Преди около 3-4 седмици забелязах, че колата дърпна надясно. Или по-скоро забелязах, че за да карам направо, трябва да държа волана леко в ляво. Колата е с 19", 4х4, на 10к километра, изкарана края на Февруари от шоурума, има DCC и прогресивно управление.
Записах час и вчера бях - качихме се със сервизния техник и той констатира, че оплакването ми е вярно. Оставих колата вчера, уж да си я взема още вчера, ама тя вися почти целия ден на паркинга. Както и да е, имали с работа.
Та, взех днес колата и проблема е "подобрен", но не отстранен. Т.е. колата вече не тегли толкова много, само малко.
Обясниха, че са я качили на стенд, имало малки отклонения и ги коригирали. По-долу прилагам снимка. Въпреки стенда, продължило да дърпа.
След това започнали да разменят гумите и ги докарали в конфигурация, в която дърпа най-малко. Гумите са Bridgestone Potenza S001, тези с които дойде колата.
На въпросът какво трябва да се направи, за да е перфектно - трябвало да се пробва с нови гуми.
На въпросът какво е довело до това - не можел да каже, можел да е дупка, качване на бордюр, лоши пътища.
Та, цялата история мен леко ме смущава. За 14 години карах 2 нови коли (Opel, ако има значение), нито с едната, нито с другата съм имал подобен проблем. Адски чувствителен съм на дупки, неравности, разбити трамвайни релси и прочее. Да, може да съм попаднал 2-3 пъти в някоя дупка, но нищо, което да е толкова сериозно, че да доведе до такъв траен проблем. На бордюри, работи, изключено. През неравности съм като баба.
Някой може ли да сподели мнение? Възможно ли е действително гумите да са се повредили и от какво толкова, че да не може да се коригира. Гумите са тези, с които дойде колата - няма ли как да претендирам за гаранционен ремонт (стенда си го платих ... )? Вярно, аз не мога да докажа, че не скачам в дупки, но и те не могат да докажат, че скачам. Според тях няма никакви визуални проблеми - нито по окачването, нито по гумите, нито по джантите.
Може ли да е нещо друго и защо не могат да го оправят?