Зачудване при подаване на газ... Карок 1.5 TSI 150PH
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Jorjimorji
Може би в обороти над 2500 е една идея по добре но още я жаля като нова. Нека да направи 2-3000 още я ще я пробвам в обороти. А към колегите с газ с този мотор какъв разход ви дава ?
-
Jorjimorji
Ееее не е толкова зле, макар че се усеща дефицита. Но да не забравяме че това е големия мотор на карok
. От цялата гама имаше само един 190ph но пак 1.5TSI
-
Jorjimorji
-
maiden
Това е нормално за Карок, той е базиран на Октавия 3 платформата и там все още се монтират първо и второ поколение 1.5TSI, които са с голям турбо лаг.Jorjimorji написа: 30.12.2024, 14:11:17 Здравейте на всички, закупих карока преди седмица и ми прави впечатление , че при подаване на газ при изпреварване има зачудване от поне 2 секунди до влизане в режим на набиране.
Октавия 4, Скала и Камик фейслифт, новите Суперб и Кодиак са с третото поколение TSI и лаг няма. Там турбото е с променлива геометрия, отделно при ДСГ вариантите има мек хибрид, който добавя още 50 електрически нютона. По принцип има лек за Карок-а, но вероятно няма да ви се хареса, защото са нужни леки хардуерни модификации и леко кодиране с VCDS.
p.s. Предполагам знаете, че "педала" на газта има кик даун дори на ръчна кутия ? Имам познати, които 1-2г не са знаели, че имат kick-down
Освен това Бош Мотроник ЕКУ-то следи "ускорението" на педала на газта, т.е. колко рязко се подава газта. Също така се "самообучава" според стила на водача, т.е. е възможно ако карате дълго време бавно първите няколко натискания да са "туширани". Постепенно Мотроник-а си променя настройките.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
@Jorjimorji
Колега, за мен това сериозно поставя под съмнение, доколко
субективен - обективен сте. Аз приключих с темата.

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Колега, тук е форум на Шкода а не на някой muscle cars. Такива очаквания може да имаш от някой RS.DasSkoda написа: 30.12.2024, 20:33:33Глупости или не, като се качих в този 1.5 имах чувството че колата е спряла!
Гледах оборотомера да разбера че тази се движи някак си. На всеки светофар трябваше да я настъпвам за да съм с трафика.
За мен е компромис в лека кола този 1.5, камо ли в сув.
В сув,за мен е глупаво да имаш слаб бензин под капака. Освен ако не е някой v8 бавно оборотен.
За сув си трябват НМ, не к.с.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Карок FL още от миналата 2023 година има новия 1.5TSI evo 2, 150 к.с. (код DXD), доколкото знам - evo2 е най-новата версия на двигателя от 2022 г. .maiden написа: 30.12.2024, 21:13:07 Това е нормално за Карок, той е базиран на Октавия 3 платформата и там все още се монтират първо и второ поколение 1.5TSI, които са с голям турбо лаг.
Октавия 4, Скала и Камик фейслифт, новите Суперб и Кодиак са с третото поколение TSI и лаг няма
-
Jorjimorji
дори и на тази схема е показано че има само един по як двигател. Дизелите са с по добър въртящ момент, но аз не исках дизел. Така че не виждам какво нередно съм казал субективно. Просто ако таблиците лъжат и аз лъжа... Пък и не виждам какво общо има зачудването при ускорението, което вероятно си е фабрично заложено просто аз не съм свикнал с колата , което изказах като съмнение още в началото, и дали 190 коня е големия двигател на карок. Извинявам се каква фундаментална грешка.... написал съм 1.5TSI 190PH а той е 2.0 TSI 190PH. Ако това ме прави субективно необективен убий ме с камъни...tsb написа: 30.12.2024, 21:21:51 @Jorjimorji
![]()
Последно промяна от Jorjimorji на 31.12.2024, 00:24:25, променено общо 1 път.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз още не разбирам какъв е проблема
Караме Ръчка, бензин на 5-та с 2000 оборота и като я настъпим мисли, верно ли
Пробвайте от 6-та с 1500... Разработете го двигателя малко и после не я жалете толкова и ще тръгне 
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Качете се в Jogger 100hp на 6 с 80 давайте газ колкото можете и ще разберете колко много върви шкодата
