Предварително ревю на Skoda Superb IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

Печката която може да се поръча,само за отопление ли може да се използва, или и за охлаждане?
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Отопление, черпи от горивото и върти антифриза, за охлаждане трябва термопомпа нещо, но няма ток за такава.
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

Ясно. Има ли смиъсл за бензинова кола?
За дизел, да, но за бензин?
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Моята гаражна кола вчера беше навън - не обърнах внимание на градуси, но имаше замръзнали локвички тук и там, значи е било под нулата през нощта. Запалих колата, 2 минути, докато кача децата и потеглих. След още 1 минута беше духаше приятно топло. Сега, ако падне до -20 и се качи човек в 7 сутринта, може и да отнеме 5-6 минути. Те колите вече са други де, ама едно време като ходех към университета, 2.5TDI започваше да духа топло като паркирах, след 30 минути каране в града :D
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

И моята живее в гараж. За две улици е вдигнала на 50 градуса маслото. Но, винагхи я оставям да поработи докато отлепи стрелката на водата, прекарвам автомата през всички позици за по 5-6 секунди, да съм сигурен че е напълнила маслените магистрали, и тогава тръгвам
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

ABBC3_OFFTOPIC
Моята пък е уличница и при студен старт, чакам единствено да паднат оборотите на двигателя. Първите 20-30 секунди двигателя работи на 1200 оборота, след това пада на 800 и тръгвам.
Тествал съм и с работа на място за около 2-3 минути, но в движение колата загрява много по-бързо и съответно сега в студените месеци, топлото започва да духа много по-бързо. До края на улицата колата вече започва да духа топло, след 500 метра градусите на двигателя вече гонят 60, а в купето си е топло и докато закарам детето на градината (приблизително 3км. или 5 минути с кола), работната температура е заковала 90, а вътре е сауна и на връщане към нас вече съм махнал якето. Единствено подгрева на седалката се нуждае от малко повече време, докато достигне желаната температура.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За бензинова във България е безмислена печката.
Бееееее.....
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

Ясно, няма да я поръчвам. Ще сложа теглич да има. Не че ще го ползвам някога, но не се знае.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Не е лошо печката (аз имам на Кодиака). Пускам 30 минути преди път и ми е комфортно като седна. Бих добавил тази екстра и на бензинова кола (но това е личното ми мнение по темата). За теглича е по-добре да го има отколкото да го няма.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

Ако печката можеше и да охлажда, да съм я поръчал. Само за отопление, не мисля да давам 4к лв за бензинова кола.
За тези пари бих си взел 2-ри джанти и гуми.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

DasSkoda написа: 18.11.2024, 11:40:32 Ако печката можеше и да охлажда, да съм я поръчал.
Ако си толкова мераклия, има алармени системи Pandora (а вероятно и други марки), които УЖ могат да правят отдалечено запалване на двигателя (без да отключват колата и без колата да може да се подкара от някого докато е със запаления двигател, тъй като имобилайзер-тагът на алармата не е там, а е при теб). При запалването на двигателя съответно ще се включи и климатика, ако е бил оставен във включено положение, когато е загасена колата. Така, когато слезеш долу при колата, тя вече ще е климатизирана.

Казвам, че УЖ могат да го правят, тъй като не знам дали могат при най-новите модели автомобили. Ако човек иска такава екстра с алармата, монтажът и конфигурирането ѝ са по-скъпи и трябва да се ползва модел на алармата, който е с пейджър или с GSM-модул, чрез който алармата да може отдалечено да получава команди от теб.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

smoke написа: 18.11.2024, 12:13:08 не знам дали могат при най-новите модели автомобили
Имам приятел с чисто нов Киа Спортидж, който веднага му сложи пандора и си работи без проблем. Лятото ми демонстрира през приложението как си управлява автомобила (имаше и други благини освен запалването от разстояние).
Та предложението е добро и мисля, че е вариант за отдалечено охлаждане на автомобила.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

smoke написа: 18.11.2024, 12:13:08 не знам дали могат при най-новите модели автомобили
Хей сега погледах в сайт на Pandora - там казват, че имат нов модел аларма (Pandora Smart Pro v4), която поддържа remote start и при новите модели на VW/Skoda (в това число O4, O4 FL, Kodiaq 2, Superb 4):
https://www.pandora-alarm.eu/pandora-sm ... cle-alarm/

Предишните модели на Pandora явно не позволяват remote start при новите модели на VW/Skoda, тъй като ключовете на новите модели на VW/Skoda не са с Bluetooth, а са с Ultra-Wideband комуникационна технология. Затова Pandora са пуснали актуализиран модел аларма (Pandora Smart Pro v4), който поддържа новите модели на VW/Skoda, включително и remote start.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

За да Ви топлят колите, дори бензиновите, след 500 метра - или се подгрява антифриза, или имате електрически нагревател за въздуха. Няма как да запалите колата (дори бензинова), да минете 1/2 километър и да духа топло! Също така, това, че "заковава" 90⁰С на таблото, далеч не означава, че са 90⁰С. 75⁰С са реални! Аз съм с дизелова Октавия 2 и минута след като запаля - духа топличко, въпреки че спи на улицата. Електрическият нагревател е чудесна екстра.
Пандора-та си е съвсем ОК, но отдалеченото палене става и с всяка друга аларма, имаща такава опция (стига да му се занимава на амармаджията)! Имобилайзера не е пречка, както и обезопасяването дори на отключен автомобил!
Разбира се, може да бъркам някъде. Ако е така, ще се радвам, някой от по-знаещите да ме поправи, че да науча и аз нещо ново.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

TSI няма изпускателен колектор, а е в главата цялата работа и отдава на антифриза, турбото е завинтено на главата направо. [smilie=pardon.gif]
Заключено

Обратно към “Superb IV”