Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аз карам 1.2 tsi и при него също има едно закъснение в газта. Докато не промених някаква настройка с Carscaner за реакцията на педала
Иначе дори бях взел Race Chip Pedalbox, с който колата беше много по отзивчива, но пък нещо не се разбраха и го върнах.
Обаче 2 сек..... много ми се струва. Аз съм гледал графики в реално време, какъв е интервала от натискане на педала до отваряне на дросела, под секунда е, 0.8-0.9, преди да променям каквото и да е. След това падна на 0.3-0.4 сек. Но пък трябва да я държиш и в обороти, все пак иска и малко въздух
Taratajki написа: 01.01.2025, 11:42:36
Обаче 2 сек..... много ми се струва.
Е
С 80км/ч на 6-та с ръчна кутия , даже малко са 2сек.
Тва да сриташ ДСГ и веднага ще бутне на 3-та.
И всичко ще е 6т.
Винаги изпреварвам на максимално ниската възможна предавка.
Хем в обороти хем има нютони.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
На спортен режим респонса на газта е по-добър, но ако се държат много ниски обороти при натискане на педала, нищо не се случва и много повече от 2 секунди, както и @ЦецоNOL е написал.
ЦецоNOL написа: 01.01.2025, 14:46:22
С 80км/ч на 6-та с ръчна кутия , даже малко са 2сек.
Предполагам, че не причиняваш това на Мразко
Аз гледам под 100 да не включвам 6-та
Понеже много се писа тук за режими спорт,еко и т.н .,какъв е смисъла от тях при ръчна скоростна кутия.При автомата е ясно,там превключва при различни обороти.Никога не съм карал кола с режими и ми стана интересно като си на спорт,повече ли върви от кола без режими или аз съм си винаги на спорт
ЦецоNOL написа: 01.01.2025, 14:46:22
80км/ч на 6-та с ръчна кутия , даже малко са 2сек.
Чекяй сега, говорим за респонс на педала на газта, а не за липса на шофьорски умения
Или аз не съм разбрал нещо
Естествено, че с ръчна кутия се подготвяш предварително. Вкарваш мотора в подходящ режим, и като дойде момента газ. Ако тогава имаш 2 сек. забавяне в реакцията, не е добре.
2 сек. е много време
Между Индивидуал и всичко на Спорт и Спорт режим не би трябвало да има разлика ?
Taratajki написа: 01.01.2025, 11:42:36
Докато не промених някаква настройка с Carscaner за реакцията на педала
Имаш ли идея дали промяната води до поведение на педала като на спорт или след настройката на спорт става още по-игрива ? Да разгърне тея 100 кътъра и да покаже душата
istoyanov написа: 01.01.2025, 18:31:10
Имаш ли идея
Моята няма режими
Но в Carscaner има две настройки за throttle response и с едната е очевадно по отзивчива. Ма какви бяха настройките.....
Виж с Pedalbox беше....абе имаше разлика голяма при различните настройки. И респонса беше мигновен. Много ме е яд, че не се сработи с колата.
istoyanov написа: 01.01.2025, 18:31:10
Между Индивидуал и всичко на Спорт и Спорт режим не би трябвало да има разлика ?
И индивидуал с климатик на Еко и всичко останало на Спорт и Спорт също не би трябвало да има разлика.
Между другото, Спорт ми дава по-нисък разход на магистрала от Еко (при помпене на гумите според режима, както показва на капачката за зареждане).
Колата като цяло не е мудна наистина се усеща по добре над 2500-3000 оборота върви прилично разхода днес го свалих на 6,4 газ за 300км спокойно каране до 100км/час ,но забавяне(както казаха и колегите ) има. Леко е дразнещо но ще се свиква, все пак от скоро сме заедно и трябва да се опознаем доволен съм общо взето от покупката,
Аз съм с Карок вече на 1500км. 1,5 бензин DSG 7 и нямам такива проблеми, газта си е много бърза. Единственно когато трябва да свали повече от една предавка тогава е забавянето около 2секунди, но от перата на волана предварително превключвам на избраната предавка и си тръгва веднага. Дано съм помогнал с тази информация. Поздрави!
То ти с DSG няма много общо с ръчката. И аз съм с DSG и освен ако не шашкаш колата, тоест да се пускаш по инерция да речем и намаляваш и следващия момент да смачкаш газта, тогава се зачудва. Но колегата с ръчната, по - скоро което му казват че бензина искал обороти.
maiden написа: 30.12.2024, 21:13:07
Предполагам знаете, че "педала" на газта има кик даун дори на ръчна кутия ? Имам познати, които 1-2г не са знаели, че имат kick-down
Октавия 4 - как се натиска педала на газта, за да се усети "kick-down"? Питам, защото съм опитвал да натисна педала на газта до дъно и няма никаква разлика в ускорението?
При други марки коли съм усещал едно леко, допълнително ниво на педала на газта, след натиск до долу, което помага за по-бързото ускорение.