Аз да си призная 1.5tsi съм карал съвсем малко , колкото да препракирам един пасат на колега, но не вярвам да е толкова спрял, даже загледах клипове в нет-а заинтригуван от темата, ами понавървява си доста прилично
Аз да си призная 1.5tsi съм карал съвсем малко , колкото да препракирам един пасат на колега, но не вярвам да е толкова спрял, даже загледах клипове в нет-а заинтригуван от темата, ами понавървява си доста прилично
-
maiden
Съвсем добре си върви 1.5тси , друг е въпросът, че на Карок и Кодиак е най-неподходящия избор. Не толкова заради по-ниския въртящ момент спрямо дизела. Така или иначе е важен въртящият момент след главното предаване (диференциала), а не на самия мотор. При разлика в главното предаване 30% (според PDF-те на модела) въртящият момент след главното предаване на бензина при 6000 оборота е равен на дизела при 4500. Същото е и при да кажем 3000 и 2000 оборота. По-скоро проблемът е, че се ползват стандартните скоростни кутии от Октавия, които са настроени за максимална скорост 223-228км/ч (колкото е на Октавия 150 коня с 1.5тси), обаче заради аеродинамиката Карокът не може никога да ги достигне. Така остава с едни много дълги предавки и на практика максималната скорост се постига на 4-та предавка. А колата е мудна.
Видео на Vmax на 4-та предавка:
Видео на Vmax на 4-та предавка:
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@maiden
Не е казано, че максималната скорост трябва да се постига само на края на оборотите на най-високата предавка. Постигането на максималната скорост и на по-ниска предавка позволява гъвкавост при ускорението (по-лесно ускорява на по-ниска предавка) и липсата на необходимост от излишно превключване на предавки. Целта на високите предавки е да може колата да се движи с висока скорост на по-ниски обороти, респективно с по-малък разход на гориво, т.е. по-икономично.
Например, O4 RS TSI на 7-ма предавка на 3000 оборота е със 180 км/ч. Това значи, че на теория на 6000 оборота на 7-ма трябва да може да стигне 360 км/ч, което разбира се няма да стане, тъй като нито двигателят има необходимата мощност за въздушното съпротивление при такава скорост, нито окачване и спирачки са предвидени за такава скорост, а и колата е електронно ограничена на около 250 км/ч.
Не е казано, че максималната скорост трябва да се постига само на края на оборотите на най-високата предавка. Постигането на максималната скорост и на по-ниска предавка позволява гъвкавост при ускорението (по-лесно ускорява на по-ниска предавка) и липсата на необходимост от излишно превключване на предавки. Целта на високите предавки е да може колата да се движи с висока скорост на по-ниски обороти, респективно с по-малък разход на гориво, т.е. по-икономично.
Например, O4 RS TSI на 7-ма предавка на 3000 оборота е със 180 км/ч. Това значи, че на теория на 6000 оборота на 7-ма трябва да може да стигне 360 км/ч, което разбира се няма да стане, тъй като нито двигателят има необходимата мощност за въздушното съпротивление при такава скорост, нито окачване и спирачки са предвидени за такава скорост, а и колата е електронно ограничена на около 250 км/ч.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Аз не виждам някой да припада по този мотор.
Не разбирам подобни крайни изказвания.maiden написа: 31.12.2024, 12:38:41 Съвсем добре си върви 1.5тси , друг е въпросът, че на Карок и Кодиак е най-неподходящия избор.
Съгласен съм, че за Кодиак не е особено подходящ, но Карок е малък и лек СУВ и този двигател е съвсем адекватен за него.
Ясно е, че всеки иска кола с ускорение под 5 до 100, но реалността е друга
-
mazut
И да гори гори под 5/100 бих добавил.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DasSkoda написа: 30.12.2024, 21:49:09 Знам какво е. Ама да се превъзнася този 1.5 чак толкова, няма нужда. Да идваш от 1.2 астматик 75к.с,разбирам да се припада. Но, самият двигател не е нищо особено като поведение.
Сега сериозно-мотора е хубав и адекватен,но е субетивно и зависи с какво го сравняваш.
Ако го сравниш с някой сув със 700 нютона,ще е муден,ако го сравниш с някой със 200 ще е супер.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