Идва зима, а джанти?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Николай Станков

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 1.6 TDI 110 к.с. 2016г.
Обратна връзка:

Идва зима, а джанти?

Мнение от Николай Станков »

6,5J 5х112 R16 ЕТ 41. Надявам се да не съжалявам, че предпочетох ЕТ 41, но каквото стане, не е голяма разликата. Ще изглежда така :Изображение
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Идва зима, а джанти?

Мнение от SilverBullet »

Николай Станков написа: 31.10.2021, 12:02:34 Надявам се да не съжалявам
Ще изглежда малко по прибрана от това
Изображение
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Идва зима, а джанти?

Мнение от Simov »

Я да вдигна от праха темата на колегата...
Кажете как процедирате с летите джанти и веригите? Аз до сега бях със стоманени джанти зимата и си возих едни съвсем обикновени вериги меча стъпка (Аутопрактик май бяха) в багажника. Даже не съм ги разпечатал (веригите) за 5 зими да видя какво има в кутията. На предната кола, също не са ми трябвали, но ги бях пробвал "на сухо"...
Да, но ходя често до Пампорово и Чепеларе, та е хубаво да съм подготвен с комплект в багажника, било то само и за гусин полицай, който все някога ще ми каже "От тука само с вериги".
С две думи, какво става с джантата, ако й се сложат метални вериги меча стъпка? Предполагам се надраскват зверски? Тогава какви да са веригите - пластмасови, текстилни, други?
Изображение
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Идва зима, а джанти?

Мнение от krachunov »

За 20 години 2 пъти ми се е налагало да слагам вериги. Втория път, в алпите един доста стръмен склон с лепкаво отъпкан сняг, сложих текстилни.
Повече не съм и мислил да мъкна железните. Разбира се и те си имат лимит, някъде където е заледено само с истински вериги.
Не знам за пред милиционерите, дали текстилните биха минали. [smilie=punish.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”