Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Toyota

Мнение от krachunov »

stefan L написа: 17.10.2024, 20:40:18 Не думай [smilie=sarcastic.gif] CVT какво е?
Говоря за ТОЙОТА....
Хибрида НЕ Е със CVT а с eCVT
Въпреки сходното наименование, реално НЯМАТ нищо общо. Едното е с ремък, другото е планетарна предавка.
Та точно ти думам, няма съединител, няма "скорости" в общия смисъл.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Toyota

Мнение от stefan L »

krachunov написа: 17.10.2024, 21:31:09 Говоря за ТОЙОТА....
Ми да беше го написал ;) https://www.google.com/search?q=eCVT&so ... XByTc,st:0
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Toyota

Мнение от krachunov »

stefan L написа: 17.10.2024, 21:38:23 Ми да беше го написал
Моя грешка, предположих че се подразбира в тема която се казва Toyota и предните мнения обсъждат тойота... ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от bega4kata »

Планетарната би трябвало да има повече загуби.
Изглежда още по сложно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Toyota

Мнение от krachunov »

Тук добре се показва кое как.
По - сложно не е, даже е доста по опростена система спрямо стандартните скоростни кутии. За загуби, не знам. Но голямата скорост е свързана с високи обороти, което ти гръмва главата.
Реално в градско и междуградско е много добре. На магистрала обаче, над 120 няма хибрид, няма дявол. Заради двигателя, както казах макс. въртящ момент, е на много високи обороти. И на магистрала е брутален рев. Рав-ката вероятно е по - добре обезшумена, но королата не е. В момента се родих направо.
Аватар
Mirortron

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 VRS 2.0tsi
Ibiza 6K2 1.9 TDi

Toyota

Мнение от Mirortron »

alexbardarov написа: 17.10.2024, 14:50:50 ..., че по-горните нива са само с панорамен покрив, а товята гледам няма.
Сякаш не съм виждал плъг-ин с панорама
O3 2.0tsi
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от SimichOil »

alexbardarov написа: 17.10.2024, 14:50:50 Ако не е тайна какво ниво на оборудване е колата?
Моята е Style. В България предлагат само 2 нива и това е високото. Ако е нормалния хибрид вече има няколко нива - като само последното има панорама. Реално в България не се внася плъг-ин на който да може да се допоръча панорама. То реално и нищо не може да се допоръчва освен изброените неща в нивото на оборудване. Като екстри само разни аксесоари може да се допоръчват - нищо друго.
bega4kata написа: 17.10.2024, 15:38:38 300коня максимална скорост 180 км?
Да - на теория е ограничен на 180 км/ч - но реално си вдига 194-195 - и там рязко умира. Аз никога няма да карам с такава скорост такъв тип кола. В 90% от случаите сме цялото семейство когато сме извън града и никога не бих си позволил да карам с такива скорости.
bega4kata написа: 17.10.2024, 18:09:35 Абе как ще дадеш 100+ за кола дето вдига 180.
Е дадох ги с кеф. Вече 2 дена я карам - нарочно си търся къде да ходя - колата е невероятна.

Малко предистория, че сега имам време да напиша малко по-дълъг пост.

Реших да продам Супърб-а докато е още сравнително нов и много запазен. На реални километри беше - без абсолютно никакви забележки. Редовно обслужван и много гледан и пазен. Още докато го продавах започнах да обикалям по разни шоуруми да гледам за друга кола.
Изискването ми беше да е по-висока от Супърб-а - т.е. да е СУВ. Задължително 4х4 и да има прилична мощност - т.е. над 200-220 к.с.
Шкода ме изгубиха много рязко още в началото - отидох да питам в шоурум-а (не в Русе) - бях решил да е Кодиак РС - с големия бензинов двигател. Бях си казал - това ще е - но поръчките ще започнат евентуално Февруари - Март 2025 - като в най-добрия случай щях да получа колата началото на 2026 - с уговорката че може и да не се случи тогава. Прецених че не ми се чака година и половина за кола.

