Изтичане на масло Fabia 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- taner91xp
- Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP
Здравейте,
Някой от вас ангажирал ли се е да се бори с изтичането на масло?
За съжаление имам лошия късмет да съм се сдобил с Фабия 2 1.4 TDI с изтичащо масло.
На 7000 км го хванах че бързо свършва и трябва да доливам през първата му година на експлоатация при мен.
На пръв поглед има омазняване около семеринга явно там изпуска и можеби това е причината да я продадат.
Предполагам трябва са се смени семеринг и картер ако се прецени и уплътнения?
Нямам идея просто спекулирам.
Ако някой е правил такива ремонти може ли да сподели приблизителен разход за ремонта?
Едва ли ще мога да я продам по скоро да я стегна и да я карам още.
За начало при последната смяна на масло ми предписаха течност против oil leak когато спадне нивото на ново масло и преди да долея.
Другото което забелязвам е че често пуши бял или синкав дим при запалване след което няма индикация за проблем.
Моля дайте съвет.
Благодаря предварително.
Някой от вас ангажирал ли се е да се бори с изтичането на масло?
За съжаление имам лошия късмет да съм се сдобил с Фабия 2 1.4 TDI с изтичащо масло.
На 7000 км го хванах че бързо свършва и трябва да доливам през първата му година на експлоатация при мен.
На пръв поглед има омазняване около семеринга явно там изпуска и можеби това е причината да я продадат.
Предполагам трябва са се смени семеринг и картер ако се прецени и уплътнения?
Нямам идея просто спекулирам.
Ако някой е правил такива ремонти може ли да сподели приблизителен разход за ремонта?
Едва ли ще мога да я продам по скоро да я стегна и да я карам още.
За начало при последната смяна на масло ми предписаха течност против oil leak когато спадне нивото на ново масло и преди да долея.
Другото което забелязвам е че често пуши бял или синкав дим при запалване след което няма индикация за проблем.
Моля дайте съвет.
Благодаря предварително.
- taner91xp
Привет, посъветваха ме за начало да сменя маслата и филтрите с по скъпи.
И да добавя добавка Bardahl.
До сега са слагани масла 5.30.
Но тя колата е над 200 000 км.
Посъветваха ме да опитам с 5.40.
И да добавя добавка Bardahl.
До сега са слагани масла 5.30.
Но тя колата е над 200 000 км.
Посъветваха ме да опитам с 5.40.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Не знам как по скъпото масло ще спре да тече от семеринг и да изгаря (изпушване в бяло синкав отенък е точно това, изгаряне на масло попаднало някак си в цилиндрите). Не знам кой "ти ги говори" тези неща, но намери читав сервиз.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Гледам, че си от Варна, бягай при @bega4kata, да ти реши проблемите.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
Карах Фабия 1.4 TDI, до 220 000км. Никакъв проблем с теч на масло при мен, всичко беше идеално.
Мотора след голям пробег може да има проблем с - веригата, оптегача и 3-те (мисля че толкова бяха) зъбни колела на маслената помпа.
При мен ги смених (оригиналните от завода) превантивно (за мое успокоение) на 220 000км (преди да я продам)
Хубаво е оригинални да се сложат, мисля, че от това се състоеше комплекта:
- Комплект верига:
* Верига 045 115 230A
* Обтегач 045 115 124B
* Зъбно колело 045 115 121
* Зъбно колело 045 103 319A
* Зъбно колело 045 103 333
* Болт шайба колянов вал WHT 004 573
Когато се интересувах по темата, мисля че четох, че трябва да се следи за специфичен шум от към двигателя и картера (при мен отсъстваше).
Поздрави!
Мотора след голям пробег може да има проблем с - веригата, оптегача и 3-те (мисля че толкова бяха) зъбни колела на маслената помпа.
При мен ги смених (оригиналните от завода) превантивно (за мое успокоение) на 220 000км (преди да я продам)
Хубаво е оригинални да се сложат, мисля, че от това се състоеше комплекта:
- Комплект верига:
* Верига 045 115 230A
* Обтегач 045 115 124B
* Зъбно колело 045 115 121
* Зъбно колело 045 103 319A
* Зъбно колело 045 103 333
* Болт шайба колянов вал WHT 004 573
Когато се интересувах по темата, мисля че четох, че трябва да се следи за специфичен шум от към двигателя и картера (при мен отсъстваше).
Поздрави!
<= Те това е колата!- taner91xp
Здравейте, благодаря за включванията.
Ще опитам и при майстора, който сте посъветвали ако продължава да пуши при следващото обслужване. Но като цяло всеки казва да си взема нещо с ново с 4 цилиндъра и по доказани двигатели. Но до като пестя средства за следваща кола ще опитам да карам тази както мога.
