Така доста неща се случиха от последния пост ,някой хубави ,някой лоши ...
За лошите - не държа на никой да пуска съжалителни постове - това е кола с мноого модификации , аз съм си поел кръста да карам такава кола и съответно знам ,че вероятността да се счупи нещо е в пъти по - голяма от стандартна кола .
1) Първо смених джантите с 19 x 8.5 ,ЕТ 45
На старите не мо допадна грам цвета - черни джанти дори 18 ки малеят адски много ( знаех го ,ама
Идеята на новите джанти е - по - широката гума (245 мм) ,и подготовка за big brake kit
Първостепенно като идея за джантата беше теглото - 8.6 кг
Гумите - GoodYear Assymetric 6 - 245 /40/19 - Наистина са залепени за пътя ,много добро представяне - Благодаря на Явор за съвета
Комбото с гумите прави 19 кг

2) Смених задните пластмасови биалетки с такива метални на Racingline
Единия път едната се счупи ,може би заради по-яката стаб .щанга ,после няколко пъти ги намирах с липстваща гайка
Е с металните засега е ОК

3)Редовно следя състоянието на двигателя със компресията и оглед на цилиндрите ...- Това от Август - 2024
Средно - 11.7 бар ( +-0.3бар) - Това за бутало със степен на сгъстяване - 9:1 .Макса за тая компресия е 12- 12.2 бара
Хонинга си е все още на място

4) Тъй като открай време се боря с едни misfires на всички цилиндри( на празен ход и частична газ) от които колата не записва грешка ,ама чрез аутополара ,аз знам ,че ги има
Е най -сетне открих причината .Беше станало ясно от компа на Тодор ,с които той елиминира МПИ дюзите на празен ход ,че мисфаърите са от причинени заради големите дюзи .Сега открих и точната причина.
Тъй като дюзите са с различен ъгъл на пръскане спрямо сток ,на празен ход и на частична газ дюзите ПРЪСКАТ частично върху вихровите клапи ...,съответно разпрашяването на 50% го няма ,става на капки
За съжаление нямам снимка с оригиналните клапи ,долу на снимката клапите вече са частично изрязани ..
Другото ,което гледах е ,че клапите в напълно отворен вид не представляват НИКАКВА рестрикция - Така че, ти flap runner delete kit ,които ги продават в нета са пълна простотия .Колата си работи по-същия начин и с по-орязани клапи.

5) Купих и фланци за джантите - 10 мм ,за 4 те колела
Да ,да знам за мноого отрицателни мнения ,ама тези които намерих са наистина добро качество -ултра олекотени и двойно балансирани - хъб - 57.0 мм, със ръб за джантата 66.5 мм.Така махнах и втулките от джантите и по-голяма стабилност на колата "уж " в завоите
"Красотата " на колата с по-изнесени джанти не ме вълнува
Вибрации - нулеви .Болтовете са по -дълги от сток с 10 мм и най -яката стомана - 12.9
Въпроса ,защо не взех направо джанти с по - ниско ЕТ ( 35 ).Ами нямаше .
Имаше с ЕТ 30 - ама първо бяха по-тежки , и ЕТ 30 щеше да дойде твърде много .

Така ,следващото в другия пост .