Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Колеги,
в първите години О2 излизаше с този тип фарове за мъгла - с цял рефлектор:
Някой занимавал ли се е скоро с такива фарове и знае ли какъв е диаметъра на рефлекторчето? Сами беше слагал ЛЕД дневни на старата му кола и бяха паснали почти безпроблемно. Бяха от супершкода май.
И аз ще правя същата процедура, но се чудя какъв беше диаметъра.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Здравей, точно тези са правилните рефлектори. И аз правих тази процедура на старата кола по пример на Сами. Ще гледам днес-утре да постна тема как го направих стъпка по стъпка.
Благодаря колеги.
Аз по кабелите няма нищо да пипам. От години съм си пуснал за дневни да светят фаровете за мъгла, сега мисля да ги ъпгрейдна малко. Знам, че онези от супершкода стават, но пък са над 100 евро комплекта без доставката. Обмислям да сложа като на Иван от Русе със синята Фабия - NSSC 510. Струват 110лв. Но те са с диаметър 70мм, а имам спомен, че рефлектора на фарчетата е 90мм. Тези NSSC имат допълнителни рингове в комплекта, които разширяват до 80 или 90мм. Чудя се още. Ако някой открие оригиналните на добра цена ще бъда благодарен за инфо.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Имам нов въпрос по темата - на О2 може ли да се изключи проверката за изгоряла лампа във фара за мъгла? Новите ЛЕД-ове са с обща мощност 8W и да не ми светне индикацията.
Задължително пръсни рефлектора с черен мат, иначе ще е има отблясъци и ще е грозно. Ето тук в темата на Сами е показал: viewtopic.php?f=46&t=201&start=10
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Рефлектора ще е черен мат - това е ясно. Кой ще каже за проверката за изгоряла лампа?
Кофти. Дано Сами и xor да споделят как са процедирали.
kalata, по начина който аз съм го направил няма нужда от съпротивления. Както ти казах. Поне при фабията е така. Взех си +12В от D+ на алтернатора и го минах през реле. Там не се проверяват крушките. Спирането им става с плюс от габарита. Конекторите на халогените съм ги изолирал в найлонова кесийка и си стоят там. Да не се цапат. Махнал съм им бушона за всеки случай.
При мен си има индикация за изгоряла крушка - и нямам опция с ВАГ-КОМа да изключа тази проверка. При мен за всичко пищи - дори и за ЛЕД крушките на номера отзад. Само със съпротивление - но аз не искам, понеже доста загряват и лятото ме притеснява доста. Толкова грее, че не можеш да го пипнеш с ръка.