Пакет Лоши Пътища - Октавия Комби 2024
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
steee
Здравейте. Преди няколко дни поръчах Октавия Комби - пакет Edition. Като цяло пропуснах да добавя пакета за лоши пътища и се оказа, че не може вече и да се добави тъй като датата на производство била съвсем скоро. Голяма загуба ли е липсата на пакета? По принцип ми обясниха, че имало усилена кора под двигателя, на други места виждам,че е предвиден и повдигнат просвет с 15мм. Като цяло основното каране ще е на магистралата, не предвиждам да се кара офроуд, но честно казано леко ме притеснява ниския ground clearance - 137мм. Другата ми кола е Golf 7 с 142мм и понякога имам проблеми с минаването през бордюри за достъп до рампи на гаражи - има едни гумени кори на предната броня, които са ниско и внимавам доста при слизането. Също ми беше интересно, дали въпросния пакет влошава много возията и поведението в завой? Тестовата Октавия ми допадна, никаква идея дали е имала въпросния пакет.
Последно промяна от steee на 17.10.2024, 22:10:35, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Не съжалявай,става леко грозна с него.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
6_without_10
Става много грозна. Един познат го има новия седан с тази "екстра"...отзад все едно е надигнала фустаната да я опънат ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Тая екстра отива на Скаут ама на стандартната по-скоро не съжалявай.
-
steee
Изобщо не се бях замислил за промяната на визията от повдигането... Определено би ме издразнило. Пък и като се замисля тези 1.5см едва ли ще променят осезаемо проходимостта.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Повишават проходимостта, при това не малко. . Точно на бордюри, легнали полицаи, наклонени рампи най-много се усеща, защото междуосието е голямо. И освен това, получаваш и по-здрави кори отдолу. Но си има цена - комфорта страда. Вози твърдо. За поведението в завои... там по-скоро е от значение на греда ли си или многоточково. Визията вероятно също страда, но там е субективно.
Бееееее.....
-
6_without_10
В сравнение с 2 фейслифта огромна ли е разликата в проходимостта? Да знам за какво да се готвя.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не мога да преценя, 2ката съм я качвал на изродски места, 4ка толкоз прежалена не съм пипвал ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Предполагам една идея по-зле ще е на препятствия, междуосието май се увеличи в годините.
Предполагам една идея по-зле ще е на препятствия, междуосието май се увеличи в годините.
Бееееее.....
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Като бивш собственик на О3 с пакет лоши пътища ти казвам 'Не съжалявай'. Возията е неприятна, визията също е странна.
Имам няколко хиляди километра с О4, напълно стандартно окачване. Никога никъде не е закачала при условие, че нон-стоп беше пълна с хора и багаж.
Имам няколко хиляди километра с О4, напълно стандартно окачване. Никога никъде не е закачала при условие, че нон-стоп беше пълна с хора и багаж.
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
При положение, че ще я караш "градско" - не съжалявай.steee написа: 17.10.2024, 21:23:45 дравейте. Преди няколко дни поръчах Октавия Комби - пакет Edition. Като цяло пропуснах да добавя пакета за лоши пътища и се оказа, че не може вече и да се добави тъй като датата на производство била съвсем скоро. Голяма загуба ли е липсата на пакета? По принцип ми обясниха, че имало усилена кора под двигателя, на други места виждам,че е предвиден и повдигнат просвет с 15мм. Като цяло основното каране ще е на магистралата, не предвиждам да се кара офроуд, но честно казано леко ме притеснява ниския ground clearance - 137мм. Другата ми кола е Golf 7 с 142мм и понякога имам проблеми с минаването през бордюри за достъп до рампи на гаражи - има едни гумени кори на предната броня, които са ниско и внимавам доста при слизането. Също ми беше интересно, дали въпросния пакет влошава много возията и поведението в завой? Тестовата Октавия ми допадна, никаква идея дали е имала въпросния пакет.
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Ако решите да слагате пакет "Лоши пътища" и искате по-голямо отстояние от земята, съчетайте го с джанти с цолаж 18" примерно.
