Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
Щото е ново и не сме свикнали, но и на мен не ми харесва.
Аман от 'подобрения' - да бяха подобрили окачването/скоростите, да не тропа/т!
Аман от 'подобрения' - да бяха подобрили окачването/скоростите, да не тропа/т!
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Да не пиша в другата тема. Аз не го хванах в конфигуратора (гледам чешката версия), но (мисля) Любо от ЕТ Дружба беше казал седмицата на 28ми, та се оглеждам. RS-а, това.
https://www.autoevolution.com/news/new- ... 42036.html
Скоро. Макар че също беше казал, че е възможно да не може да се поръчва до края на годината (ама не помня - да се поръчва до седмица 3 2025, или просто да се произвежда оттогава). Д мине още малко време, ще мина да попитам, като гледам още е малко рано.
https://www.autoevolution.com/news/new- ... 42036.html
Скоро. Макар че също беше казал, че е възможно да не може да се поръчва до края на годината (ама не помня - да се поръчва до седмица 3 2025, или просто да се произвежда оттогава). Д мине още малко време, ще мина да попитам, като гледам още е малко рано.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Айде чакаме първия поръчан рс Коди 2
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
и Аутогефюл
GUNTER SERVICE

- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Днес отивам на тестдрайв на Коди. Ще дам отзиви и снимки/видео след това 
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- pavel31
Привет колеги,
Тест драйв (Варна - Еуратек, 40мин. шофиране) на Шкода Кодиак (MY2025) 193 к.с. дизел, ниво Selection с добавени много екстри: Комфортни седалки с памет и обдухване, панорамен покрив, трети ред седалки, Кантон музикална система, head-up дисплей, почти всичките му видове асистенти, 20инча джанти. Доколкото разбрах колата е без адаптивното окачване. Ще се опитам да бъда максимално кратък и без много епитети, че емоциите напират в мен.
Плюсове:
Моите субективни заключения: Ако имам пари и търся първа кола, може би бих купил новият Кодиак, но не и дизел. Ако вече имам Кодиак 1 или Фейс Лифт не бих минал на новият Кодиак.
Снимка на заден ред на тестовата кола, която карах (има панорама):

Снимка на заден на кола от шоурума (без панорама):

Тестовата кола:

Колегата в дясно също спря до мен

Послепис: Има промоции в момента в Еуратек Варна за Кодиаци: Ниво Edition -8500 лева (Базова цена: 90130). 6% отстъпка за Sport Line при базова цена 93 730.
Надявам се, че съм бил маааалко полезен.
Поздрави!
Тест драйв (Варна - Еуратек, 40мин. шофиране) на Шкода Кодиак (MY2025) 193 к.с. дизел, ниво Selection с добавени много екстри: Комфортни седалки с памет и обдухване, панорамен покрив, трети ред седалки, Кантон музикална система, head-up дисплей, почти всичките му видове асистенти, 20инча джанти. Доколкото разбрах колата е без адаптивното окачване. Ще се опитам да бъда максимално кратък и без много епитети, че емоциите напират в мен.
Плюсове:
- Според мен са подобрили леко колата. Интериор не лош, качество не лошо, но не и премиум.
- Шумоизолацията според мен е или по-добре или конкретният модел, който карах е с акустичен пакет. Шум от двигателя се чува леко приглушено. На магистрала като настъпиш се чува по-добре двигателя
- Окачването ми се стори една идея по-приятно въпреки, че нямам база за сравнение. Моята кола е с 17ки тази беше с 20ки джанти
- Приятен ХедЪп дисплей и Лейн Асист.
- Седалките са комфортни и не лоши.
- При 186см виждам прекрасно целият преден капак. Шкода, защо ми е да го виждам? В моят Кодиак 1 (едвам се вижда)
- Стандартното окачване не е за 20инча джанти. Това не знам дали е субективен минус, но аз не бих карал тази кола с 20инча джанти. Свалям на секундата
- Задната камера при маневра назад е АБСОЛЮТЕН ПОГРОМ. Не знам от къде са я изровили с такова ниско качество!
- Работата с врътките и медията да си настроя всичко за нормално шофиране ми отне 10 мин на аварийни на магистралата. Не е чак толкова интуитивно.
- Работата с врътките за въздоховодите не е от най-приятните.
- 2 сензорни "бутона" управляват панормата и щората. Работата с тях е леко смущаваща докато разбереш как става. Ако искаш да отвориш нагоре панромата има вероятност да я отвориш нацяло.
- Заден ред седалки с панорама: според мен са разположени по-високо. Показвам снимки по-долу на тестовата кола и на Кодиак ниво Edition без панорама
- При настроена предна седалка за мен ако седна отзад нямам много пространство за краката.
- Движението на подглавниците е изключително грубо.
Моите субективни заключения: Ако имам пари и търся първа кола, може би бих купил новият Кодиак, но не и дизел. Ако вече имам Кодиак 1 или Фейс Лифт не бих минал на новият Кодиак.
Снимка на заден ред на тестовата кола, която карах (има панорама):

