Въобще за ТМ Ауто не искам да чуя повече.
Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Toyota
Аз с Тойота приключих миналата година като продадох Рав 4-ката.Здрав автомобил със здрав двигател 2,2D4D.Купена нова от ТМ ауто.За смяна на масло и обслужване са що-годе добре.След втората година ми даваха часове за след два месеца и затова с тяхно позволение почнах да си я обслужвам в Трансексперт при Евгени.Предното окачване се разтропа на около 100хил.км. и сменях носачи и тампони.Горе-долу и по това време почна да скърца зверски при неравности.Шибедаха също.Нема по твърди пластмаси в подобен клас коли.А беше ниво-Лъксъри.За бояджийският им сервиз на Сливница не ми се говори.Една година я бях вкарал за дребна боя,една лайстна и предна броня.Седя два месеца там без да я пипнат.На следващия път беше по-кратко- един месец.Добре,че имах три коли та жена ми имаше какво да кара.
Въобще за ТМ Ауто не искам да чуя повече.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Въобще за ТМ Ауто не искам да чуя повече.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Toyota
Назад във времето - 10 дневен преход с 15 годишна Тойота RAV4, с двигател 2.5 бензин и 4степенен автоматик, не CVT, в Киргистан:
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
Колата направи вече 1000 км
От тях около 300 са в хибриден режим - останалите 700 са чисто на ток в града.
Разход в града само на ток е около 24-25 kWh / 100 км. С едно зареждане на батерията минавам около 70-80км градско като не се ограничавам изобщо в карането. Пускам си отоплението преди да изляза от офиса, ползвам си редовно подгрев на седалките и волана. Докато чакам малкия на спорт (3 пъти седмично) си оставям колата "запалена" с работещо парно и си слушам музика на топло.
Смело мога да кажа, че колата надмина очакванията които имах когато я поръчвах. Динамиката в града само на ток е повече отколкото имам нужда - ускорява си чудесно и мощност не ми липсва. Извън града е истинско удоволствие да се кара в хибриден режим - ускорява много добре и с кеф тръгвам да изпреварвам. Странно е усещането да се кара такъв автомобил - хем е висок и с големи гуми, хем е много тежък (2 тона е празен), хем е и супер бърз и динамичен.
Фабричното озвучаване (JBL с 8 говорителя и субуфер в багажника) свири много по-добре от Кантон при Супърб.
Забелязах че когато искам да използвам цялата мощност на колата (т.е. всичките 306 к.с. в хибриден режим), колата в началото не ми дава цялата мощност, двигателя все едно е ограничен и не може да се форсира. Трябва да минат 1-2 мин и тогава вече мога да ползвам всички коне. Преди това явно когато е студен ДВГ - това не е позволено. Настъпвам до долу педала на газта, колата си ускорява но не е както когато е загрял ДВГ. Загрее ли и звука много приятно се променя и е голям кеф. Плътен е и доста басов, а не като новите миксери по 1.5 - 1.6.
Ето и една снимка от миналата седмица

Разход в града само на ток е около 24-25 kWh / 100 км. С едно зареждане на батерията минавам около 70-80км градско като не се ограничавам изобщо в карането. Пускам си отоплението преди да изляза от офиса, ползвам си редовно подгрев на седалките и волана. Докато чакам малкия на спорт (3 пъти седмично) си оставям колата "запалена" с работещо парно и си слушам музика на топло.
Смело мога да кажа, че колата надмина очакванията които имах когато я поръчвах. Динамиката в града само на ток е повече отколкото имам нужда - ускорява си чудесно и мощност не ми липсва. Извън града е истинско удоволствие да се кара в хибриден режим - ускорява много добре и с кеф тръгвам да изпреварвам. Странно е усещането да се кара такъв автомобил - хем е висок и с големи гуми, хем е много тежък (2 тона е празен), хем е и супер бърз и динамичен.
Фабричното озвучаване (JBL с 8 говорителя и субуфер в багажника) свири много по-добре от Кантон при Супърб.
Забелязах че когато искам да използвам цялата мощност на колата (т.е. всичките 306 к.с. в хибриден режим), колата в началото не ми дава цялата мощност, двигателя все едно е ограничен и не може да се форсира. Трябва да минат 1-2 мин и тогава вече мога да ползвам всички коне. Преди това явно когато е студен ДВГ - това не е позволено. Настъпвам до долу педала на газта, колата си ускорява но не е както когато е загрял ДВГ. Загрее ли и звука много приятно се променя и е голям кеф. Плътен е и доста басов, а не като новите миксери по 1.5 - 1.6.
Ето и една снимка от миналата седмица

