Сайт за мотори
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Сайт за мотори
Здравейте
Търся да си купя мотор и в този ред на мисли някой знае ли сайт чужбина да гледам, че тук нашите джамбази не познават парите.
Търся да си купя мотор и в този ред на мисли някой знае ли сайт чужбина да гледам, че тук нашите джамбази не познават парите.

-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
Сайт за мотори
Взе ли нещо братле, че и аз се озъртам за първи мотор. Ама хал хабер си нямам още, и ще се набутам най вероятно с някое дървоSpunk написа: 07.12.2024, 07:18:24 Здравейте
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Сайт за мотори
Взех да CB650RSHQ написа: 18.02.2025, 22:23:24 Взе ли нещо братле, че и аз се озъртам за първи мотор. Ама хал хабер си нямам още, и ще се набутам най вероятно с някое дърво

- SHQ
Сайт за мотори
Би ли споделил подробности, ако е от чужбина, сам ли си го докара или с посредник.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Сайт за мотори
https://www.mobile.de/
https://www.autoscout24.com/
https://www.autotrader.co.uk/bikes
Имам познати, които си докараха мотори от Англия и Полша но и в двата случая не ставаше дума за цена а за модели, които ги нямаше тук. Не знам дали си струват всички гимнастики по докарване на мотор отвън ако става въпрос за масов модел. Според мен е въпрос на търсене, от време на време изпадат убийствени оферти. Моя последния мотор го купих от листинг във Фейсбук в някоя от групите без изобщо да съм търсил просто ми попадна по случайност и го купих веднага.
https://www.autoscout24.com/
https://www.autotrader.co.uk/bikes
Имам познати, които си докараха мотори от Англия и Полша но и в двата случая не ставаше дума за цена а за модели, които ги нямаше тук. Не знам дали си струват всички гимнастики по докарване на мотор отвън ако става въпрос за масов модел. Според мен е въпрос на търсене, от време на време изпадат убийствени оферти. Моя последния мотор го купих от листинг във Фейсбук в някоя от групите без изобщо да съм търсил просто ми попадна по случайност и го купих веднага.
- SHQ
Сайт за мотори
Лошото е че, не знам какво да търся. Основно в града ще карам, но и извънградско като излизам трябва
да понавървява все пак. 100кг съм, не знам дали има значение, и 125cc дали ще ми върши работа като цяло.
Дотук гледам Кавазакита разни до 600сс, КТМ Duke, Honda Hornet; CBR. Из фейса има обяви, ама все са уникати
та не знам.
да понавървява все пак. 100кг съм, не знам дали има значение, и 125cc дали ще ми върши работа като цяло.
Дотук гледам Кавазакита разни до 600сс, КТМ Duke, Honda Hornet; CBR. Из фейса има обяви, ама все са уникати
та не знам.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Сайт за мотори
SHQ, ако сам ще си караш (без да возиш никой) и 250сс ще ти свършат работа да се придвижваш без проблем. Хубаво е и да знаеш/решиш, какъв тип мотор искаш - не за друго ами да не мяташ пари на вятъра... Успех и да се похвалиш!
- oggie
Сайт за мотори
Ако ще караш основно градско по-добре погледни към макси скутерите. В градския трафик трудно може да се намери нещо, което да бие комфорта и маневреността на скутера. Примерно Yamaha Tmax, Honda Silverwing, Honda Integra 750, BMW C650 GT, Suzuki Burgman 400 и тн. Вече е въпрос на бюджет и ергономия но ако рядко ще се излиза извън града всеки един от изброените ще ти свърши работа независимо, колко далеч си решил да го разходиш.
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Сайт за мотори
SHQ, За твоите килограми ти трябва поне 300кубика. 300-400кубика разгледай Xmax300,forza 350 ,suuzuki burgmam 400 и kymco400 .Развиват макс. скорост 130-140км. Разхода им е 3/3.5л. Успех. А сайтове в бг mobilebg autobg. Чувам добри отзиви за mariomoto. Имат фб страница,индивидуална и шоуруми в сф,Сапарева баня и плд.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Сайт за мотори
Аз си избрах от немското мобиле реален мотор с дребни забележки. Докараха ми го за около 300 евро.

Бях се спрял на Kawasaki Versys 650, което е мега як мотор за всичко. V Strom 650 XT е моят - има малко повече окачване и 19” отпред със спици за по-лоши пътища/черно. Нещо ако мога да съдействам питайте.

Бях се спрял на Kawasaki Versys 650, което е мега як мотор за всичко. V Strom 650 XT е моят - има малко повече окачване и 19” отпред със спици за по-лоши пътища/черно. Нещо ако мога да съдействам питайте.

- redalex
- Гараж: i3
Сайт за мотори
Преди да си купувате мотор, прочетете, поинтересувайте се и не на последно място - изкарайте курса и покарайте нещо на 2 гуми.
Ако се кара основно в града и не можете да карате мотор (смяна на скорости, counter steering) и не ви се инвестира в истинска мото екипировка - купете си скутер.
Ако се кара основно в града и не можете да карате мотор (смяна на скорости, counter steering) и не ви се инвестира в истинска мото екипировка - купете си скутер.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Сайт за мотори
Трябва да се пробват дали са удобни/ подходящи за ръста. Стойката също е много важна: напред или изправен ездач.SHQ написа: 20.02.2025, 19:48:35 Дотук гледам Кавазакита разни до 600сс, КТМ Duke, Honda Hornet; CBR.

- SHQ
Сайт за мотори
Строма и на мен ми го препоръчаха за по висок ездач, ама няма много обяви тук. Доста добре изглежда твоя.naster написа: 21.02.2025, 09:32:19 Аз си избрах от немското мобиле реален мотор с дребни забележки. Докараха ми го за около 300 евро.
- oggie
Сайт за мотори
Докато не седнеш да се премериш никога няма да знаеш. Освен това много зависи и какви допълнителни настройки са възможни, чисто конструктивно на кормило, степенки, седалка, слюда, огледала и т.н. Примерно на едно изложение седнах да пробвам Honda Gold Wing, огромен тежък мотор и въпреки размерите му се оказа, че просто не се събирам. Седалката ме буташе твърде напред, кормилото ми опираше на крака отстрани и изобщо цялата стойка беше като на скутер. Пистаци никога не съм карал, просто не се събирам. Карал съм чужди за едни 200км се схващам целия. За това карам тежки круизери и адвенчър туристи. Докато не седнеш никога няма да знаеш а най-добре е и да покараш. Понякога на място нещата са ок но като тръгнеш на път едно по едно се изреждат всички неудобства, като някой от тях буквално могат да ти вгорчат живота.