Всички марки вече предлагат много орязани двигатели - 1.2 - 1.4 - 1.6 - или нямат това което аз исках като СУВ. Peugeot, Renault, Opel, Nissan, KIA, Huyndai - нищо не си харесах. Всички са или малки като обем вътре и като багажник - или малки като двигател. AUDI, VW и Mercedes не съм гледал - там каквото искам го има - но бюджета идва повече над това което бих отделил за нова кола.
След доста мислене почти бях поръчал KIA Sorento - огромен автомобил - 2.2 дизел - доста тромав. Вътре е прекрасен, но като обезшумяване не е моето - дизела се чува много ясно и дразнещо. Освен това на това купе - идва слаб двигателя - не исках да сменям колата с нова такава но по-слаба.

Имаше изложение в Русе на всички представителства и реших все пак да покарам РАВ4. Разбрахме се да отида сутринта на следващия работен ден. С отиването ме посрещнаха - попълних си документите и започнах да карам. Карах я над час - навъртях 100тина км - и никой нищо не ми каза. Дори когато казах да се прибираме към шоурум-а ми казаха че ако искам и имам нужда от още време - да карам. Върнахме се в Тойота и казах на жена ми - това е колата. Още на момента я поръчах.
Относно колата - аз съм много впечатлен. Има почти всичко което аз искам от един автомобил.
- Мощност - за мен е предостатъчна - точно това ме впечатли в тази кола когато карах тестовата. Изпреварва с лекота, дори и с много малко подаване на газ. Ускорение - мигновено с леко докосване на педала на газта. Електромоторите вършат страхотна работа и усещането е супер.
- Тишина - дори не можеш да разбереш кога е запалил двигателя - ако не гледам графиката на която се визуализира какво се случва - дори няма да разбера че ДВГ е запалил. Това е при нормално и спокойно каране. Логично - ако се даде рязко газ - там вече си се чува двигателя, но много тихо и глухо. Колата е много добре обезшумена - чувам само шума от гумите и вентилатора на парното/климатика.
- Комфорт - вози хем много меко, хем много стегнато. Преминава през легнали полицаи много добре, както и всякакви неравности по пътя, дупки, рязан асфалт, кърпен и т.н.
- Усещането с e-CVT е много приятно. Аз в началото дори не исках да ходя да гледам Тойота точно заради слабите двигатели (нормалните хибриди) + CVT. Дори не знаех че имат и плъг-ин хибрид. Видях го чак на изложението в Русе. Винаги съм си мислел, че точно това CVT ще ме дразни много - е точно обратното стана. Начина по който се случва всичко откъм задвижване в тази кола (за мен поне) е съвършен. Не разбираш кога какво се случва - всичко е много плавно и синхронизирано. Дали върви с 1 електромотор, дали с 2 и дали с 2 мотора + двигател. Нямам никакви забележки.
- Седалки - уникално удобни - Аз слизам от Супърб - тези на първо усещане са невероятни. След седмица ще покарам повече на дълъг път и ще мога да понатрупам повече впечатления.
- Фарове - уникални. Нормално е да съм впечатлен - предишната ми кола беше с Xenon.
- Музика - с фабричен усилвател + говорители + субуфер на JBL. Смея да твърдя, че свири по-добре от Canton при Superb 3. Въпреки това съм си накупил нови компонентни системи, усилвател, DSP, кабели, преходници и ще ми правят отливка за багажника за по-голям субуфер. Ще запазя стоковия вид на автомобила - няма да режа и да кълцам нищо - просто всичко ще се смени с много по-висококачествени компоненти. Мерак ми е и ще го направя :)
- Мултимедия - доста е постна откъм опции, настройки - но пък си има всичко необходимо. Новия дисплей при фейслифта е с много добро качество. Всичко върви много плавно и няма никакво забавяне. Екрана е много чувствителен и се работи много добре при допир.
- 360 камера - включва се веднага автоматично когато парктрониците засекат нещо - аз съм много доволен. Качеството на картината е много добро.
- Огледало за обратно виждане - дигитално е и ми е малко странно - но няколко човека ми казаха вече, че свикне ли се с него - няма да искам да ползвам обикновеното.
- Вътре като цяло е малко по-обикновено и не е толкова напудрено и шарено като други марки - по-старомодно изглежда но пък всичко е много функционално.
- Имам резервна гума въпреки факта че имам и голям багажник + голяма батерия.
- Хареса ми, че мога да си отоплявам и охлаждам колата дистанционно от телефона. За мен това е много полезна екстра. Не съм запознат как е при новите бензинови и дизелови автомобили на Шкода да речем - но за мен тази екстра е супер.
- Навигацията е облачна - колата просто си я дърпа по интернет. Ако има ъпдейти - те си се правят някъде на сървърите им. Не мисля много да я ползвам - понеже ще си използвам Waze.

