Съвет за нов Камик!

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
lunatic

Шкода Новак

Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)

Съвет за нов Камик!

Мнение от lunatic »

speedevolution написа: 30.10.2024, 17:13:41 И аз се пуснах с капаро за поръчка докато имаше промоцията в размер на ДДС за KAMIQ 1.5 TSI ръчка ЕДИШЪН+LODGE интериор+цвят и още някоя дреболия, пък да видим... дано да не чакам много и да остана доволен от колата. Сега вече са качили новата ценова листа гледам, тази отстъпка в размер на ДДС-то е била истинска и не толкова малка май, въпреки, че е ясно че на това което в момента е в сайта търговеца дава отстъпка, но тя пак не се доближава, от както следя такава цена не беше имало май, дано си струва и да има и други късметлий.
Доколкото разбрах, заради автоизложението в София бяха пуснали малко повечко аванта представителствата на различните марки.
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Съвет за нов Камик!

Мнение от ways »

b5202s написа: 30.10.2024, 20:26:33 В София става все по трудно да се паркира и когато всички са с малки коли и местата са по малки и с комбито само обикалям, места има а аз не мога да се навра.
Това мога да го потвърдя - налагало ми се е няколко пъти да бързам и да търся къде да спра по центъра и благодарение на това, че е къса съм се натиквал в първите видени, а не съм обикалял да търся като гламав.
ekamberova

Шкода Новак

Съвет за нов Камик!

Мнение от ekamberova »

speedevolution написа: 30.10.2024, 17:13:41 И аз се пуснах с капаро за поръчка докато имаше промоцията в размер на ДДС за KAMIQ 1.5 TSI ръчка ЕДИШЪН+LODGE интериор+цвят и още някоя дреболия, пък да видим... дано да не чакам много и да остана доволен от колата. Сега вече са качили новата ценова листа гледам, тази отстъпка в размер на ДДС-то е била истинска и не толкова малка май, въпреки, че е ясно че на това което в момента е в сайта търговеца дава отстъпка, но тя пак не се доближава, от както следя такава цена не беше имало май, дано си струва и да има и други късметлий.
Поръчали сме по едно и също време. Аз поръчах Kamiq Monte Carlo plus с допълнително отопление на поредния прозорец. В деня след поръчката ми казаха дата за производство към края на Януари. На вас за кога ви казаха да чакате?
speedevolution

Шкода Новак

Съвет за нов Камик!

Мнение от speedevolution »

ekamberova написа: 23.11.2024, 16:53:27 Поръчали сме по едно и също време. Аз поръчах Kamiq Monte Carlo plus с допълнително отопление на поредния прозорец. В деня след поръчката ми казаха дата за производство към края на Януари. На вас за кога ви казаха да чакате?
По същото време се пада, ще чакаме с нетърпение!

А да питам по запознатите, за регистрацията на автомобила в КАТ понеже няма да е с лизинг и аз ще си го регистрирам сам а нямам опит. Бързо и лесно ли става като цяло, доколкото разбирам щом е нов автомобила е лесно, не се кара в КАТ, давам документите, вземам номерата и при дилъра. Всички необходими документи предполагам ще ми дадат от ЕУРАТЕК (валиден ЕО сертификат за съответствие издаден от производителя, фактура/договор). Вече отделно аз ще си направя предварително гражданска и документ за самоличност разбира се. Относно ЕКО-таксата и тя е задължителна - към ЕУРАТЕК ли се заплаща и съответно от там ще ми издадат документ който да приложа към документите пред КАТ? Аптечка-пожарогасител комплект трябва ли да нося в КАТ?Нещо друго допълнително ако се сещате като съвет или документ което ще ми е нужно? Нещо друго дължа ли някъде освен в ЕУРАТЕК, КАТ и застрахователното дружество за ГО? Последното ми питане е дължа ли данък за придобиване към съответната община и ако да кога трябва да го платя?
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Съвет за нов Камик!

Мнение от FaKeR »

Нямам идея как стоят нещата с нова кола, аз направо си я взех готова за каране от Еуратек. Също така не съм сигурен дали трябва да си с колата в КАТ, за да я регистрираш - доколкото знам вече искат физически да си я закарал там, въпреки, че е чисто нова (това е хубаво да го провериш).
Също така трябва да помислиш и за каското - хубаво е възможно най-бързо да се "активира" полицата след снимане на колата. Според закона за застраховане не е необходимо да се снима, за да важи застраховката... но това не пречи на застрахователите да го изискват.
Kancho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 115Hp 2024г.

Съвет за нов Камик!

Мнение от Kancho »

Дилъра в ЕУРАТЕК ще ти обясни всичко. 125лв. екотакса се плаща в ЕУРАТЕК и ти дават документ за пред КАТ. Аптечка-пожарогасител комплект в КАТ не ми искаха.
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Съвет за нов Камик!

