Важно е препоръките да се базират на личен опит с конкретен модел. Рекламите са много, но не всички продукти са толкова добри, колкото твърдят..
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
За да поддържате чистотата на автомобила, препоръчайте мобилна автомобилна прахосмукачка. Целта е да се събира боклук и прах, да се почистят килимите, без да се налага да посещавате автомивка със стационарна прахосмукачка.
Важно е препоръките да се базират на личен опит с конкретен модел. Рекламите са много, но не всички продукти са толкова добри, колкото твърдят..![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Важно е препоръките да се базират на личен опит с конкретен модел. Рекламите са много, но не всички продукти са толкова добри, колкото твърдят..
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
https://www.emag.bg/prahosmukachka-za-a ... DVJM5DMBM/
Предходен модел на тази бяха пуснали в лидъл преди години. Доста добре чисти, даже по - силно от някои стационарни по автомивките. На море винаги е с мен
Предходен модел на тази бяха пуснали в лидъл преди години. Доста добре чисти, даже по - силно от някои стационарни по автомивките. На море винаги е с мен
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Може ли съвет как да изчистя тази гадория. Явно е размазана голяма пеперуда/буболечка - няма махане. Това са капаците на огледалата ми. Първо опитах с автошампоан, с вд40, с бензин - накрая купих този препарат който се вижда на снимката уж е качествен. Няма премахване даже и след многократно третиране. Снощи пробвах и с препарат за почистване на фурни, който е като този за буболечки - тип пяна. Не се маха, нямам други идеи - моля ако някой се е борил с такова и е имал успех да сподели:

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
С полир паста на 3м за ръчно
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
По скоро е изпражнение и се е "ецнало" в лаковото покритие.
Трябва да се удари един полир.
Трябва да се удари един полир.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
И аз мисля че е птиче лайно 
GUNTER SERVICE

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
И аз имам едно подобно петно от птиче л**но на спойлерчето на багажника. Пробвах да търкам на ръка с

Позаличи се малко, но тази политура е доста фина и петното не излезе. Явно трябва с машина или с малко по-абразивна паста.
Ще пробвам с тази на 3М, която @bega4kata препоръча.

Позаличи се малко, но тази политура е доста фина и петното не излезе. Явно трябва с машина или с малко по-абразивна паста.
Ще пробвам с тази на 3М, която @bega4kata препоръча.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Ако е лайно, изобщо не го чакай, защото минават през лака, ако се остави. При "Кушев детайлинг" направо ми казаха, че съм за бояджия. Излезе работникът и без нищо да му казвам/показвам видя предния капак и каза - "оо, това е за боя". ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Последно промяна от marcas на 12.12.2024, 10:50:23, променено общо 1 път.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Поръчах същата като препоръчаната от krachunov по време на черният петък за 100лв. 5 години преди това ползвах предшественика ѝ, PAD1200AV, и бях много доволен. PD1200AV е по-лека, по-тиха, смуче както предходният модел.. Но и всяка седмица по веднъж минавам колата отвътре, не се налага да чистя обори с нея.Пастир написа: 06.12.2024, 11:52:56 За да поддържате чистотата на автомобила, препоръчайте мобилна автомобилна прахосмукачка. Целта е да се събира боклук и прах, да се почистят килимите, без да се налага да посещавате автомивка със стационарна прахосмукачка.
Важно е препоръките да се базират на личен опит с конкретен модел. Рекламите са много, но не всички продукти са толкова добри, колкото твърдят..![]()
За такъв тип употреба е супер за парите си.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
За нищо на света не пробвай с 3м..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
В момента е намалена на 70 лева. Аз клъвнах една!krachunov написа: 06.12.2024, 14:33:00 https://www.emag.bg/prahosmukachka-za-a ... DVJM5DMBM/
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Edit: Горната връзка не работи, цък.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
https://manuals.plus/bg/hammersmith/air ... sor-manual
За сега става.Има подходящи накрайници за всяко място и е изненадващо мощна.Плюс помпи гуми и свети за да виждаш къде чистиш ако си в гараж
За сега става.Има подходящи накрайници за всяко място и е изненадващо мощна.Плюс помпи гуми и свети за да виждаш къде чистиш ако си в гараж
I ask you to judge me by the enemies I have made
- tndrrr
- Гараж: Skoda Octavia III vRS 2.0TSI 220hp 2014
Здравейте,
От няколко дни съм собственик на Октавия 3 vRS 2.0TSI и имам няколко въпроса.
Колата е с керамично покритие:

Има ли някакви "правила" при миене на колата за да не се навреди на покритието? В 90% от случаите мия колата на автомивки тип "5 минутки".
Друго питане - можете ли да ми препоръчате продукти за поддръжка на кожен салон и табло/пластмаси в интериора?
Благодаря предварително!
От няколко дни съм собственик на Октавия 3 vRS 2.0TSI и имам няколко въпроса.
Колата е с керамично покритие:

Има ли някакви "правила" при миене на колата за да не се навреди на покритието? В 90% от случаите мия колата на автомивки тип "5 минутки".
Друго питане - можете ли да ми препоръчате продукти за поддръжка на кожен салон и табло/пластмаси в интериора?
Благодаря предварително!
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Моята О4 е с керамично покритие Nanolex (не знам точно от кой вид е, не е от евтините, а е такова с няколкогодишна гаранция). Казаха ми да не я мия с шампоани с вакса и да не ползвам течни вакси, защото прецаквали керамичното покритие. Препоръчаха ми също така да ползвам (и аз съответно ползвам) специален шампоан за подхранване на керамични покрития Nanolex (Nanolex Reactivating Shampoo). Дали този шампоан върши работа при други марки покрития, не знам. Веднъж годишно по моя инициатива аз лично си полагам и естествена твърда вакса Nanolex Hybrid Wax за допълнителна защита - тя не пречи на керамичните покрития.tndrrr написа: 10.03.2025, 17:23:50 Колата е с керамично покритие.
Има ли някакви "правила" при миене на колата за да не се навреди на покритието?
Когато мия колата, винаги първо ползвам безконтактен препарат и измивам след него, като твърдо избягвам автомивки с агресивни безконтактни препарати. Как разбирам кои са агресивни - гледам да не миришат осезаемо на хлор и да не свалят на секундата всичко полепнало. Дали това е достатъчно за преценка на агресивността, не знам : ) Общо взето ползвам само 3-4 конкретни автомивки, където съм преценил, че са ОК.
Разбира се, трябва да ползвате Ваши микрофибърни ръкавици или микрофибърни гъби, както и микрофибърни кърпи за подсушаване - има много писано по въпроса в настоящата тема. В никакъв случай четки, камо ли пък четки от автомивката - четките са гаранция за надиране.
Най-добре питайте фирмата или хората, положили Вашето покритие, за да кажат във Вашия случай какво трябва, какво може и какво не може.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Безконтактно изобщо не ползвай. Само активна пяна.
GUNTER SERVICE