Специално пакет Едишън за Октавия 4 ФЛ идва със 17" джанти от завода, разстоянието между колата и пътя лесно и видимо се увеличава с избор на по-голям диаметър търкалета, гуми за трактор с висок борд също вършат работа, стига да не ви пука за хорското мнение.
Когато за първи път отидох да си видя колата в двора на Еуратек Надежда, обута с черни 17" Тритон (тогава пакет Вижън, с какъвто беше оборудвана моята, стандартно идваше с джанти 16"), веднага се забелязваше как задницата и покрива и стърчат над останалите ОК3 около нея.
Иначе за 7 години и половина със заводски пакет "Лоши пътища" на Октавия 3 префейс лимузина, последните два сезона с гуми GY Assymetric 6, размер 225/45/17, от май до ноември, нито съм усетила да се е влошила возията, нито колата е нестабилна в завой с високи скорости(лудешко прибиране от Обзор до Слънчев бряг, аз съм пилотна кола, зад мен шефовете на Банката с два Рейндж Ровъра), а аз съм 65 кила с мокри дрехи, но това е моето виждане и усещане за колата, с този пакет и с тънки гуми.
Специално пакет Едишън за Октавия 4 ФЛ идва със 17" джанти от завода, разстоянието между колата и пътя лесно и видимо се увеличава с избор на по-голям диаметър търкалета, гуми за трактор с висок борд също вършат работа, стига да не ви пука за хорското мнение.
Когато за първи път отидох да си видя колата в двора на Еуратек Надежда, обута с черни 17" Тритон (тогава пакет Вижън, с какъвто беше оборудвана моята, стандартно идваше с джанти 16"), веднага се забелязваше как задницата и покрива и стърчат над останалите ОК3 около нея.
Иначе за 7 години и половина със заводски пакет "Лоши пътища" на Октавия 3 префейс лимузина, последните два сезона с гуми GY Assymetric 6, размер 225/45/17, от май до ноември, нито съм усетила да се е влошила возията, нито колата е нестабилна в завой с високи скорости(лудешко прибиране от Обзор до Слънчев бряг, аз съм пилотна кола, зад мен шефовете на Банката с два Рейндж Ровъра), а аз съм 65 кила с мокри дрехи, но това е моето виждане и усещане за колата, с този пакет и с тънки гуми.
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
Аз моя S3 FL го поръчах поради същата причина с този пакет , за да имам кората под колата, но като я видях за първи път без дори да е до друга коли , доста ми заприлича на олроуд изпълнение - вирната с голям просвет между гумите и калниците , а те са 18” . Лично аз не гоня голям просвет , а напротив , дори я свалих с пружини и в момента съм много доволен от возия и визия, просто на легнали полицаи и големи неравности намалям и чупя леко на една страна и всичко е точно. Иначе самата кора под колата изглежда доста масивна и здрава.
-
Boris2024
- Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI
Здравейе,
аз обмислях също закупуването на тази екстра, но точно това ме отказа, че колата няма да изглежда добре така, гумите да не и стоят много малки.
В чуждестрнните сайтове четох за тази екстра, че пружините са съвсем различни, много по-твърди, което ще се отрази и на комфорта.
аз обмислях също закупуването на тази екстра, но точно това ме отказа, че колата няма да изглежда добре така, гумите да не и стоят много малки.
В чуждестрнните сайтове четох за тази екстра, че пружините са съвсем различни, много по-твърди, което ще се отрази и на комфорта.
-
steee
Малко упдейт - колата пристигна в края на октомври и 4000км по-късно изобщо не съжалявам. Не е толкова ниска, колкото си я представях, даже отзад комбито е с доста висок клирънс. Возията е доста мека спрямо другите ми коли, което ме изненада, но се свиква - Голф 7.5 и Хонда Сивик 7ген. Колата се кара с 16-ки twister + зимни гуми и 17-ки rotare + летни гуми. Впечатленията до момента е със зимните. Притесненията за торсионната греда отзад също се оказаха безпочвени - не бих казал, че колата е нестабилна в завой с моя стил на шофиране, а и като ги сравнявам с Голфа и Хондата (и двете с независимо окачване отзад и доста по-стегната возия) няма огромна разлика.