Мнение от ways »

Миналата година в ЕУРАТЕК Пловдив за 200 лв (в това влиза ЕКО таксата 125 лв., таксата в КАТ 54 лв. и за тях 20 лв. :) ) ми регистрираха колата за половин ден. Аптечката, триъгълника, жилетката и пожарогасителя после си го взех от тях като ми предаваха колата за още 60 лв.
Много съм доволен, че не трябваше да чакам като алтав в КАТ Пловдив [smilie=wacko2.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Съвет за нов Камик!

Мнение от stefan L »

Новото ми Волво малкият син го регистрира в КАТ срещу 70 лв и почти час висене. Преди това дилърът ми беше подготвил всички документи, а аз му направих на синеца нотариално пълномощно.
Дадоха ми и компенсация за няколко дена просрочка на поръчката, та този уикенд синчето и приятелката му са в Банско. Хотелът май е собственост на шефа на Мотофое.
ekamberova

Шкода Новак

Съвет за нов Камик!

Мнение от ekamberova »

speedevolution написа: 26.11.2024, 13:05:56
ekamberova написа: 23.11.2024, 16:53:27 Поръчали сме по едно и също време. Аз поръчах Kamiq Monte Carlo plus с допълнително отопление на поредния прозорец. В деня след поръчката ми казаха дата за производство към края на Януари. На вас за кога ви казаха да чакате?
По същото време се пада, ще чакаме с нетърпение!

А да питам по запознатите, за регистрацията на автомобила в КАТ понеже няма да е с лизинг и аз ще си го регистрирам сам а нямам опит. Бързо и лесно ли става като цяло, доколкото разбирам щом е нов автомобила е лесно, не се кара в КАТ, давам документите, вземам номерата и при дилъра. Всички необходими документи предполагам ще ми дадат от ЕУРАТЕК (валиден ЕО сертификат за съответствие издаден от производителя, фактура/договор). Вече отделно аз ще си направя предварително гражданска и документ за самоличност разбира се. Относно ЕКО-таксата и тя е задължителна - към ЕУРАТЕК ли се заплаща и съответно от там ще ми издадат документ който да приложа към документите пред КАТ? Аптечка-пожарогасител комплект трябва ли да нося в КАТ?Нещо друго допълнително ако се сещате като съвет или документ което ще ми е нужно? Нещо друго дължа ли някъде освен в ЕУРАТЕК, КАТ и застрахователното дружество за ГО? Последното ми питане е дължа ли данък за придобиване към съответната община и ако да кога трябва да го платя?
За данък придобиване на имущество има значение как ще я придобиете. Ако я платите изцяло и е на ваше име, като нова кола няма данък, но ако я купувате на лизинг в края на периода при придобиването се плаща данъка.
Ако случайно проверявате на какъв етап е колата ви, моля да ми драснете 1 ред.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Съвет за нов Камик!

Мнение от lpetrovv »

Регистрацията на нов автомобил става само с документите от Еуратек и гражданска. При тях платих Екотакса. За да сключиш гражданска и Каско ти трябва Вин и фактура за покупка. Автомобилът не стъпва в КАТ. След като подадеш документите за регистрация, вече си знаеш номера. Изпращаш го на брокера за да се издадат анекси за Каско и гражданска. След като си вземеш талоните, номерата и гражданската отиваш при дилъра, слагат ти номерата и ако искаш чакаш за автомивка или си заминаваш, както направих аз. За чисто нов автомобил няма нужда да ходиш и да снимаш автомобила за Каско. Минаваш и си вземаш анексите от брокера.
P.S. това е в сила, ако ти си собственика.
speedevolution

Шкода Новак

Съвет за нов Камик!

Мнение от speedevolution »

Браво, обнадеждихте ме и ми станаха по ясни някои неща, без лизинг ще е. И това с данъка за придобиване е добре, че няма да се плаща щом се придобива нова на мое име, че процентите на такава сума биха били още разход, а не бях сигурен... много благодаря на отзовалите се! А един малко особен въпрос, тъй като до момента карам стар автомобил без касо и не съм много запознат. Ясно ми е, че всички са един дол-дренки, но все пак от опит, от кой застраховател сте доволни като цена-качество на услугата за каско, тъй като алианц с които работят ЕУ май са с най-висок процент и не е много изгодно.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Съвет за нов Камик!

Мнение от donci »

speedevolution написа: 26.11.2024, 20:49:37 от кой застраховател сте доволни като цена-качество на услугата за каско
На този въпрос ще получиш различни отговори. Аз ползвам ДЗИ. ГО ми е там и за каското ползвам 10% отстъпка, както и асистънс. Не съм имал проблеми със завеждането на щети и оправянето им.
Последно промяна от donci на 26.11.2024, 21:18:02, променено общо 1 път.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Съвет за нов Камик!

Мнение от lpetrovv »

Аз също ползвам ДЗИ, за всички застраховки. ГО, Каско и имущество.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Съвет за нов Камик!

Мнение от xektop »

speedevolution, Обърнете се към колегата _v_, той ще ви помогне с ценна информация.
ekamberova

Шкода Новак

Съвет за нов Камик!

Мнение от ekamberova »

Сега остава и автомобилите да дойдат. Тъй като ми казаха производство края на януари, то мога да я очаквам средата на февруари?
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”