търся документ, в който да е описано,но като чета и чуждестранни форуми,явно няма точно предписание.
И на мен ми беше странно,че го няма наличен и се прави поръчка в ЕТ.
В това време няма как да не карам колата и за това търся документ, в който да е описано,но като чета и чуждестранни форуми,явно няма точно предписание.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не разбрахте че по форумите не става еййй 
Там всеки пише кво чул
Има си официален сервиз с информация.
Да, понякога е нужно да питаш майстор или форум,че някои интервали са прекалено дълги,като смяна на масло в кутията примерно. Но това е друга тема.
Там всеки пише кво чул
Има си официален сервиз с информация.
Да, понякога е нужно да питаш майстор или форум,че някои интервали са прекалено дълги,като смяна на масло в кутията примерно. Но това е друга тема.
GUNTER SERVICE

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Точно и ясно 120к.км
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Че сме прашни, прашни сме, но не сме dust rich countries(page 40) според кораба майка.
Оттук насетне всеки може да го тълкува както му изнася, в зависимост от евентуалния километраж на колегата аз бих го сменил![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Оттук насетне всеки може да го тълкува както му изнася, в зависимост от евентуалния километраж на колегата аз бих го сменил
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Embata_skoda
Да,ще се сменя
Чакам да ми се обадят.
Години - 6
Километри ~ 107500
Чакам да ми се обадят.
Години - 6
Километри ~ 107500
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Искам да кажа и аз някои неща:
Започвам с обичайното - не може да се дават десетки хиляди , а понякога и стотици хиляди левове за нов автомобил и да се пести от обслужване - основно масла, филтри и т.н.
Всички интервали за смяна на масло , на филтри, на ангренажа и прочее са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ, а не задължителни и всичко зависи от начин на шофиране , климат и прочее неща.
Спазвал съм интервал при Ауди Олроуд от 7г и 210 000км , но това обслужване преди 10г ми струваше 5500лв с истински части.
Разберете едно нещо - интервали за масло, за накладки, за филтри от около 10+ години се правят единствено и само заради малоумната зелена сделка и ЕС простотиите с еко нормите и не помагат на автомобилът Ви да има дълъг живот , а точно обратното.Ще видите и с екстрите какви драми ще има - започват да отпадат масови такива заради екология.
С оглед цена -> качество - винаги бих избрал ангренаж на Континентал в комплект с ВП , който струва 350лв или около 2-3 пъти по-евтино от ОЕМ и ще изкара поне 50 000км или 5г.
Маслените филтри на 200/204 кс дизела се правят от Хенгст и нямат абсолютно никаква разлика с Хенгст от лавката , освен щампата, даже съм ги теглил и са еднакъв грамаж, което значи , че няма повече материал в ОЕМ.
Масовите горивни филтри за 2.0тди се правят в Тунис и са по 80-110лв , извинявам се, но предпочитам немски MANN за 40-45лв.
Частите вградени при излизането на автомобила от завода - нямат Нищо общо с последващите оригинални части при обслужване.
Има части за този и за онзи пазари - по-дъртите като мен знаят едно време - 1/2/3-то качество на едно и също палто примерно.
С гумите е същото - има до 4 вида партиди като качество, затова винаги казвам и в онази прословута сезонна тема за гуми , че тестовете не са меродавни.
Пагани използват единствено и само лагери на SKF за техните автомобили и спирачни системи на Брембо и казват - това най-доброто , но всички знаем за SKF за ширпотреба какво става последните години.
Не се заблуждавайте , че в ОЕ представителство на дадена Марка работят само квалифицирани нинджи - такова нещо няма, даже последните години е обратното.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
maiden
Каква е цената за смяна в ЕТ ? Каква е цената на частите ?
-
mazut
В общи линии колегата е прав единствено за оригиналните части влага малко повече лични чувства и всеобщи, но недоказани съмнения. Като цяло политиката на производителят е да предлага качествени части за да плаща по-малко гаранционни ремонти. Логистиката е толкова мащабна, че е нерентабилно да се прави пълно сепариране на части за ремонт и за вграждане. Обемите са толкова големи и респективно цените в силна зависимост от тях, че пак е неизгодно да се поддържат две паралелни линии от части. Принципно е възможно да има калпави партиди които да се насочват изцяло към вторичния пазар, но това никой от нас простосмъртните не го знае. В общи линии догадки. Все пак шанса да получиш некачествена оригинална част е в пъти по-малък от колкото да получиш такава от алтернативен доставчик ако ще и взета от портала на завода.
Добавям, че не съм служител на ЕТ и нямам личен интерес от гпренаписаното.
Добавям, че не съм служител на ЕТ и нямам личен интерес от гпренаписаното.
Последно промяна от mazut на 04.01.2025, 11:10:01, променено общо 2 пъти.
- ЦецоNOL
Обади се за оферта и ще разбереш.
Или Автора да сподели, ако иска.

- ЦецоNOL
В общи линии се занимавам от достатъчно години с авточасти, работя с официални представителства и по-големи глупости от написаните от Вас скоро не бях чел.
Няма никакви съмнения, а доказани неща.