Нов съм във форума и предварително се извинявам, ако има повдигнати теми по това,което ще ви попитам ( не намерих по всичките въпроси).
Закупих си Шкода Октавия 2018г 1.5TSI ACT на сляпо от Германия (колата още не е дошла).Понеже имам документ и платежно си направих справка за нея в Еуратек и се оказа реална кола с пълна история
Автомобилът е на 106к км (както по снимки),като последното обслужване на масло е на 90к км, а на 98к е влезнала за проверка без никаква интервенция по нея.
Попитах служителя , какво трябва да обслужа щом дойде колата, но ми казаха, че не е нужно да сменям масло в момента (можело до 30к км или 2г. да се чака). Това наистина ли е така според вас,защото за мен е малко странно-масло 0/20w .
Другото за,което попитах е за ангренажа,но и за там ми казаха да изчакам поне до 150к км, в сервизните инструкции не намерих описание дали е така.
Препоръчаха ми само единствено смяна на масло dsg на 120к км + свещи.
Какво бихте ме посъветвали, да се доверявам ли на казаното от там?
Другия въпрос ми е свързан с приложението MySkoda.
Погледнах,че го има платено като пакет, но нямам никакво инфо повече. Това безсрочно приложение ли е, или трябва да заплатя някъде за да мога да го използвам?
Поздрави!