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
-
DasSkoda
Toyota
Много кола са направили с тази версия на Тойота Рав 4. Мен ме разколеба цената, и някой неща които ме дразнят, като пластмасите на центрланата конзола между вратите и още няколко други. Японска му работа. От 2008г неща.
Може и да размисля след време, и да одъртея и узрея за Сув, но заега не.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Може и да размисля след време, и да одъртея и узрея за Сув, но заега не.
- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Не - тя си е заредена. Минат ли 1-2 мин и мога да разполагам с цялата мощност. Явно когато не е загрял ДВГ има някаква защита.
Не съм я тествал все още. Там пробвах и карах в хибриден режим с ДВГ + ел.мотори. За магистрално мога за пробата да направя тест и да засека какъв е разхода. Тя няма и кой знае колко да издържи батерията де - не това е идеята на такъв тип автомобил. Но ще тествам и ще видя как е, и на мен ми е интересно.
Аз досега толкова НЕскърцаща и НЕтропаща кола не съм имал. Тук смея да твърдя, че нищо не скръцва - няма абсолютно никакви паразитни шумове. Таблото е с кожа, дръжките на вратите са много солидни, както и подлакътника. Странно тихо е всичко вътре предвид факта че я карам предимно само на ток де - но очаквах че ще има разни скърцания и други шумове. Факт - няма ги.DasSkoda написа: 28.11.2024, 11:20:57 като пластмасите на центрланата конзола между вратите и още няколко други
-
DasSkoda
Toyota
Според добър приятел работещ в Тойота , батерията никога не свършва. Разполагаш си цялата мощност постояно. Когато падне под 30%, просто си на хибриден режим, и не можеш да си само на батерия, но ползваш ел,двигателите и двигателя с вътрешно горене. Тези 306 к.с ги имаш постоянно.
-
DasSkoda
Toyota
много е нова още. Дай малко време по нашите пътища.SimichOil написа: 28.11.2024, 11:23:16 Аз досега толкова НЕскърцаща и НЕтропаща кола не съм имал. Тук смея да твърдя, че нищо не скръцва - няма абсолютно никакви паразитни шумове. Таблото е с кожа, дръжките на вратите са много солидни, както и подлакътника. Странно тихо е всичко вътре предвид факта че я карам предимно само на ток де - но очаквах че ще има разни скърцания и други шумове. Факт - няма ги.
Пластмасата, тази която е на вратите, която е между предната и задната врата. Да е Корола, ок да е пластмаса. Но, нещо за над 105+к лв, и да е като на Дачия за 25к лв. Мазда са същата работа. Странни са тези японци ..
- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Това е така. Когато батерията е над 30% - мога да карам само на ток. Падне ли на 30% - минавам в хибриден режим и си имам постоянно всичките коне. И да, никога не свършва батерията. Явно си я зарежда постоянно, дали от рекуперация или от ДВГ не знам, но пе пада.DasSkoda написа: 28.11.2024, 11:27:32 Разполагаш си цялата мощност постояно. Когато падне под 30%, просто си на хибриден режим, и не можеш да си само на батерия, но ползваш ел,двигателите и двигателя с вътрешно горене. Тези 306 к.с ги имаш постоянно.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Toyota
В долната част на вратите всички са така вече и БМВ лимузина М5 за 250 к,както и ГЛеС за 300 000. Твърда в най долната част.
За Тоарег и Кюта,да не споменавам изобщо
Само Е класа и еС класа са меки все още.
И при Мерцедес е така -батерията винаги има осигурен ток. И меките с 23 коня и пълните със 156коня мотори.
Гледах тестове,кара на батерията докато свърши до край. Колата в момента в който запали двигателя вече,ютубъра спира и прави ускорение от място до 160.
Преди това го беше направил с пълна батерия ускорението. Та двете времена бяха с много малка разлика. Така че заключението беше -винаги има ток.
За Тоарег и Кюта,да не споменавам изобщо
Само Е класа и еС класа са меки все още.
И при Мерцедес е така -батерията винаги има осигурен ток. И меките с 23 коня и пълните със 156коня мотори.
Гледах тестове,кара на батерията докато свърши до край. Колата в момента в който запали двигателя вече,ютубъра спира и прави ускорение от място до 160.
Преди това го беше направил с пълна батерия ускорението. Та двете времена бяха с много малка разлика. Така че заключението беше -винаги има ток.
GUNTER SERVICE

- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Toyota
Да разбира се, 5 години карах корола пълен хибрид (не плъгин) и съм наясно, но ми е интересно, как се представя.SimichOil написа: 28.11.2024, 11:23:16 Не съм я тествал все още. Там пробвах и карах в хибриден режим с ДВГ + ел.мотори. За магистрално мога за пробата да направя тест и да засека какъв е разхода. Тя няма и кой знае колко да издържи батерията де - не това е идеята на такъв тип автомобил. Но ще тествам и ще видя как е, и на мен ми е интересно.
Така е, с предишните поколения било в момента в който свърши батерията все едно дърпаш ръчната. Но сега са го направили. Освен това никога не се и зарежда на 100%, така че тея картинки които гледаш на екрана са само за скрийн сейвърDasSkoda написа: 28.11.2024, 11:27:32 Според добър приятел работещ в Тойота , батерията никога не свършва. Разполагаш си цялата мощност постояно. Когато падне под 30%, просто си на хибриден режим, и не можеш да си само на батерия, но ползваш ел,двигателите и двигателя с вътрешно горене. Тези 306 к.с ги имаш постоянно.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)