За обслужването в Тойота мога да говоря много. От момента в който отидох и казах че искам да покарам колата - до момента на издаването аз не мога да се хвана за нищо и да кажа нещо лошо. Няколко нови Шкоди съм купувал - никога не съм виждал подобно обслужване. ДА - ще кажете, че си го плащам с колата - но го плащах и при Шкода но такова обслужване не получих. И съм купувал все хубави Шкоди - не са били базови модели - все са били напудрени и възможно едни от най-скъпите. И факт - не си купих от Тойота една от най-скъпите им коли - имат и къде къде по-скъпи от моята. Да не говорим за Лексус - представителството и шоурум-а е един - както и екипа там.
Ще се опитам да бъда много кратък :)
Казах - поръчвам. На секундата седнаха с мен и ми отделиха времето което пожелах - да разпитам за каквото ме интересуваше. Договора беше готов за нула време. Попитах колко е капарото - отговора - може и 1000 лв.
Прибрах се в нас с папката с документите - и логично - първо отворих сайта да проверя все пак какво съм си поръчал - защото го поръчах много набързо след само 1 тестдрайв - без да съм чал каквото и да е. И веднага видях - че има промоция - подарък нови джанти (същия размер като тези с които ще дойде колата) - същия модел + зимни гуми. Проверих - цената е около 6000 лв на комплекта - продажна цена за 19''. Веднага звъннах в Тойота - хората си бяха записали вече номера ми и още с вдигането ме поздравиха по име. Да - малко е - но прави впечатление. Попитах за тази промоция при което отговора беше - че това вече е включено в поръчката - просто са си мислели че аз го знам и затова не са ми казали. Проверих си договора и ДА - там беше описано че в поръчката са включени комплект джанти и гуми - с цена 0 лв. (т.е. подарък). Аз се извиних, че не съм прочел какво разписвам - но няма да крия - вълнувах се :)
Още в началото попитах - дали мога да получа отстъпка от обявената цена - казаха ми че отстъпки не правят - но могат да ми подарят аксесоари на стойност 1.5% от стойността на колата. Избрах си аксесоари и им казах какво искам.

Мина време и ми звъннаха да ми кажат че колата е влязла за производство - аз не съм ги търсил. След 2 седмици ми звъннаха да ми кажат, че колата вече има ВИН номер и е произведена. Отново след време ми звъннаха да ми кажат, че всички аксесоари са пристигнали и че колата вече е Транзит - т.е. пътува с кораб. След месец ми звъннаха да ми кажат, че колата е вече в България и може да започнем процедура по оправяне на всички документи. След още 4-5 дена ми се обадиха и ми казаха ако искам да отида да си я видя.