Снимка на заден на кола от шоурума (без панорама):

Тестовата кола:

Колегата в дясно също спря до мен

Послепис: Има промоции в момента в Еуратек Варна за Кодиаци: Ниво Edition -8500 лева (Базова цена: 90130). 6% отстъпка за Sport Line при базова цена 93 730.
Надявам се, че съм бил маааалко полезен.
Поздрави!
Последно промяна от pavel31 на 07.11.2024, 15:43:55, променено общо 3 пъти.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Тази карах и аз. Според мен има защото аз го прекарах от отбивката на магистралата за слънчево към стария път за Варна там е много разбито и режимите на работа според мен се различаваха съвсем отчетливо.
На мен ми хареса колко стегнато вози с тези 20". Както @Цецо75, винаги е казвал, че неговия се клати много, аз тука не усетих такова клатене. Веднага след Кодиака карахме Супърба със 18" и DCC и разлика в клатенето почти нямаше. Отдавам това на 20", че компенсират височината на СУВ модела.
- pavel31
Възможно е и аз да греша. Не намерих менюто от къде да регулирам окачването (ако изобщо има такова). При Пассат знам, че има. Но ако тази кола има DCC, ще я сваля на 19ки и ще си свирукам с кеф.
- altot22
- Гараж: Skoda Kodiaq 2024, 1.5 TSI / 150 kW / 204 к.с., 6DSG, P-HEV, 26 kWh
Toyota Corolla, 2010, 1.8, 132 к.с. бензин
Mazda 6, 2004, 2.0, 141 к.с. бензин
Привет бъдещи колеги,
Преди да взема решение, каква кола да си взема имах няколко изисквания. Да е бензинов двигател, с комфортна возия, екстри улесняващи мен, но най-вече жената да кара без проблем, да е висока (СУВ) и да не е премиум, но да доближава премиум, икономична в града, комфортна на магистрала. Много мислих между 4х4 и предно, но не ми е трябвало до сега 4х4, ако съм излизал в заледено, морко или кално премиум гумите не са ме оставяли и някак отпадна 4х4.
Тествах следните марки това са само минусите в моите очи:
- Тойота Рав4, няма возия, подскача задница като е празна, даже удря като на желязо.
- Субару Фористер - няма такова дърво, за 30 мин се схванах на седалките, натискам газта да ускори няма никой, до 3к оборота и друса.
- Киа Спортидж - возията е задоволителна, но е малка тясна и къса
- Хюндай Туксон - подобно на кията, много тъч бутони.
- Шкода Кодиак - ами за сега няма минуси - всички марки от горе, като материали даже са по-зле.
След 1ви тест драйв на Шкода Кодиак 2,0 TDI успях да се спра на марката, макар да не исках дизел.
След това реших да пробвам Октавия, хареса ми и тя, но задните врати ми се сториха леки и кухи, странен звук издават в сравнение с предните. Аз вече исках по-висока кола и затова не тествах супърба на пътя, само в шоурума.
Направих 2ри тест дрaйв на Кодиак 2.0 TDI 193 4х4, стабилен на пътя, няма превъртане на гуми, обаче има едно замисляне при тръгване, което ми казаха, че при бензина го няма, да видим.
Направих и 3ти тест драйв на 1.5 TSI 204 к.с PHEV- Изрових Дружба с него и останах изключително приятно изненадан. Ускорението на ток, няма база за сравнение, но превърта гуми, все пак не е 4х4 и е към 2 тона, не беше с DCC и все пак много приятна возия със 17`джанти. Много плавно преминава от ток в хибриден режим. 1.5 с тези 204к.с комбинирани са съвсем задоволителни за мен, вече по спокоен на пътя и с дете.
На 31/10 поръчах P-HEV, днес разбрах, че 49 седмица е планиран за производство и може би към края на декември ще е тук. Предпочитам 1ва регистрация да е 2025, така, че тогава мога да дам повече инфо.
Иначе добавих към едишън, адаптивен контрол на окачването DCC Plus, прогресивно управление на волана, 18ки джанти, допълнително обезшумяване на купето, пакет Suite - Black и с цвят черна перла, подготовка за монтаж на теглич и двата кабела за зареждане. Другото ми е излишно, защото с 13 инча дисплей не ми допада интериора,
