Щори за Карок

Тук обявете нещата, които искате да продадете.
Правила на форума
До раздела имат достъп всички потребители на форума. Можете да публикувате обяви за всякакви стоки и артикули.

Моля, не коментирайте цената (спам) и се придържайте към основната цел на раздела!

Шкода Форум не носи отговорност за качеството или автентичността на обявите в този раздел.
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Щори за Карок

Мнение от Sev »

Здравейте,

Стана време да се разделям с колата
По тази причина продавам щорите - https://www.carshades.co.uk/shades-skod ... -6663.html
Неразличими са от нови
Използвани са 3-4 години
6 броя - двете задни стъкла, двете малки прозорчета на багажника и две за задното стъкло

120 лв

ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Щори за Карок

Мнение от spaldingrs »

Пу за мен
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Щори за Карок

Мнение от Sev »

Продадени
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Щори за Карок

Мнение от ssiliev »

Предварително се извинявам за въпроса.
Надявам се, че сделката вече е приключила и всичко е пито-платено. Та, към въпроса ми.
Каква е добавената стойност на тези щори, при положение, че Карока идва със затъмнени стъкла на точно тези места? Да речем, че на отваряемите задни стъкла има някаква логика , но за останалите?
Задавам въпроса от чисто любопитство [smilie=pardon.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Щори за Карок

Мнение от krachunov »

Каква е добавената, да не ти пИче слънцето. А колко са затъмнени самите стъкла... на 2рия ден сложих фолио, което според мен е по - добрия вариант от щоричките. Но пък всеки влак... [smilie=beach.gif]
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Щори за Карок

Мнение от ssiliev »

krachunov,
Нали за това питам.
При положение, че от завода колата излиза със затъмнени стъкла на посочените места, а на останалите има фолио с UV защита, как ще ти пИче слънцето? Ако искаш в колата да е тъмно като в дискотека, това е отделен въпрос. Не знам дали щорите го постигат това, пък и нали трябва да може да се вижда през тези стъкла(от гледна точка на безопасност на движението). [smilie=pardon.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Щори за Карок

Мнение от krachunov »

ssiliev написа: 20.12.2024, 11:00:35 При положение, че от завода колата излиза със затъмнени стъкла
Не знам какво точно значи затъмнени, моята уж дойде със 75 на задните, но реално си виждаш през тях и си пече. Ако си тествал фолио, знаеш разликата каква е.
ssiliev написа: 20.12.2024, 11:00:35 пък и нали трябва да може да се вижда през тези стъкла(от гледна точка на безопасност на движението). [smilie=pardon.gif]
1во си се вижда. Второ, бусове и баничарки, които нямат задни стъкла как точно се справят?
И не на последно място, имаш камера, огледала и паркинг сензори. Единствено ако си свикнал да прегръщаш половинката, докато караш назад, вечер би имало проблем. Инак няма общо безопасността. А пък и сме тествали, системите им работят ако изкочи човек, ако толкова не виждаш камера и огледала.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Щори за Карок

Мнение от spaldingrs »

ssiliev написа: 20.12.2024, 11:00:35 пък и нали трябва да може да се вижда през тези стъкла
Колега, виж снимките по-горе. Sev ги е споделил.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Щори за Карок

Мнение от ssiliev »

krachunov написа: 20.12.2024, 17:25:40 но реално си виждаш през тях и си пече
1. Това, че преминава светлина през фолиото, не значи, че си пече.
2. Сравнението с бусовете и баничарките, нещо не го разбрах. Те не са ли друга категория МПС, или най-малкото с друго предназначение, за превоз на товари? Мисля, че те нямат нищо общо с въпроса ми: Защо трябва да има щори върху стъкла с фолио с UV защита и % на затъмнение?
krachunov написа: 20.12.2024, 17:25:40 Ако си тествал фолио, знаеш разликата каква е
3. Именно, защото съм ползвал(тествал-ако това имаш в предвид) и ползвам в момента, за това го задавам този въпрос - Въпроса за ролята на щорите при наличие на затъмняващо фолио в МПС за превоз на хора.
krachunov, нищо лично, само се опитвам да получа отговор на въпроса си. :)
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Щори за Карок

Мнение от rts »