Имаше 1 ден забавяне заради липсващ документ - заради който ми се обадиха да ми се извинят, че ще се забави издаването на автомобила с 1 ден.
В деня на предаването - колата беше измита, със заредена на 100% батерия, налята течност за чистачки - зимна (догоре), зимните стелки сложени на местата си, както и гумената стелка в багажника. Всичко беше подредено в багажника (всички аксесоари и 2-та кабела за зареждане - този за шуко + другия за обществените зарядни). В колата беше сложена една страхотна кутия с ароматна свещ - точно до скоростния лост - подарък от шоурум-а. Жена ми я хареса много и искаше да си поръчаме още за вкъщи - като видях цената се отказах
Всички документи бяха подготвени в папка с моето име - моите копия в една под папка и тези за тях - в друга. Ключовете ми ги дадоха с много хубави ключодържатели на Тойота. Децата искаха да дойдат да вземем заедно колата - останаха впечатлени от панделката и на таблото имаше сложен един надпис - на добър път ! Изкараха ми колата от шоурум-а - поляха ни път (наистина). Накрая за капак ми дадоха и ваучер за 100% безплатно техническо обслужване на 1вата година или на 15к км. Ваучера беше поименен с описано моето име, номер на автомобила и т.н. и ламиниран.

Пак да кажа - всички тези неща и жестове си ги плащам - наясно съм, че не са безплатни - но ги има и те карат да се усмихнеш.

Мога още много да пиша, но стана дълъг поста.

п.с. Колата е вече на 100км - от които 90км са само на ток. Просто возих баща ми и включих и ДВГ за да му покажа ускорението.

п.п.с. Далеко съм от мисълта че съм си купил Ролс Ройс - но на мен засега много ми харесва. Със сигурност ще открия много неща и които да ме дразнят - това е ясно :)

Сигурно има и друго - не се сещам.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Toyota

Мнение от FaKeR »

Само написаното от теб може да накара някой да отиде да си купи Тойота, много си сладкодумен, но и не украсяваш излишно. Много приятно четиво!
И честито за колата, само премиум трифазен ток и 98 октана да вижда [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Toyota

Мнение от stefan L »

SimichOil написа: 18.10.2024, 15:59:31 но реално си вдига 194-195
По гпс или по километраж?
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Toyota

Мнение от redalex »

SimichOil написа: 18.10.2024, 15:59:31 Да - малко е - но прави впечатление.
SimichOil написа: 18.10.2024, 15:59:31 ми се обадиха да ми се извинят,
SimichOil написа: 18.10.2024, 15:59:31 Мина време и ми звъннаха да ми кажат че колата е влязла за производство - аз не съм ги търсил.
Само тези 3 неща, са силно ВПЕЧАТЛЯВАЩИ и напълно те разбирам защо са те изкефили. Евала на такива търговци.

За самата кола - честито! Да те вози с кеф и без грижи.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от bega4kata »

Страхотно ревю браво . И сртахотно приятно изживяване сте имаки благодарение на прекрасната кола и отношение на дилърите.
За тУй дЕт вдига само 180,няма да ти се карам [smilie=kiss3.gif] Прав си,че е семеен автомобил и няма да се засилваш с такива големи скорости.
но все пак можело на 200 поне да я ограничат,да ги .....и японците
Аз примерно само заради това,бих бил много възпрепятстван да си я купя. Но знам,че аз не съм много добре [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от bega4kata на 18.10.2024, 17:04:11, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

Toyota

Мнение от Impress_me »

SimichOil написа: 18.10.2024, 15:59:31Мина време
Колко, че моята я поръчах Август?
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Toyota

Мнение от pavel31 »

ABBC3_OFFTOPIC
Майко бе, половината форум си е напоръчал нови автомобили. Сега разбирам що колегите пишат "масони"
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Toyota

Мнение от Stoyanov »

Страхотно писание. Направо за момент съжалих, че и аз не съм си взел Тойота вместо Супърб. браво
Изображение
Аватар
dr_rado

Škoda Фен

Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5

Toyota

Мнение от dr_rado »

Колега @SimichOil, страхотно описание! Честито за страхотния автомобил! Като купувал нов Superb и Toyota мога напълно да потвърдя всичко, което си писал! Oтношението в Тойота е много "топло" и определено печели купувачите! Със здраве да я карате и да й се радвате много!
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”