Надявам се скоро да се присъединя към групата!
Преди да взема решение, каква кола да си взема имах няколко изисквания. Да е бензинов двигател, с комфортна возия, екстри улесняващи мен, но най-вече жената да кара без проблем, да е висока (СУВ) и да не е премиум, но да доближава премиум, икономична в града, комфортна на магистрала. Много мислих между 4х4 и предно, но не ми е трябвало до сега 4х4, ако съм излизал в заледено, морко или кално премиум гумите не са ме оставяли и някак отпадна 4х4.
Тествах следните марки това са само минусите в моите очи:
- Тойота Рав4, няма возия, подскача задница като е празна, даже удря като на желязо.
- Субару Фористер - няма такова дърво, за 30 мин се схванах на седалките, натискам газта да ускори няма никой, до 3к оборота и друса.
- Киа Спортидж - возията е задоволителна, но е малка тясна и къса
- Хюндай Туксон - подобно на кията, много тъч бутони.
- Шкода Кодиак - ами за сега няма минуси - всички марки от горе, като материали даже са по-зле.
След 1ви тест драйв на Шкода Кодиак 2,0 TDI успях да се спра на марката, макар да не исках дизел.
След това реших да пробвам Октавия, хареса ми и тя, но задните врати ми се сториха леки и кухи, странен звук издават в сравнение с предните. Аз вече исках по-висока кола и затова не тествах супърба на пътя, само в шоурума.
Направих 2ри тест дрaйв на Кодиак 2.0 TDI 193 4х4, стабилен на пътя, няма превъртане на гуми, обаче има едно замисляне при тръгване, което ми казаха, че при бензина го няма, да видим.
Направих и 3ти тест драйв на 1.5 TSI 204 к.с PHEV- Изрових Дружба с него и останах изключително приятно изненадан. Ускорението на ток, няма база за сравнение, но превърта гуми, все пак не е 4х4 и е към 2 тона, не беше с DCC и все пак много приятна возия със 17`джанти. Много плавно преминава от ток в хибриден режим. 1.5 с тези 204к.с комбинирани са съвсем задоволителни за мен, вече по спокоен на пътя и с дете.
На 31/10 поръчах P-HEV, днес разбрах, че 49 седмица е планиран за производство и може би към края на декември ще е тук. Предпочитам 1ва регистрация да е 2025, така, че тогава мога да дам повече инфо.
Иначе добавих към едишън, адаптивен контрол на окачването DCC Plus, прогресивно управление на волана, 18ки джанти, допълнително обезшумяване на купето, пакет Suite - Black и с цвят черна перла, подготовка за монтаж на теглич и двата кабела за зареждане. Другото ми е излишно, защото с 13 инча дисплей не ми допада интериора,
Надявам се скоро да се присъединя към групата!
Има два вида хора, които ме харесват и хора, които не ме познават!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Честито,леко чакане и като дойде ,пак ще честитим GUNTER SERVICE

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
От средната врътка се избира дали да усилваш радиото, режима на DCC и сила на вентилатора ако не се лъжа.pavel31 написа: 07.11.2024, 15:37:50 Възможно е и аз да греша. Не намерих менюто от къде да регулирам окачването (ако изобщо има такова)
- pavel31
Да,
Сега видях менюто как изглежда на Супърб. Не стигнах до него очевидно или съм го подминал защото водих битка с духалките и панорамата на магистралата.

Сега видях менюто как изглежда на Супърб. Не стигнах до него очевидно или съм го подминал защото водих битка с духалките и панорамата на магистралата.

-
hristo_iv_
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI
Честито за поръчката. Явно аз съм единственият, който е поръчал кола без да направи тест драйв
камо ли 2-3
За 2.0 TSI ще чакам 3 до 4 месеца. Явно с батерията е по-бърз
За 2.0 TSI ще чакам 3 до 4 месеца. Явно с батерията е по-бърз
-
hristo_iv_
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI
btw от днес са върнали кодиак конфигуратора и има нова ценова листа. цените са нагоре спрямо последната