В търсене на Суперб 3 комби / Скаут...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
1618
- Гараж: n/a
Здравейте!
Тъй като по неясни причини, не мога да си пусна обява в секция Купува, ме посъветваха да си пусна тема тук.
Ще сменям возилото и съм се спрял на Суперб 3 комби или Скаут модификацията със следната конфигурация:
- мотор 2,0 тси 190кс (при липса на този, ще преглътна и по-мощният)
- възможно по-скорошна година на производство/малко километри
- оборудване L&K
- теглич
- 4х4 (не е задължително)
- салон - всичко различно от бял/светъл
Та, ако някой има кола отговаряща на описанието горе - насреща съм.
Тъй като по неясни причини, не мога да си пусна обява в секция Купува, ме посъветваха да си пусна тема тук.
Ще сменям возилото и съм се спрял на Суперб 3 комби или Скаут модификацията със следната конфигурация:
- мотор 2,0 тси 190кс (при липса на този, ще преглътна и по-мощният)
- възможно по-скорошна година на производство/малко километри
- оборудване L&K
- теглич
- 4х4 (не е задължително)
- салон - всичко различно от бял/светъл
Та, ако някой има кола отговаряща на описанието горе - насреща съм.
-
1618
Тъй като избора ми е базиран чисто на четене на ревюта и форуми, дали ще се намери някой колега от София с гореописания модел и мотор да се видим да попия малко усещане за самата кола. Ясно ми е, че впечатлението от големият мотор ще реши избора, но все пак бих искал да видя как се държи 190 коньовия мотор.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз съм със 190 коня бензин. Относно мотора си е напълно достатъчен. В ежедневното ползване на колата не се ползва повече от 50% от мощноста на мотора. Даже и извън града при изпреварване не ми се налага да давам пълната газ.
Настъпвал съм я до край само на събора на пистата и 2-3 пъти на магистралата за да видя пълния и потенциал.
Относно светлия салон нашия се води шампанско и за близо година и 18000км. мога да кажа, че няма никакви ядове. Кожата се почиства и поддържа много лесно.
Настъпвал съм я до край само на събора на пистата и 2-3 пъти на магистралата за да видя пълния и потенциал.
Относно светлия салон нашия се води шампанско и за близо година и 18000км. мога да кажа, че няма никакви ядове. Кожата се почиства и поддържа много лесно.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
-
1618
Светъл салон определено не!
В сегашната съм с черен кожен, и при все че държа на чистотата вътре, децата успяват да го оклепат.
Колата ще се ползва да дърпа и ремарке с лодка, затова ми се иска да усетя на какво е способен мотора с 190кс (моята е към 230 и се справя доволно).
В сегашната съм с черен кожен, и при все че държа на чистотата вътре, децата успяват да го оклепат.
Колата ще се ползва да дърпа и ремарке с лодка, затова ми се иска да усетя на какво е способен мотора с 190кс (моята е към 230 и се справя доволно).
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тогава задължително търси с фабричният теглич. Да не минеш с мисълта, абе после ще и сложим. Защото е голям филм.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз също съм с 2 деца. То ако клепат проблема не е в цвета, а в децата.1618 написа: 14.11.2024, 11:14:40 В сегашната съм с черен кожен, и при все че държа на чистотата вътре, децата успяват да го оклепат.
-
DasSkoda
точно така! Всичко в моделната гама преди Супърб 4, ако е поръчан от завода идва с допълнително охлаждане на кутията. В Супърб 4, си идва от завода с допълнителното охлаждане вградено, искаш или не. Плащаш само за гредата отзад.
Затова теглич в С3 беше към 3к+ лв, в С4 е 1200лв.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
С оглед на тегленето, мисля, че 4х4 трябва да е задължително условие. Предполагам лодката ще я сваляш до водата, а там не рядко има калищаци и ще е много тъпо само на предно да си въртиш на едно място.
В допълнение, 272/280 коня версиите идват с по-големи спирачки. Вярвам, че ще ти е полезно.
И да, гледай колата да има теглич или поне подготовка за теглич
В допълнение, 272/280 коня версиите идват с по-големи спирачки. Вярвам, че ще ти е полезно.
И да, гледай колата да има теглич или поне подготовка за теглич
-
DasSkoda
Самата идея, лодка и супърб ми се вижда не много на място. Супърба е кола за магистралата. Всичко, друго ще доведе до разкачени кори, криви прагове, джанти и т.н. Самата концепция е различна. Ниска и дълга кола. Да се возиш с часове, без да усещаш умората от пътя.
Ако толкова държиш на лодката, аз бих взел сув. Лично мнение.
Ако толкова държиш на лодката, аз бих взел сув. Лично мнение.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Една тука 272 се продава с теглич и 4х4 и може да се види горе-долу по всяко време.
Цената няма да е обявената при сериозен интересен.
viewtopic.php?t=6281
Цената няма да е обявената при сериозен интересен.
viewtopic.php?t=6281
-
1618
Факт, че сув е доста по-практично за тези цели, но вече 11 години успявам да се справям по язовирите с кола по-ниска и що годе същата дължина. Просто се прави компромис къде и на какви места се пуска лодката и се слиза до водата. А и обикновено има поне едно субару да ме изтегли
За теглича - да, търся оригинално да е с такъв.
Относно горната обява - разгледал съм по платформите какво се продава, но си имам и допълнителни изисквания. Едно от тях е колата да не е черна.
В момента покупката не е спешна, така че съм готов да изчакам за кола, отговаряща на изискванията ми. Набелязал съм няколко такива в чужбина, но пак да кажа - аз дори не съм се качвал в Суперб и нямам абсолютно никаква представа що за кола е. Открай време се заглеждам по Суперб и отскоро с всеки ден все повече ми влиза под кожата.
Затова на първо време търся някой, който да се смили над мен и да ме запознае с автомобила.
За теглича - да, търся оригинално да е с такъв.
Относно горната обява - разгледал съм по платформите какво се продава, но си имам и допълнителни изисквания. Едно от тях е колата да не е черна.
В момента покупката не е спешна, така че съм готов да изчакам за кола, отговаряща на изискванията ми. Набелязал съм няколко такива в чужбина, но пак да кажа - аз дори не съм се качвал в Суперб и нямам абсолютно никаква представа що за кола е. Открай време се заглеждам по Суперб и отскоро с всеки ден все повече ми влиза под кожата.
Затова на първо време търся някой, който да се смили над мен и да ме запознае с автомобила.
-
DasSkoda
Успех с търсенето.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
@1618, Попадна ми във фейс групата... може да се "аресате"
https://www.mobile.bg/obiava-1172666301 ... rb-2-0-tsi
https://www.mobile.bg/obiava-1172666301 ... rb-2-0-tsi
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е ни е комби, ни е с теглич. Човеко е рибар (затова и вероятно не иска черна), написал си е критериите. 
Между другото, това с теглича ще направи търсенето доста трудно сред колите купувани нови във БГ. Като цяло у нас тая екстра не се поръчва много - или трябва да е друг рибар или караванаджия. А те като цяло не поръчват Супърб. Другите дето поръчват теглич са запалени колоездачи, ама и те не са много.
В чужбина доста повече коли са оборудвани фабрично с тая екстра.
Между другото, това с теглича ще направи търсенето доста трудно сред колите купувани нови във БГ. Като цяло у нас тая екстра не се поръчва много - или трябва да е друг рибар или караванаджия. А те като цяло не поръчват Супърб. Другите дето поръчват теглич са запалени колоездачи, ама и те не са много.
В чужбина доста повече коли са оборудвани фабрично с тая екстра.
Бееееее.....