Flaviana написа: 30.10.2024, 12:36:54
@SimichOil, това е невъзможно при положение, че самият производител дава 60 километра максимално като пробег, което всички знаем е недостижимо!
Достижимо е и зависи много от стила на каране и от самия автомобил. Тези "60" км (гледал съм клипове доста) са дадени ако се кара на права отсечка с постоянна скорост - пример: София - Пловдив магистралата с постоянна скорост и се минават по този начин 60тина км (ако толкова са дадени като х-ки на автомобила). В града обаче е много различно (каквато е и идеята на такъв тип автомобил) - постоянно се спира и се използва спирачката, а тогава колата влиза в режим на рекуперация и през това време се пълни батерията). Също когато се отнеме газта, самата инерция на автомобила пак започва да пълни много батерията. Изгледайте клипове в интернет какво количество енергия се рекуперира в момент на спиране или когато колата се движи по инерция. Точно това количество енергия увеличава много пробега. Аз лично с една заредена батерия си минавам вече 2 пъти около 80-90 км градско.
bega4kata написа: 30.10.2024, 12:51:21
Не карал още със 160 примерно да пише как е.
Пробвах я и на извънградско - впечатлен съм от мощността, както и от разхода. При изпреварване, усещането е уникално. Мощност има предостатъчно - все пак половината идва от ел.мотори, там е ясно че всичко се случва на момента. При високи скорости също е доста приятно и изобщо не е шумен двигателя или eCVT-то. Въпрос на свикване е обаче - има си специфика и не е като двигател с DSG или с ръчни скорости. Но е много приятно. И аз гледах разни клипове в нета как е много шумно в колата - е при мен изобщо не е.
Русе - Априлци - разход около 3.3-3.4л / 100 км. Тръгнах от Русе със 100% заредена батерия и малко преди Априлци тя просто свърши (оставаха ми около 20тина км)
Априлци - Русе - разход около 5.3-5.4 л /100 км. Тук батерията вече беше изтощена (т.е. на 30% - което автоматично означава, че не мога да карам само на ток) - през целия път колата си вървеше в хибриден режим. Най-хубавото е, че тези 30% са винаги налице - колата си разполага с цялата мощност - те просто не свършват, защото постоянно се зарежда батерията дори и когато карам с включен двигател)
Като цяло маршрута не е от най-добрите за тестване на разхода - постоянно има тирове и трафик - кара се бавно, постоянно се изпреварват ТИРове или колони от коли. В автоматичен режим дори не можеш да разбереш кога се е запалил двигателя - толкова е тихо всичко. Усеща се вече при рязко подаване на газ. И да - звука е мноооого приятен (за мен поне) - все пак не е малък двигател 1.5 - 1.6 а си е 2.5 и се чува хубаво и генерацията. Странно приятно се чува