Веднага ти отговарям - имал съм на предишни коли, имам и сега и докато децата са малки за нищо няма да се лиша от щорите. Това си е топ екстра. И както пишеш ти с точки:
1. щорите са с твърда рамка направена точно за модела.
2. обхваща цялата рамка.
3. Поради т.2 спокойно могат да се отворят прозорците, което ти гарантира затъмнение и при отворени такива. Освен това ти гарантира, че в колата няма да влезе насекомо, както се беше случило при мен преди да ги имам и малкия син тогава, който има някаква фобия от насекоми изпадна в истерия, предпоставка за птп по натоварения път, по който бяхме.
4. Пак поради точка 2 спокойно можеш да си оставиш прозорците отворени ако си някъде на открито и до колата, без да се притесняваш, че ще се напълни с всякаква летяща и бръмчаща паплач. Направи това с фолио.
5. За останалата част на колата - малките прозорчета освен допълнителното затъмнение и осезаемия ефект за намаляване на жегата през лятото и пролетта има и естетичен завършващ ефект - иначе само на рамките на вратите стои, като подарено. ПО-същия начин предполагам, че си сложил фолио не само на задните врати.
6. Слагат се за 5 мин и пак за толкова се махат.
7. Надявам се това да дава отговор на въпроса ти.
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Щори за Карок

Мнение от ssiliev »

rts,
Разбира се
Такъв отговор чаках [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Щори за Карок

Мнение от krachunov »

Точно преминава светлина. Това че спира УВ, не променя факта че е светло вътре. 75% поне на мен не ми е достатъчно затъмнено. Относно баничарките, то и кайени правят товарни поради друга причина, но идеята ми е, че затъмнението не пречи по абсолютно никакъв начин на безопасността.
Поне аз докато шофирам не гледам през страничния джам зад мен, а пък задно дясно, се вижда достатъчно дори и с 95% затъмняване. А и имаш огледала на 1во място, сляпа зона сензор и камера. Така че фолиото няма никакво АМА никакво отношение с безопасността. Даже напрптив. Като зад теб кара селяк със скапани фарове... да имаш и затъмняващо се огледалце, но въпреки това.
Допълнително е, че не искам да се вижда, на задната седалка какво що има.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Щори за Карок

Мнение от joro_kem »

krachunov написа: 21.12.2024, 13:46:26 ...но идеята ми е, че затъмнението не пречи по абсолютно никакъв начин на безопасността... Така че фолиото няма никакво АМА никакво отношение с безопасността...
а не ти се случвало да караш зад силно затъмнена бангия, за чийто собственик е важно да кара като на парад, без да се съобразява със скоростта на движение на другите участници в движението? и да искаш да видиш какво се случва пред него - нямаш шанс. АМА има отношение - ограничаваш видимостта на този ЗАД теб ;)
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Щори за Карок

Мнение от VesCo »

Това затъмняване - 75% всъщност е 75% пропускливост на светлината т.е. реалното затъмнение е около 25% (математически). ;)
Стъклата са фабрично тонирани и с UV филтър (доколко е добър - нямам идея), но нямат 'фолио'.
Лично бих предпочел нещо към 50-70% затъмнение - не съвсем тъмни (черни), но да е осезаемо, за което ще се мисли да се добавя фолио...
За щори на задните врати бих приел варианта, който е фабрично при Kodiaq - с разгъването и прибирането. Жалко, че не се предлага за Karoq, както и обдухването на седалките.
Наречете го вкус, естетика ... кавото и да е ... лично мнение/усещане.
За мухите и др. гадинки - не си отварям прозорците (има си климатик), но те пък си влизат през вратата заедно с мен [smilie=ireful1.gif] .
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Щори за Карок

Мнение от zloQQ »

Аз съм с 85% затъмнени задни стъкла. Вижда се без проблем отвътре. Човека зад мен обаче наистина няма видимост през моите стъкла, както писаха по-горе. Лятото с това фолио не пече, но...свети! Щори съм сложил за дребната, защото ѝ свети и ако иска да спи - пускам щората. На предните джамове имам 72-3% пропускливост на светлина, също с фолио, за да не пече... Та, при мен лично, щорите са за да не свети слънцето.
Публикувай отговор

Обратно към “Продавам”