Проблем с Kessy в студеното време?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
thewrecker

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG MY24

Мнение от thewrecker »

Здравейте!

Имате ли проблеми с Kessy в студеното време?

Забелязвам, че откакто стана по-студено много трудно мога да изключа Kessy-то, когато заключвам колата (с ключа заключваш и в рамките на секунди докосваш с пръст дръжка отвън). Моделът е Karoq FL. Опитвам се и всеки път все едно първо с ключа съм я заключил и докосването я отключва. Заедно със студа имам и един два ъпдейта и се чудя дали може и от там да е... преди това си работеше без проблеми, но пък и не беше студено.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Имай предвид, че батериите на ключовете много бързо свършват, поради начина по който работят. Трудно боравене с кесито е първия признак за тръгнала батерийка.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

thewrecker написа: 28.11.2024, 12:01:17 Здравейте!

Имате ли проблеми с Kessy в студеното време?

Забелязвам, че откакто стана по-студено много трудно мога да изключа Kessy-то, когато заключвам колата (с ключа заключваш и в рамките на секунди докосваш с пръст дръжка отвън). Моделът е Karoq FL. Опитвам се и всеки път все едно първо с ключа съм я заключил и докосването я отключва. Заедно със студа имам и един два ъпдейта и се чудя дали може и от там да е... преди това си работеше без проблеми, но пък и не беше студено.
Аз неможах да разбера проблема. Ключа ама после дръжката. Вие защо изобщо ползвате ключа?
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Това е начин, да не може да се ползва кеси при следващото отключване. Примерно за измиване на колата.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

rts написа: 28.11.2024, 13:21:54 Това е начин, да не може да се ползва кеси при следващото отключване. Примерно за измиване на колата.
Пак не разбрах, можели по-подробно.
Аватар
thewrecker

Шкода Новак

Мнение от thewrecker »

Архимандрит Дионисий написа: 28.11.2024, 13:34:56 Пак не разбрах, можели по-подробно.
копирано от сайт:

Как работи безключовият достъп (Keyless)?
Безключовото устройство е снабдено с чипове, които постоянно следят за радиосигнали, излъчвани от автомобила. Тези радиосигнали обикновено са в състояние да пропътуват малко разстояние – около пет метра.

Когато поставите ръката си на дръжката на колата на безключов автомобил (в някои случаи ще трябва да натиснете определен бутон), колата изпраща кратки радиосигнали. Ако устройството е в обсег, то тогава автомобилът ще се улови изпращания сигнал. Колата го улавя, разпознава и отключва вратите.

НО това може и да се изключи, като изключването става така:
Изображение

Следващото отключване на автомобила става само през ключа.

Най-често го изключвам в молове и други обществени места.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Благодаря за информацията.
Аз откакто имам колата не съм си вадил ключа от чантата.
Но ето научих нещо ново.
А това имали значение с кой от 2та ключа е направено?
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Никакво, който е в теб с него.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Прекалено големи гимнастики, по-лесно е с RFID калъф да се лишавате от тази екстра, отколкото с някакви сложни ритуали, проверки и т.н
rts

Škoda Фен²

Мнение от rts »

Както споменахме, това се прави рядко и в определени случаи и никой не иска да се лишава от екстрата, аз поне не видях такива желаещи. Много е удобно за мен при миене/подсушаване на колата, както казах по-горе и само в това намирам приложение поне за мен. Други хора, като автора на темата пък си го изключват на мола на паркинга, за да не ги пертарашат. Всичко става елементарно и единственото "сложно" е да натиснеш бутона на ключа, както казахме в много редки ситуации.
Аватар
thewrecker

Шкода Новак

Мнение от thewrecker »

rts написа: 28.11.2024, 12:03:22 Имай предвид, че батериите на ключовете много бързо свършват, поради начина по който работят. Трудно боравене с кесито е първия признак за тръгнала батерийка.
Смених батерията, сега като че ли "захапва" по-често, ще видя дали ще остане така.
4е4о

Шкода Новак

Мнение от 4е4о »

При мен се случва същото - трудно отключва на моменти, понякога засича ключа, друг път не. Кола на 2 месеца - колко да е паднала батерията?
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Мнение от Tpet »

Не би ли трябвало докосването отвън само да заключва, а хващането на дръжката да отключва? Да не би след заключване с ключа да хващаш дръжката вместо само да натискаш външния сензор?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”