Но с тия три цилиндъра всеки майстор се кръсти.
Всеки при когото съм бил казва че двигателите не са издръжливи и са проблемни от тази серия.
От както я имам съм правил следните неща:
Пълно обслужване на всички филтри и масла вече няколко пъти, все с различни….щото майсторите са все различни. Едните сипват по специфика, другите сипват над специфика, трети добавят и добавки.
Този път заложих на по скъпи консумативи и добавки по препоръка на текущия ми майстор с идея да видим какво ще се случи, защото предните майстори ми слагаха по тънки масла.
Сега съм с Castrol и Bardahl.
Преди това смених всички накладки и дискови спирачки. Ангренажен ремък.
Сега излязоха още проблеми като тампони-носачи, биалетки, пистов ремък и Ляв маншон полуоска.
Искам и тях да правя.
Ще опитам и при майстора, който сте посъветвали ако продължава да пуши при следващото обслужване. Но като цяло всеки казва да си взема нещо с ново с 4 цилиндъра и по доказани двигатели. Но до като пестя средства за следваща кола ще опитам да карам тази както мога.
Но с тия три цилиндъра всеки майстор се кръсти.
Всеки при когото съм бил казва че двигателите не са издръжливи и са проблемни от тази серия.
От както я имам съм правил следните неща:
Пълно обслужване на всички филтри и масла вече няколко пъти, все с различни….щото майсторите са все различни. Едните сипват по специфика, другите сипват над специфика, трети добавят и добавки.
Този път заложих на по скъпи консумативи и добавки по препоръка на текущия ми майстор с идея да видим какво ще се случи, защото предните майстори ми слагаха по тънки масла.
Сега съм с Castrol и Bardahl.
Преди това смених всички накладки и дискови спирачки. Ангренажен ремък.
Сега излязоха още проблеми като тампони-носачи, биалетки, пистов ремък и Ляв маншон полуоска.
Искам и тях да правя.
- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
Привет, сам си отговаряте до някъде за проблемите - майсторите при които ходите и приказките които Ви наговарят.
Аз споделих километража с моята кола и лоша дума не мога да кажа. За всяка кола си е важно как е поддържана, предполагам, че това го знаете.
Отидете и се довере на Сами @bega4kata, щом сте от Варна.
Поздрави![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Аз споделих километража с моята кола и лоша дума не мога да кажа. За всяка кола си е важно как е поддържана, предполагам, че това го знаете.
Отидете и се довере на Сами @bega4kata, щом сте от Варна.
Поздрави
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
<= Те това е колата!- taner91xp
Ок.
Ами бяхте прави.
Отново пропуши, смяна с по дебело масло не помогна. Сега остава и да видя колко бързо ще ми изгори маслото.
Някой може ли да сподели детайлно как се поддържа въпросната Шкода Фабия 2 и кои консумативи на колко километри се сменят.
Нямам сервизна история, почна да тече в момента в който се сдобих с нея.
И един глупав въпрос като ти сменят ангренажният ремък пълен комплект, сменят ли и пистовия ремък и водната помпа или са отделно .
Преди 40 000 знам че ангренажа е сменян целия а пистовия ремък сега излезе че е износен.
Помня че континентал бяха помзвали.
Ако е сменен какви са факторите този ремък да се износва толкова бързо? За мен или не е сменян или се е износил бързо. Или това че пишат че на 100 000 или 150 000 се сменя е невярно.
Ами бяхте прави.
Отново пропуши, смяна с по дебело масло не помогна. Сега остава и да видя колко бързо ще ми изгори маслото.
Някой може ли да сподели детайлно как се поддържа въпросната Шкода Фабия 2 и кои консумативи на колко километри се сменят.
Нямам сервизна история, почна да тече в момента в който се сдобих с нея.
И един глупав въпрос като ти сменят ангренажният ремък пълен комплект, сменят ли и пистовия ремък и водната помпа или са отделно .
Преди 40 000 знам че ангренажа е сменян целия а пистовия ремък сега излезе че е износен.
Помня че континентал бяха помзвали.
Ако е сменен какви са факторите този ремък да се износва толкова бързо? За мен или не е сменян или се е износил бързо. Или това че пишат че на 100 000 или 150 000 се сменя е невярно.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Колега, за трети път ще ти напишем - отиди при Сами (@bega4kata), да ти види колата и не се занимавай с глупости.
Иначе 99.9% от хората при смяна на ангренаж сменят и пистовия.
Иначе 99.9% от хората при смяна на ангренаж сменят и пистовия.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K